Functies nootropicsNootropics, je hebt er waarschijnlijk al meerdere keren verhalen over gehoord. Wat zijn het voor supplementen, wat doen ze, waar zijn ze goed voor, welke zijn aan te raden, waar kan ik ze kopen? In dit artikel leggen we je het graag allemaal uit zodat je goed geïnformeerd bent.

De laatste jaren zijn ze steeds populairder geworden. Steeds meer studenten, atleten en werkende mensen maken gebruik van deze nieuwe soort van supplementen. Nootropics zijn als ware een soort van smart drugs die je helpt je cognitieve functies te verbeteren. Je cognitieve functies staan voor je kennis, je denkvermogen, je uithoudingsvermogen, het vermogen om zaken te leren en uitwisselen van kennis. Eigenlijk alles omtrent denken, aandacht erbij houden, bewustzijn en concentratie. Belangrijk om te weten is dat er nog weinig onderzoeken zijn naar de lange termijn effecten, gezien het pas sinds enkele jaren veel gebruikt wordt.

De functies die het biedt kunnen je bij veel zaken helpen. Is het belangrijk om je aandacht erbij te houden, wil je meer geconcentreerd zijn tijdens het werk, heb je een belangrijk gesprek maar zijn je hersens als ware al moe? Allemaal redenen waardoor je wellicht gebruik wilt maken van nootropics. Nootropics zijn als ware stimulaties voor je hersenen waardoor je beter kunt functioneren. En veel ondernemers, drukke mensen en studenten zijn hier dan ook erg positief over.

Belangrijk om te weten over nootropics

  • Nootropics geven je geen super krachten.
  • Nootropics zijn geen vervanging voor je slaap.
  • Nootropics zijn geen vervanger voor hard werken.
  • Ritalin en soortgelijke supplementen vallen niet onder nootropics.

Ook in de wereld van Nootropics zijn er tegenwoordig duizenden verschillende supplementen. Het is daarom belangrijk om te weten waar jij precies wat voor zoekt, gezien er vele verschillende producten zijn die weer andere functies hebben. Op het internet vindt je veel verschillende ervaringen van gebruikers, het is goed om je hierin te verdiepen voordat je het gaat gebruiken. Veel gebruikers combineren diverse soorten nootropics, wat ook wel een ‘stack’ genoemd wordt. Dit gezien elk product weer een andere functie heeft is het vaak raadzaam om een aantal te combineren voor optimaal effect.

Enkele veel gebruikte stacks zijn:

  • Choline en racetam
  • Theanine en caffeine
  • Huperzine  A, sulbutiamine en choline

Wanneer je wilt beginnen is het raadzaam om te beginnen met de standaarden, dit zijn Piracetam, Aniracetam, Oxiracetam, Pramiracetam of Noopept.

Voornamelijk Piracetam is een van de meest populaire nootropics. Volgens onderzoekers verhoogt dit de intelligentie zonder verslavende eigenschappen. Volgens veel mensen maakt dit je hersenen echt wakker. Piracetam bevordert ook de informatiestroom tussen linker en rechterhersenhelft. Tevens verhoogt het je cognitieve functies. Het product wordt meestal geleverd in tabletten van 400 of 800 mg. Aangeraden wordt om dagelijks 2400 tot 4800 mg binnen te krijgen, verdeeld over meerdere porties per dag. Het werkt circa na 30 tot 60 minuten, houdt hier dus altijd rekening mee. Meer over piracetam vindt je ook op deze website.

Waar kan ik Nooptrics kopen?

In Nederland zijn er op dit moment nog weinig aanbieders. In de VS daarentegen zijn ze op vele plekken te koop zoals onder andere Amazon.com welke een zeer groot aanbod heeft. In Nederland kun je terecht bij www.nootrofit.nl waar ze een leuk aanbod hebben.