Squash is een populaire indoorsport die je wel meerdere keren per week zou kunnen spelen. Het is leuk, geeft je de nodige beweging en je kunt het ook alleen spelen als je dat zou willen. Maar het is belangrijk dat je de nodige ondersteuning krijgt wanneer je squash gaat spelen. Je hebt niet alleen de nodige kleding en accessoires nodig, maar ook de juiste schoenen.

squash

Je zal wel denken dat je gewoon hardloopschoenen zou kunnen kopen, maar dat moet je zeker niet doen. De zolen zijn niet geschikt voor indoorsporten en de kans is groot dat je jezelf kunt bezeren wanneer je deze draagt. Je zolen hebben de juiste ronde zijkanten nodig die squash schoenen hebben. De hardloopschoenen kunnen ook hard slijten op een binnenvloer.

Je squash schoen moet je de enkelsteun geven die je nodig hebt zodat je niet snel door je enkel gaat. Tevens heeft het goede demping nodig voor de hielen. Squash is een intensieve sport waar je flink moet bewegen en je hielen hebben dus de nodige bescherming nodig.

Er zijn 2 soorten squash schoenen waar je uit kunt kiezen: schoenen voor stabiliteit en schoenen voor snelheid. De ene zorgt voor steun bij snelle wendingen en bescherming tegen impact van sprints en landingen, terwijl de andere een hogere responsiviteit geeft, groot draaipunt op de zool heeft en optimale tractie voor de beste grip en ondersteuning van plotselinge wendingen.

Gelukkig is er een groot aantal squash schoenen te krijgen en gaat het niet lang duren voordat je de juiste gevonden hebt. Vergeet niet om sokken aan te trekken wanneer je squash schoenen gaat passen, want die ga je aan hebben tijdens het spelen. Je moet natuurlijk na kunnen gaan of je schoen lekker zit met een paar sokken.