Om sporters en atleten te helpen, elke dag weer, topprestaties neer te zetten, zijn er tal van hoogwaardige supplementen op de markt gebracht. Afhankelijk van de samenstelling, hebben deze producten verschillende, belangrijke functies. Een zo een supplement is Dedicated Intra van Dedicated Nutrition.

Over Dedicated Intra

Het belangrijkste ingredient in Dedicated Intra, is Cluster dextrin, een van de meest gewilde koolhydraten bij sporters. Cluster dextrin wordt nl. vrijwel gelijk door het lichaam opgenomen, zonder daarbij voor maagklachten te zorgen. Daarnaast zorgt het, in tegenstelling tot andere koolhydraten niet voor een toename in lichaamsvet. Deze eigenschappen maken Cluster dextrin tot een van de populairste energiebronnen voor sporters.

Andere belangrijke stoffen, verwerkt in het supplement, zijn hydromax (een hydraterende stof die de opname van vocht in het spierweefsel verbeterd) citrulline malaat (verbeterd eiwitsynthese en gaat spierverlies tegen) en elektrolyten, oftwel mineralen, die nodig zijn voor optimale spiercontractie. Tijdens het trainen, gaan er een heleboel mineralen verloren met zweet. Een aanvulling is daarom noodzakelijk.

Dit complex van koolhydraten, hydraterende stoffen, aminozuren, citroenzuur en electrolyten zorgt ervoor dat de prestatie, het uithoudingsvermogen en herstel van de gebruiker, de drie belangrijkste factoren voor atleten, vele malen verbeterd/versneld worden. Dedicated Intra is daarom een echte aanrader voor sporters en atleten, die elke dag, topprestaties willen leveren.

Gebruik en dosering

Het is de bedoeling dat Dedicated Intra tijdens de training of wedstrijd gebruikt wordt, zodat sporters het maximale kunnen halen uit hun prestatie. Vanwege de samenstelling, is het effect van Dedicated Intra vrijwel direct merkbaar. Het komt in de vorm van een poeder, die opgelost in water, gedronken moet worden. Een hoeveelheid van 32.5 gram (1 lepel) is voldoende voor 300 – 600 ml water.

Tot slot

Sporters en atleten hebben vanwege hun trainings regime dagelijks behoefte aan voldoende energie, eiwitten en mineralen. Dedicated Intra is de perfecte combinatie van deze stoffen, die op een makkelijke manier, met water ingenomen kan worden. Dit maakt Dedicated Intra tot een van de meest populaire supplementen voor sporters.