Voor bodybuilders is het erg belangrijk om ten eerste overtollig lichaamsvet kwijt te raken en spiermassa op te bouwen. Hiervoor zijn een streng dieet en een goed gepland trainingsregime meestal voldoende. Het kan echter voorkomen, dat er ondersteuning nodig is en wel in de vorm van supplementen. Zo een supplement, bestemd voor zowel overtollig lichaamsvet als spiermassa, is CLA Force! Van XXL Nutrition.

Over CLA Force!

Het belangrijkste bestanddeel van dit supplement vind je in de naam: Conjugated Linoleic Acid (CLA) oftwel geconjugeerd linolzuur. Dit vetzuur valt binnen de categorie van goede vetten en komt van nature voor in producten als rundvlees en melk. Echter bevatten deze voedingsmiddelen niet voldoende CLA om in de dagelijkse behoefte te voldoen (tenzij je elke dag een kilo rundvlees of een halve kilo kaas kunt eten!). Supplementen zoals CLA Force! zijn daarom een goed alternatief.

Hoe helpt CLA Force precies bij bodybuilding? Onderzoek heeft aangetoond dat dit vetzuur de drang naar onnodig voedsel helpt verminderen en de productie van extra lichaamvet tegengaat. Gecombineerd met een goed trainingsregime, zorgt CLA Force er uiteindelijk voor, dat je overtollig lichaamsvet kwijtraakt & spiermassa opbouwt.

Gebruik en dosering

CLA Force van XXL Nutrition komt in de vorm van capsules oftewel softgels, die elk ongeveer 995 mg aan CLA en 5 mg aan Vitamine E bevatten. Je hebt er dagelijks 3 capsules nodig, die verspreid over de dag heen, bij een maaltijd ingenomen moeten worden. Zorg er voor, dat de aanbevolen dosering nooit overschreden wordt. Verder is CLA Force een supplement; gebruik het dus niet als vervanging van maaltijden.

Tot slot

Geconjugeerd linolzuur is een belangrijke vetzuur voor bodybuilders. Behalve dat het de vorming van overtollig lichaamsvet tegengaat, is CLA ook instaat te helpen bij de opbouw van spiermassa; twee (2) essentiƫle zaken voor bodybuilders. Combineer CLA Force met gezonde maaltijden & goede training om verzekerd te zijn van de beste resultaten.