Vitamine C wordt nogal eens gebruikt in verschillende supplementen. Maar, wat maakt vitamine C dan nu zo aantrekkelijk voor mensen om dit ook in supplementen te verwerken? En in welke voedingsmiddelen zit vitamine C normaal dan? Wil jij meer weten over de kracht van vitamine C. Lees het dan hier.

Wat vitamine C voor je lichaam doet

Vitamine C doet verschillende dingen voor je lichaam. Zo ondersteunt vitamine C bijvoorbeeld je weerstand. Daarnaast is vitamine C belangrijk voor sterke tanden, je bloedvaten én ook voor je huid. Vitamine C ondersteunt namelijk het herstel van de huid. Doordoor genezen wondjes en bijvoorbeeld plekjes zoals acne sneller als er voldoende vitamine C is. Daarnaast kan vitamine C helpen bij mensen die last hebben van hyperpigmentatie. Bij hyperpigmentatie verkleurt de huid, het wordt donkerder. En verder helpt vitamine C ook bij het verhelderen van je huid, het zorgt ervoor dat je huid niet zo dof is.

Daarnaast helpt vitamine C ook nog eens bij de samenstelling van je kraakbeen en bot. Is dat alles? Nee, vitamine C zorgt er ook voor dat je zenuwstelsel goed werkt. En vitamine C bevorderd de opname van ijzer in je bloed.

In welke voedingsmiddelen zit veel vitamine C

Vitamine C vind je in diverse voedingsmiddelen. Er zijn wel voedingsmiddelen waar echt veel vitamine C in zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

·         Sinaasappels

·         Aarbeien

·         Boerenkool

·         Paprika

·         Tuinbonen

·         Zware bessen

·         Broccoli

·         Groene kool, ook wel savooiekool genoemd.

In 100 gram groene kool zit maar liefst 80 gram vitamine C. Een echte vitamine C bom dus.

Waarom een supplement met vitamine C?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen een supplement met vitamine C gebruikt, geeft de aanbieder van supplementen van Zwiterse kwaliteit – Vaud aan. Lang niet iedereen komt aan genoeg vitamine C via de voeding. Dat kan komen omdat iemand gewoon niet genoeg groente eet, of niet genoeg groente waar nu net veel vitamine C in voorkomt. In dat laatste geval is dus onvoldoende variatie in groente een probleem. Het kan ook zijn dat iemand op het moment net wat meer vitamine C nodig heeft dan normaal. Je ziet dat hoge doseringen worden gebruikt bij bijvoorbeeld een griep, verkoudheid maar ook bij de kanker.

In dit laatste geval is de vitamine C er niet om de kanker te bestrijden, maar om wonden sneller te helpen genezen. Natuurlijk is het bij kanker van belang dat vooral gebruik maakt van het advies van deskundige behandelaars. Vitamine C is geen vervanging van een behandeling.