Een tongschraper is een klein instrument waarmee je je tong kunt schoonmaken. Sommige tandenborstels hebben zelfs aan de achterkant van hun kop zo een schraper. Met een tongschraper kun je je tong ook beter reinigen dan met een tandenborstel. Een tongschraper wordt voornamelijk gemaakt van kunststof.  Wat is de beste tongschraper? Dat is een goede vraag, want niet alle tongschrapers zijn even goed. Je hebt bijvoorbeeld de botte versies die de ruwe tonghaartjes niet goed kunnen reinigen.

Tongschraper

Wat mensen niet weten is dat aanslag zich kan schuilhouden tussen het tongslijmvlies. Dit kan met name zorgen voor een slechte adem. Met een botte tongschraper wordt het moeilijk om al het aanslag goed weg te halen. Je kunt daarom het beste kiezen voor een tongschraper met speciale haartjes. Dat maakt het schoonmaken van de tong veel beter.

Kenmerken van een goede tongschraper

Wil je weten hoe je een goede tongschraper kunt herkennen? Hieronder volgen er enkele punten:

  • Een goede tongschraper is smal en plat. Op die manier kun je ook het achterste gedeelte van de tong schoonmaken
  • Het bevat fijne borstelharen die makkelijk tussen het weefsel kan schoonmaken
  • Heeft geen ruwe werking op je tongoppervlak
  • Voelt comfortabel aan tijdens het gebruiken

Ben je dus van plan een tongschraper aan te schaffen, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Neem dan een kijkje op https://www.demondzorgzaak.nl/blog/top10-beste-tongschrapers/. Hier vindt je een overzicht van de beste tongreinigers die zijn samengesteld. De producten zijn uitgebreid omschreven wat jou kan helpen bij het maken van een keuze.