Veel Nederlanders denken en verwachten dat hun lichaamsgewicht gezond is. In de praktijk zien we vaak het tegenovergestelde, veel Nederlanders zijn over het algemeen té zwaar en hebben dus niet het ideale lichaamsgewicht. Een te hoog lichaamsgewicht vergroot de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk, daarom is het zeer belangrijk dat u zich altijd bewust bent van uw lichaamsgewicht. Omdat te zwaar lichaamsgewicht natuurlijk relatief is, bestaat er de Body Mass Index Calculator, ofwel het berekenen van uw BMI. Middels de Body Mass Index Calculator komt u er eenvoudig achter of uw lichaamsgewicht past bij uw postuur.

Hoe wordt uw BMI berekent?

Uw BMI verschilt per persoon en komt voort uit de volgende zaken:
– Geslacht (Man/vrouw)
– Uw leeftijd
– Uw lengte
– Uw gewicht

U kunt de berekening uitvoeren op verschillende websites en daaruit komt dan vervolgens of u te zwaar bent voor uw lengte, leeftijd en geslacht. Een gezond BMI percentage ligt tussen de 19 en 25 in. Onder de 19 bent u vaak te licht en boven de 25 heeft u in de meeste gevallen last van overgewicht. Mocht u te licht of te zwaar zijn, kunt u hieronder in het overzicht zien hoeveel calorieën voor u passend zijn.
Door het schema strak te volgen en u goed in te lezen in bepaalde voedingsmiddelen kunt u aankomen of juist afvallen. Hierdoor zult u uiteindelijk het gewenste gewicht bereiken en daarmee de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

Aanvullende informatie: De BMI calculator is minder geschikt voor sommige mensen. Zo kan uw BMI vertekenend over komen wanneer u:
– Ouder bent dan 70
– Jonger bent dan 2
– Kleiner bent dan 1,55m (als 21 plusser)
– Langer bent dan 1,90m (als 21 plusser)
– Grote spiermassa heeft
– Zwanger bent
Mocht u een van de bovenstaande situaties hebben, kunt u de BMI berekening dus met een ‘korreltje zout’ nemen.