Een dieet is meestal een bepaalde eet- en drinkgewoonte die je volg om af te vallen. In sommige gevallen gebruikt men een dieet ook om bij te komen.  Als je wilt afvallen dan gebruik je een dieet die minder vet bevat en meer gezonde voeding. Een dieet kan soms moeilijk zijn om vol te houden. Dit omdat het meestal te eenzijdig is en je hebt ook een tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Hoe kun je dus toch op een gezonde manier diëten?

Het drinken van shakes kan je helpen om ook af te vallen. Het is heel verleidelijk om een shake dieetproduct te bestellen en direct te beginnen. Maar het kan voorkomen dat de shake gemaakt is van een lage kwaliteit of je hebt de dosering verkeerd ingeschat. Ook moet je niet alleen shakes drinken. Blijf vooral bewegen en gezond eten. De soort, de hoeveelheid en de momenten waarop je de shakes drinkt hebben ook invloed op je dieet.

Maaltijdshake

Voordelen maaltijdshakes

Afvallen met een  maaltijdshake wordt steeds populairder. Het is een makkelijke en ook een gezonde manier om af te vallen. Met shakes vervang je dus het eten van gewone maaltijden. Je valt af omdat de shakes minder calorieën bevatten dan gewone maaltijden. Hoeveel je afvalt is afhankelijk van het aantal maaltijden dat je vervangt en wat je daarnaast nog eet. Maar wat zijn de voordelen van deze shakes?

  • Een shake vult je vaak heel snel, waardoor je niet snel honger krijgt
  • Een shake is makkelijker om te bereiden dan een maaltij. Ook kun je shakes klaargemaakt in de winkel kopen
  • Een shake heeft ook variatie. Je kunt fruitshakes maken, maar kunt er ook groenten in doen of melk en yoghurt

Maaltijdshakes zijn ook makkelijker om met je mee te nemen. Het kan zo in een thermos of een flesje met je mee naar school of werk. Omdat het niet veel tijd vergt om te maken, maar toch gezond is kiezen veel mensen voor dit alternatief of af te vallen.