Supplementen kunnen een goede en vaak broodnodige aanvulling zijn op het dagelijks dieet, mits je ze op de juiste manier gebruikt. Dit geldt ook voor de groep van bodybuilders, atleten en andere sporters. Vooral bodybuilders zijn vaak opzoek naar supplementen om spiermassa op te bouwen. Een zo een supplement is GABA van XXL Nutrition.

Over GABA

GABA is de afkorting van Gamma-Aminobutryic Acid, een krachtige aminozuur, die in 1883 voor het eerst ontdekt werd in Berlijn en eigenlijk valt binnen de categorie van neurotransmitters. Waarom is dit aminozuur zo populair onder bodybuilders?

Dit moet gezocht worden in het feit, dat GABA stimulerend werkt op verlies van overtollig lichaamsvet. Uit onderzoek is gebleken dat GABA de productie van het HGH (Human Growth Hormone) hormoon stimuleert. Dit hormoon zorgt er op zijn beurt voor, dat spiermassa opbouw gestimuleerd wordt. Doordat de productie van dit hormoon in het lichaam afneemt, naarmate men ouder wordt, is een GABA supplement des te meer gevraagd.

Verder blijkt GABA de slaapcyclus van gebruikers positief te beinvloeden, waardoor bodybuilders en sporters overdag veel energieker zijn en meer kunnen halen uit hun trainingsregime.

Behalve het aminozuur bevatten deze supplementen ook vitamine B6 en vulmiddelen.

Gebruik en dosering

De GABA supplementen van XXL Nutrition komen in de vorm van capsules, waarvan je dagelijks 1 – 3 kunt gebruiken. Neem ze het liefst vlak voor het slapengaan en op lege maag in. Zoals ook bij andere supplementen, dien je je te houden aan de voorgeschreven dosering en deze nimmer te overschrijden.

Tot slot

Supplementen kunnen, in geval het gaat om sportsupplementen, ook op natuurlijk wijze bijdragen aan opbouw van het lichaam. XXL Nutrition’s GABA is daar een goed voorbeeld van; door de productie van het HGH hormoon te stimuleren, wordt niet alleen het vetmetabolisme gereguleerd, maar krijg je als gebruiker ook de nodige energieboost mee.