Hennepzaad wordt al eeuwen lang door de mensheid gegeten vanwege de gezonde voordelen die het met zich mee brengt. Echter de afgelopen jaren sinds de superfoods in Nederland populairder geworden zijn , zijn de voordelen van hennepzaad bekend bij het grotere publiek. Maar wat maakt dit zaad nou een superfood? En is het echt zo gezond?

Voordelen hennepzaad

Hennepzaad brengt een aantal voordelen met zich mee, kort samengevat zijn dit de volgende voordelen:

  • Bevat 10 essentiele aminozuren
  • Bevat vitamine E
  • Bevat omega 3 en omega 6
  • Een groot aantal mineralen
  • Gemakkelijk te eten

Hennepzaad is dus een zeer goede toevoeging aan je dagelijkse voeding, je kunt het ook eenvoudig combineren met het gebruik van andere superfoods door bijvoorbeeld zelf een superfood blend of mix samen te stellen. Naast het nemen van hennepzaad kun je ook hennepolie of hennepzaad poeder gebruiken, dit heeft de zelfde voordelen dan het gebruik van het zaad.

Waar kun je het kopen?

Vroeger was het zo dat hennepzaad net als vele andere superfoods alleen bij de biologische specialzaken gekocht kon worden denk  hierbij aan winkels als de Tuinen. Nu is dat echter niet het geval meer en kan hennepzaad op vele plekken gekocht worden. Zo kun je zelfs bij veel supermarkten bij de biologische afdeling terecht voor dit zaad. Als je online wilt kopen doe je er verstandig aan om gebruik te maken van onze vergelijker, zo vind je eenvoudig de voordeligste aanbieder van hennepzaden.

Hoe gebruik je het?

Hoe je het kunt nemen is zeer eenvoudig en kan op vele manieren. Je kunt het namelijk door allerlei dagelijkse maaltijden heen mixen, je eten zal er niet minder lekker van worden. Zo kun je het door de yoghurt of kwark heen mixen met andere superfoods, maar zou je het ook kunnen verwerken in een salade. Ook voor mensen die veel groene smoothies of fruit smoothies maken kunnen gerust een beetje hennepzaad door de shake heen mixen.