Tijdens de vakantieperiode is de kans groot dat je 3 tot 4 kilo bijkomt, als je niet op je voeding let. De verschillende gerechten en hapjes trekken je aan en het is moeilijk om jezelf tegen te houden. We hebben in dit artikel 3 tips bij elkaar gebracht, die jou kunnen helpen om fit te blijven op reis.

1.Zwemmen

Zwemmen is een sport die ons in beweging houdt, als we vakantie zijn is zwemmen meestal het eerste wat we doen. Verder kunt u ook naar het strand gaan om te zwemmen in het water van de natuur of tijdens een boswandeling. Heeft het hotel waar u logeert een zwembad maak dan gebruik ervan om in beweging te blijven. Doe enkele krachttrainingen voor 5 minuten voordat je gaat zwemmen. Denk bijvoorbeeld aan Potugal een land dat rijk is aan bos. Boek een all inclusive Portugal, waar u elke dag kunt genieten van een ander zwemgebied.

2. Hardlopen langs het strand

Als u op vakantie bent dan wilt u verschillende plaatsen bezoeken, denk bijvoorbeeld aan historische gebouwen van het land. Om in beweging te blijven tijdens de vakantieperiode kunt u een wandeling nemen naar deze plaatsen. Kies een gebied dat u wilt bezoeken en neem een wandeling naar dit gebied toe, het maakt je vakantie dan ook spannend. Ook kunt bij zonsondergang of vroeg in de ochtend langs al deze gebieden hardlopen of langs het strand.

3.Neem training spullen mee

Bepaalde mensen zijn gewend te trainen, waardoor ze meestal altijd trainingsattributen bij de hand hebben. Neem ook uw training spullen mee en probeer elke dag een uur te trainen, om fit en in beweging te blijven. Beschikt u niet over deze training spullen, bezoek dan de gym van uw hotel of een gym in de buurt.