Trainen tijdens de vakantie
De meeste mensen die fanatiek trainen willen graag blijven fitnessen tijdens de vakantie. Als je bijvoorbeeld een week of twee weg gaat bestaat er een grote kans dat je geen sportschool bij je vakantie verblijf hebt. Daarom beschrijven wij in dit artikel alles wat je moet weten over fitness tijdens de vakantie.

Het verliezen van massa

Waarschijnlijk wil je door trainen tijdens de vakantie om te voorkomen dat je massa verliest.Bij enkele weken vakantie hoef je je hier geen zorgen om te maken. Naar dit onderwerp is namelijk enorm veel onderzoek gedaan waar uit blijkt dat je pas na drie weken kracht verliest en pas na vier weken spiermassa. Je zult er misschien wat minder groot uitzien doordat er geen spanning op je spieren is omdat je niet traint.

Oefeningen voor thuis

Een goede oplossing om toch een beetje te kunnen trainen op vakantie is door oefeningen voor thuis te doen. Door 10 a 20 minuten vrij te maken voor wat bodyweight oefeningen kun je toch een voldaan gevoel krijgen. Denk hierbij aan push ups, dips, pull ups, en een aantal buikspieroefeningen. Vaak zijn hier wel de mogelijkheden voor in je hotelkamer of heerlijk in de zon buiten.

Blijf gezond eten

Hoewel je op vakantie waarschijnlijk vaak uit eten gaat en mogelijk ook alcohol drinkt is het toch belangrijk om gezond te blijven eten. Met name is het belangrijk om je dagelijkse hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Als je van te voren weet dat het een vakantie wordt waarin dit lastig gaat worden dan is het verstandig om eiwitpoeder mee te nemen.

Geniet van je vakantie

Je gaat op vakantie om te genieten, als je het hele jaar strak op je voeding en trainingen let is het geen ramp om het een keer wat minder streng aan te pakken. Geniet vooral van je vakantie, daarna heb je weer het hele jaar om aan je lichaam te werken.