Elk jaar zie je weer een nieuwe trend opduiken. Het kan over enkele weken weer verdwijnen of kan nog jarenlang meegaan en een deel gaan uitmaken van je dagelijks leven. De e-sigaret bestaat er eigenlijk al een tijdje, maar de populariteit ervan is de laatste jaren gaan stijgen. Vooral de jongeren zien ‘vapen’ als iets dat ze graag in hun vrije tijd zouden willen doen. Maar voor vele rokers is het meer dan een trend. Een trend onder ouders is dat ze kiezen voor de e-sigaret vanwege het gezondere alternatief. Roken naast de kinderen is namelijk aan te beleven vanwege het schadelijke effect dat het kan hebben op de kinderen.

Stoppen met roken als moeder

Mensen zijn constant manieren aan het zoeken om te kunnen stoppen met roken. Wanneer de ene manier niet lukt, gaat men over tot een andere om te zien of die wel succesvol zal zijn. Jammer genoeg is de drang om weer te roken te groot en begint men na een paar maanden weer te roken. Maar waar de andere middelen je meteen te laten stoppen met roken, geeft de e-sigaret je wat meer ruimte om door te roken. Alleen doe je het dan op een gezondere manier.

Wanneer je overstapt naar een e-sigaret, dan krijg je geen schadelijke stoffen meer in je lichaam. Stoffen zoals teer en koolmonoxide zijn iets uit het verleden. Alleen nicotine blijft over zodat je toch het gevoel krijgt dat je aan het roken bent en niet alleen damp in je longen aan het inhaleren bent. De nicotine blijft natuurlijk schadelijk, maar het is de bedoeling dat de roker het gehalte ervan keer op keer gaat verminderen totdat ze niet meer ernaar snakken.

Je hebt namelijk e-liquids nodig om de e-sigaretten te kunnen gebruiken en er zijn diverse e-liquids te krijgen. De ene heeft een hoge gehalte nicotine, terwijl de andere helemaal geen nicotine heeft. En waar de ene naar tabak smaakt, kan de andere een lekkere fruitige smaak hebben. Het is de bedoeling dat je de e-liquid bereikt die helemaal geen nicotine bevat. De e-liquids die uit vruchtensmaken bestaan, bevatten meestal geen nicotine. Het is dus iets dat jongeren en niet-rokers vooral gebruiken.

De overstap van het roken naar het stoppen

Het kan een tijdje duren, maar het zou uiteindelijk wel lukken om helemaal te stoppen met roken. Jij bent dan niet meer verslaafd aan roken, bent anderen ook niet tot last, hebt altijd een frisse smaak in de mond en mag de e-sigaret ook in dichte ruimtes roken omdat ze niet hetzelfde effect hebben als gewone sigaretten. Dit is dus een trend die hopelijk een tijdje populair zal blijven. Steeds meer moeders maken daarom de overstap op het e-roken hierdoor.