Bounty is een bekende naam bij de zoetekauwers onder ons. Het is een heerlijke melkchocolade met een bijna smeuïge cocosvulling, die het geheel een tropisch tintje geeft. Logischerwijs past zo een Bounty reep niet in het dieet van een sporter of atleet, daar heeft het teveel caloriëen en veels te weinig voedingsstoffen voor. Men besloot daarom een product, speciaal voor deze groep te ontwikkelen; Bounty Protein bars.

Over Bounty Protein bars

Het meest belangrijkste bestanddeel in een protein bar zijn de eiwitten, die in verschillende soorten voorkomen. Bounty Protein bars bevatten wei en andere melkeiwitten. Melk wordt al geruime tijd aangeprezen als het meest complete voedingsmiddel, allemaal vanwege de melkeiwitten, die in vergelijking met andere eiwitbronnen, veel meer essentiële aminozuren bevatten. Aminozuren zijn als het ware de bouwstenen van zo een eiwit

Bodybuilders en atleten hebben deze aminozuren nodig voor snel herstel van de spieren. Aangezien een groot deel van deze aminozuren verwerkt zijn in dit product, behoort de Bounty Protein bar tot een van de meest complete eiwitbronnen. Elke protein bar is goed voor 18.7 gram aan eiwitten.

Het andere voordeel aan deze protein bars is dat er weinig calorieen in zitten. Een protein bar bevat slechts 8.5 gram aan suikers en een totaal aantal van 192 Kcal (calorieen). Hiermee zijn de protein bars van Bounty eerder een gezonde snack, boordevol smaak en eiwitten. Wat deze protein bar nog aantrekkelijker maakt, is het feit, dat ze qua smaak nauwelijks verschillen van de normale Bounty chocolade reep!

Voor bodybuilders, atleten en anderen, die een dieetprogramma opvolgen (WeightWatchers, Slimming World, enz), maar ook voor hen die gezonder willen snoepen, is zo een protein bar de perfecte snack of tussendoortje.

Tot slot

Bij het noemen van de naam Bounty, denken we het eerst aan heerlijke, zoete reep, bomvol calorieën. Niet erg gezond dus. Bounty producenten besloten het daarom beter aan te pakken met een product, die eiwitrijk, calorie – arm en smaakvol is, een product vooral bedoeld voor bodybuilders, atleten en anderen, op een speciaal dieet. Dat product kennen wij nu als de Bounty Protein bars.