Gemiddelde beoordeling

Zelf een review schrijven? Klik hier

chiazaadChiazaad behoort tot de categorie superfoods en is volgens vele gezond voor zowel lichaam als geest. Chiazaden zijn gemakkelijk te eten en kunnen prima gemengd wordt door bijvoorbeeld een salade. Lees in dit artikel alles over dit bijzondere superfood zaadje.

Wat maakt chiazaad zo gezond?

Chiazaad wordt niet voor niks een superfood genoemd, het bevat namelijk een aantal  zeer gezonde voedingsstoffen. Dit zijn de volgende voedingsstoffen:

  • Omega 3 vet zuren, er is geen ander middel te vinden in de natuur wat een zo hoog percentage heeft aan omega 3 vet zuren. Dit verhoogt je weerstand en vermindert de kans op hart en vaatziekten.
  • Eiwitten, Chiazaden bestaan maar liefst voor meer dan 16% uit eiwitten, wat natuurlijk goed is voor het herstel van je spieren. Het is dus een goede bron van eiwitten voor mensen die geen vlees kunnen of willen eten.
  • Mineralen, ook is het een zeer geschikte bron van mineralen, het bevat meer calcium dan melk, meer ijzer dan spinazie en meer magnesium dan broccoli.
  • Antioxidanten, daarnaast bevat chiazaad ook nog eens tot 30% meer antioxidanten dan blauwe bessen, dit is goed om de veroudering van de huid tegen te gaan.

Hoe eet ik chiazaden

Er zijn vele verschillende manieren om de chiazaden binnen te krijgen. Je kunt er voor kiezen om dagelijks gewoon een handje op te eten en door te slikken. Ook kun je ze door vele verschillende maaltijden verwerken. Zo kun je een handje chiazaden door de yoghurt heen mengen bij het ontbijt, maar kun je ook een salade maken waar in je de zaden verwerkt.  Zolang je de zaden droog en op een donkere plek bewaard blijven ze voor een zeer lange periode goed.

Aanbevolen hoeveelheid

De aanbevolen hoeveelheid is 1 tot 3 eet lepels per dag, het is daarom ook niet aan te raden om meer dan de aanbevolen hoeveelheid dagelijks binnen te krijgen.