erectiepilAls man wil je uiteraard je erecties zelf onder controle kunnen houden. Het is vervelend wanneer je een erectie hebt wanneer je dit helemaal niet wilt. Het is echter nog veel vervelender wanneer het je niet lukt om een erectie te krijgen wanneer je het juist wel wilt. Elke man heeft wel eens problemen met het krijgen van een erectie of het langdurig behouden hiervan. Wanneer dit een keer voorkomt, hoe je niet meteen in paniek te raken. En het is al helemaal niet de bedoeling om direct een erectiepil in te nemen. Het kan altijd voorkomen dat je een keertje oververmoeid bent of dat het door veel alcoholgebruik eventjes niet lukt. En wanneer je relatieproblemen hebt, is het ook niet vreemd dat je soms erectieproblemen hebt.

Diverse oorzaken voor erectieproblemen

Pas wanneer je hier structureel problemen mee hebt, is het verstandig om hier iets aan te doen. Erectieproblemen beïnvloeden namelijk een relatie of je seksleven. Een erectiestoornis kan verschillende oorzaken hebben. Afhankelijk van de oorzaak, maak je gebruik van een bepaalde behandelmethode. Zo kunnen je erectieproblemen een psychologische oorzaak hebben. Logischerwijs probeer je deze dan ook met een psychologische aanpak op te lossen. Bij spanning of stress kunnen ontspanningsoefeningen helpen en bij onzekerheid of faalangst wilt een gesprek met een psycholoog nog wel eens voldoende zijn. Er bestaan ook diverse lichamelijke oorzaken voor een erectiestoornis. Fysieke beperkingen aan de penis, denk hierbij aan een strakke voorhuid of kromstand, kunnen met een operatie eenvoudig opgelost worden. Maar ook diverse ziektes en aandoeningen kunnen erectieproblemen veroorzaken.

Het meest gebruikte hulpmiddel

Een erectiepil is vaak een makkelijke oplossing om de natuurlijke erectie te ondersteunen. Door het innemen van een pil, wordt de penis gemakkelijk hard en blijft deze ook langer stijf. Houd er wel rekening mee dat er verschillende soorten erectiepillen bestaan. Iedere soort werkt op een andere wijze en dient ook op een andere manier gebruikt te worden. Het is verstandig om met jouw arts te bespreken welke soort erectiepil voor jouw het meest geschikt is. Het is overigens onverstandig om zomaar erectiepillen online te bestellen. Het grootste gedeelte van het aanbod zijn placebo’s (neppillen) die niet eens werken. Wanneer je er eentje besteld die wel werkt, loop je het gevaar op nare bijwerkingen. Erectiepillen kunnen een uitstekende oplossing zijn voor jouw probleem. Zorg er echter wel altijd voor dat je voor een veilige pil kiest.