Iedereen weet dat van cacao de lekkerste chocolade wordt gemaakt, wat veel minder mensen weten is dat cacao nibs, oftewel kleine stukjes rauwe cacao super gezond zijn. Cacao nibs behoren daarom dan ook tot de categorie superfoods dankzij de bijzonder gezonde samenstelling.

Wat zijn Cacao nibs?

Al jaren lang worden cacao nibs gegeten door de gezonde samenstelling, slechts de afgelopen jaren dankzij de opkomst van superfoods in Nederland wordt het hier nu ook genuttigd. Cacao nibs zijn kleine stukjes rauwe gepelde cacao bonen met een bijzondere samenstelling. Zo bestaat maar liefst 10% van deze superfood uit antioxidanten. Deze nibs zijn goed te combineren met andere superfoods, zo kun jij een lekker gezond tussendoortje klaar maken.

Het gebruik

Het gebruik van deze superfood is heel eenvoudig en volgens vele ook nog eens super lekker! Je kunt tussen door een handje per dag eten, maar je kunt het ook door je yoghurt of ontbijt granen heen mengen voor een lekkere smaak. Er wordt aangeraden om maximaal 5 a 10 gram per dag te nemen, neem dan ook niet meer hier van.

De voedingswaarde

De volgende voedingswaarde is gebaseerd op 100 gram, dit staat dus gelijk aan de hoeveelheid wat je in ongeveer 10 dagen binnen krijgt.
Energie: 648 kcal
Vetten: 53,5 gram
Waarvan verzadigd: 32.2 gram
Koolhydraten: 27,2 gram
Waarvan suikers: 1.1 gram
Vezels: 14,6 gram
Eiwitten: 14,3 gram
Zout: 0.02mg

Cacao nibs ervaringen

Heb jij ervaringen met het gebruik van deze superfood? Help ons en onze lezers dan door een leuke review te schrijven over je ervaring met dit product.