Het lichaam heeft dagelijks een vastgestelde hoeveelheid aan voedingsstoffen nodig, die voor het grootste deel uit ons voedsel komen. Gezond en gevarieerd eten is daarom erg belangrijk. Heel soms kan het voorkomen, dat je dagelijkse maaltijden tekort schieten. In deze gevallen is een voedingssuplement een goede aanvulling. Zo een supplement is Ginkgo Biloba.

Wat is Ginkgo Biloba?

De supplement Ginkgo Biloba ontleent haar naam aan de Japanse Ginkgo Biloba boom. Het zijn voornamelijk de bladeren van deze boom, die in de Chinese cultuur bekend staan als medicinaal en sinds kort ook gebruikt worden door de westerse samenleving. Als supplement zijn ze te vinden in de vorm van capsules, waaraan het extract van de Ginkgo Biloba bladeren is toegevoegd.

Gebruik en dosering

Ginkgo Biloba supplementen worden voornamelijk gebruikt omdat ze (mogelijk) de bloedstroom naar de hersenen verbeteren, als antioxidant werken, het geheugen een boost geven en PMS symptomen helpen verlichten. Over het algemeen zijn de supplementen een goede aanvulling op het dagelijks dieet.

De aanbevolen dagelijkse dosering staat aangegeven op de verpakking van elk goed product en is meestal afhankelijk van het percentage aan extracten, dat in de capsule verwerkt is. Capsules worden bij voorkeur ingenomen met een maaltijd. Zorg er in ieder geval voor, de aanbevolen hoeveelheden niet te overschrijden!

Advies

Alhoewel Ginkgo Biloba supplementen, indien correct ingenomen, niet schadelijk zijn, is het toch aangeraden om eerst de huisarts te consulteren als je op regelmatige basis andere supplementen en/of medicijnen gebruikt. Dit om te voorkomen dat er interacties en dien ten gevolge ongewenste bijwerkingen optreden.

Personen met diabetes en epilepsie, alsook vrouwen die vruchtbaarheidsproblemen hebben, zwanger zijn of borstvoeding geven, worden afgeraden Ginkgo Biloba supplementen te gebruiken, mits de arts dat voorschrijft.

Tot slot

Of je nu een geheugenboost nodig hebt, het immuunsysteem wilt versterken of gewoon je dagelijkse portie aan nutrienten wilt aanvullen; Ginkgo Biloba supplementen is de oplossing voor dit allemaal en nog veel meer!