Zowel thuis als op het werk kunnen we onze eetgewoonten verbeteren: aangezien de meeste mensen minstens één maaltijd of tussendoortje op het werk eten, is het van cruciaal belang om gezonde eetgewoonten op de werkplek te bevorderen. Gezond eten is van cruciaal belang omdat het zwaarlijvigheid, hartziekten en andere ziekten kan helpen voorkomen. Deze aanbevelingen geven de meest recente wetenschappelijke informatie over voedingskeuzes om de gezondheid te bevorderen, ziekte te voorkomen, en het gewicht te behouden of te verminderen. 

Dit kunnen we behalen door middel van het eten van gezond eten, maar ook vitaminen en mineralen kunnen hierbij helpen. Ze worden beschouwd als vitale voedingsstoffen omdat ze het lichaam helpen honderden functies uit te voeren. Er is een smalle lijn tussen voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgen (wat goed is) en er te veel van binnenkrijgen (wat slecht is) (wat uiteindelijk schadelijk voor je kan zijn). Het belang van de juiste dosering is essentieel.

De gemakkelijkste aanpak om voldoende hoeveelheden van de vitamines en mineralen die je nodig hebt binnen te krijgen is door voedzaam te eten. Een voorbeeld van een webshop waar je de juiste informatie én supplementen online kunt vinden is Morgen is Nu.

De essentiële voedingsstoffen van je lichaam

Je lichaam maakt dagelijks huid, spieren en botten aan. Het produceert rijk rood bloed dat voeding en zuurstof naar verafgelegen buitenposten transporteert, en zenuwboodschappen die duizenden kilometers door de hersenen en het lichaam afleggen. Het maakt ook chemische boodschappers aan die informatie van het ene orgaan naar het andere transporteren, waardoor je langer kunt leven.

Je lichaam heeft echter bepaalde grondstoffen nodig om dit alles te bereiken. Er zijn minstens 30 vitaminen, mineralen en voedingsbestanddelen die je lichaam nodig heeft, maar niet zelf in voldoende hoeveelheden kan aanmaken.

Vitaminen, zoals Vitamine D3 en mineralen worden als vitale voedingsstoffen beschouwd omdat ze, als ze samenwerken, honderden functies in het lichaam vervullen. Ze helpen bij het herstel van botten, de genezing van wonden, en de versterking van het immuunsysteem. Ze herstellen ook celschade en zetten voedsel om in energie.

Wat is het verschil tussen vitamines en mineralen?

Vitaminen en mineralen verschillen op fundamentele manieren, ondanks het feit dat ze allemaal micronutriënten genoemd worden. Vitaminen zijn organische stoffen die door hitte, lucht of zuur afgebroken kunnen worden. Mineralen zijn anorganisch en hebben een chemische structuur die ze in stand houden. Dit houdt in dat mineralen van het land en uit het water gemakkelijk in je lichaam komen via het voedsel, de vis en de dieren die je eet, en via de vloeistoffen die je drinkt.