brocolli proteine broodJe eigen eiwitrijke brood maken kan wel heel eenvoudig met dit recept. Je hoeft absoluut geen ster in de keuken te zijn als je dit broccoli eiwit brood wilt maken! Koop de juiste ingrediënten in huis en volg de instructies.

Benodigde ingrediënten

110 gram eiwitpoeder (het beste is om verschillende soorten eiwitten te gebruiken, alleen whey poeder kan er voor zorgen dat het wat sponsig wordt) De maker van het recept heeft 50 gram erwten eiwit, 30 gram caseïne en 30 gram whey gebruikt in natuurlijke smaken.
120 gram ei- eiwit ( ongeveer 5 eieren zijn dit)
2 hele eieren
200 gram uitgelekte broccoli

Naar smaak kun je nog kruiden toevoegen, wil je zoet brood dan kun je chocolade, bananen of vanille eiwitpoeder gebruiken. Wil je hartig brood voeg dan verse kruiden toe zoals peper of chili.

Bereidingswijze:

Voeg alle ingrediënten samen in een blender en mix dit voor enkele minuten tot het een glad mengsel is. Giet het geheel in een cakevorm en strijk het glad. Doe de cakevorm voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. Laat het brood wat afkoelen voor je het uit de cakevorm haalt en je brood is klaar om te eten!

Voedingswaarde voor een snee

Energie: 48 kcal
Eiwitten: 9 gram
Koolhydraten 0,5 gram waarvan 0,3 gram suiker
Vet: 1,5 gram waarvan 0,2 verzadigd
Vezels: 0,8 gram