Pre – workout supplementen zijn deze dagen erg in trek, aangezien het de prestatie tijdens de training helpt verbeteren. Helaas zijn ze niet allemaal van goede kwaliteit; schadelijke ingredienten, onjuiste doseringen en verkeerde productinformatie, om er een paar zaken te noemen. Een pre – workout supplement die rekening houdt met al deze aspecten en daardoor erg populair is, is Blast! Pre – Workout van XXL Nutrition.

Over Blast! Pre – Workout

Blast! Staat vooral bekend om haar ingredienten, die allemaal een positief effect blijken te hebben op de training. Een van deze ingredienten is beta alanine; een aminozuur, die ervoor zorgt dat de effecten van melkzuurvorming in de spieren worden gereduceerd. Melkzuurvorming wordt ervaren als een branderig gevoel dat je belet om verder te trainen. Het is een gevolg van een tekort aan zuurstof in de bloedsomloop, iets dat vaker voorkomt bij elke type van intensieve, lichamelijk sport. Doordat er beta – alanine in Blast! aanwezig is, merk je er weinig van en kun je veel langer trainen.

Arginine Alpha Ketoglutarate, afgekort als AAKG, is een ander, belangrijk bestanddeel van dit supplement. Uit studies is gebleken dat AAKG helpt bij de productie van creatine, verbetering van de bloedstroom en stikstofoxide gehalten in het bloed. Deze factoren zorgen op hun beurt voor kracht, uithoudingsvermogen en het zolang mogelijk uitblijven van vermoeidheid.

Andere essentiële Blast! ingrediënten zijn taurine (een aminozuur, waarvan gezegd wordt dat het het transport en gebruik van zuurstof tijdens een training bevordert/vergroot), citrulline malaat (een aminozuur die na omzetting tot arginine, de bloedsomloop tijdens een training op peil houdt) en caffeine & maltodextrin als bronnen van energie.

Wat maakt dat Blast! gezien kan worden als een echte aanrader op het gebied van pre – workout supplementen, is het feit dat het voor elk type sport gebruikt kan worden. Daarnaast bevat Blast! geen creatine, zodat je vrij bent om dit eventueel apart te gebruiken. De prijs is eveneens een groot pluspunt; aangezien zo een flesje supplement geschikt is voor 30 trainingen, kost 1 dosering/training je slechts 0.50 EUR cent.

Gebruik en dosering

Blast! Pre – Workout komt in de vorm van een poeder. Hiervan heb je dagelijks 1 maatschep oftewel 10 gram nodig, die opgelost moet worden in 200 ml water. Dit drink je het best, een half uur voor de training. Ook hier geldt dat de dagelijkse doseringen niet overschreden mogen worden. Gezien het een supplement is, dien je Blast! slechts te gebruiken als een aanvulling en niet als vervanger van maaltijden.

Tot slot

Pre – workout supplementen zullen pas effectief zijn, als ze de juiste ingrediënten bevatten. Blast! Pre – workout van XXL Nutrition is zo een supplement, aangezien het bewezen bestanddelen als citrulline malaat, beta alanine, AAKG en caffeine bevat. Deze samenstelling geeft de garantie op een intensieve workout, voldoende uithoudingsvermogen en pumps, waar je geen genoeg van krijgt!