Gezond eten, bewegen en voldoende water drinken. Je doet het allemaal maar supplementen heb je toch altijd nodig. Zoals vitamine C voor het instant houden van je weerstand tegen verschillende ziekten. Hoe onderscheid je de goede supplementen van de niet goede supplementen? En hoe vind je de goede supplementen tegen een goede prijs? Neem het volgende mee om de goede supplementen te vinden.

Supplementen met natuurlijke bestanddelen

Voorwaarde voor een goed supplement is dat het grotendeels opgebouwd is uit natuurlijke ingrediënten. Dit tref je dan ook aan bij de betere merken maar die zijn jammer genoeg ook duurder. Als je toch twijfelt over de ingrediënten van een vitamine of mineraal, kun je het liefst een specialist inschakelen.

Man of vrouw?

De verschillen in nodige vitamines en mineralen tussen man en vrouw zijn niet groot. Echter zijn er wel verschillen in wat de vrouw nodig heeft tegenover wat de man nodig heeft. Goede supplementen geven dan ook aan op hun verpakking welk beter is voor mannen. En welke voor vrouwen.

Zo min mogelijk hulp- of vulstoffen

Goede supplementen zijn vervaardigd met heel weinig hulp- of vulstoffen. Supplementen met heel weinig hulp- of vulstoffen zijn van betere kwaliteit. Er wordt aan supplementen veel hulp- of vulstoffen toegevoegd om het uiterlijk van het supplement mooier te maken. Meer dan dat doen deze stoffen niet en kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

Advies van een kenner

Koop goede supplementen op advies van een kenner. Supplementen zijn in verschillende vormen te krijgen. Er zijn heel veel aanbieders voor vitaminen en mineralen. Het is van belang dat je weet welke vitaminen en mineralen voor jou bestemd zijn. Je kunt niet zomaar een vitamine of mineraal pakken en die innemen. Doet het liever op advies van een specialist en vergelijk daarna de goede qua prijzen.

Goede supplementen vinden, heeft niet alleen te maken met de voordeligste prijzen. Het supplement moet zoveel als mogelijk natuurlijke ingrediënten hebben, dat is gezonder. Ga goed na indien het supplement voor de man of vrouw bestemd is. Vermijd supplementen met te veel hulp- en vulstoffen. Met advies van een specialist werk je je twijfels weg. Op www.10beste.com hoef je niet te twijfelen aan de lijst met de 10 beste supplementen.