We weten allemaal dat onze lichamen eiwitten nodig hebben. Ze kunnen er gewoon niet zonder. Het zijn de bouwstoffen van het lichaam. Eiwitten bestaan uit aminozuren. Ons lichaam kan een deel van deze aminozuren al produceren. Deze worden daarom niet-essentiële aminozuren genoemd. Ze spelen een belangrijke rol bij de synthese van bindweefseleiwit, verhogen ons energie, reguleren ons bloedsuikerspiegel, enz. De rest van de aminozuren moeten we uit ons voedsel halen. Deze aminozuren worden dus de essentiële aminozuren genoemd en zij zorgen voor een productie van lecithine in de lever, een gezonde werking van de nieren, de opbouw van spiermassa, de afgifte van groeihormoon, enz.

Andere voordelen van eiwitten.

Daarnaast zien we dat eiwitten ook goed van pas kan komen om bacteriën en virussen tegen te werken. Ons lichaam heeft antilichamen die ze onschadelijk maken en zonder eiwitten bestaan deze antilichamen niet. Ons weerstand is dus niet wat het moet zijn zonder eiwitten en we zijn dan sneller vatbaar voor ziektes. Tevens zorgen eiwitten ervoor dat zuurstof en voedingstoffen door ons lichaam getransporteerd worden en dat ons vochtbalans gereguleerd wordt.

We hebben gezien dat eiwitten een rol spelen bij de groei van spiermassa, maar dat is zeker niet de enige voordeel die bodybuilders en sporters uit eiwitten kunnen halen. Tijdens krachttrainingen moeten mensen zich vaak inspannen en het gevolg is dat er kleine scheurtjes in de spierweefsels ontstaan. Het lichaam heeft dus eiwitten nodig om deze weer te laten herstellen zodat ze helemaal ready zijn voor de trainingen van de volgende dag.

De beste manieren om ervoor te zorgen dat sporters genoeg eiwitten in hun lichaam krijgen, is door eiwitshakes te drinken. Een eiwitshake kan in diverse heerlijke smaken komen, maar zijn ook zonder fruitige smaken te krijgen en zijn een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Als je op zoek bent naar deze eiwitshakes en meer, dan ben je daarvoor bij Bodystore.nl terecht. Ze hebben heerlijke eiwitrijke shakes en tal van andere producten die de bodybuilder goed zou kunnen gebruiken.