Wie aan sportieve doelstellingen denkt voor 2016, denkt waarschijnlijk aan gezonder leven en allerlei suikergoed te laten te staan. Mensen willen weer massaal gaan diëten nu we weer langzaam richting de zomer beginnen te gaan. Dit is natuurlijk een fantastisch streven, maar met alleen op je eten letten ga je het niet redden. Lichaamsbeweging hoort ook thuis in dit plaatje en zal een perfecte aanvulling zijn op jouw sportieve doelstelling. Sporten kan je natuurlijk op verschillende manieren invullen en één daarvan is CrossFit. Wat is dit voor sport en hoe zorgt dit ervoor dat jouw sportieve doestelling om af te vallen worden behaald?

Wat is CrossFit?

Simpel gezegd is CrossFit een intensief en afwisselend trainingsprogramma dat zich met name richt op krachttraining en cardio. Het bestaat voornamelijk uit gewichtheffen, conditietrainingen en gymnastische oefeningen. Vergeleken met gewoon fitness is CrossFit veel effectiever en zal je eerder aan jouw sportieve doelstellingen helpen. CrossFit trainingen hebben een hogere intensiteit en doordat ze zeer gevarieerd zijn, zal je merken dat er snellere resultaten worden geboekt. Ook voor jouw lichaam zijn CrossFit oefeningen ideaal. Jouw lichaam wordt steeds maar weer geprikkeld om het maximale uit jezelf te halen. Ideaal dus om snel en effectief af te vallen.

CrossFit trainingen

Zoals gezegd bestaan CrossFit uit verschillende oefeningen die bestaan uit cardio, gewichtheffen en turnoefeningen. Meestal begin je met een goede warming-up zodat je spieren al lekker warm zijn. Vervolgens gaat de personal coach in op het technische gedeelte, namelijk de krachtoefeningen. Hiermee krijg je eerst een uitleg hoe je het moet doen en hoe het uit moet voeren. Tot slot sluit je af met enkele gymnastische hoogtepunten om vervolgens te eindigen met een cooling down. Ook kan je in groepsverband trainen. Het voordeel is dat je dit dan niet alleen hoeft te doen, maar uit onderzoek blijkt dat je de beste resultaten toch alleen behaalt. Het is dus goed om jezelf af te vragen wat voor jou telt. CrossFit trainingen duren vaak een uur waarbij je wel tot het uiterste wordt gedreven. Durf jij het aan?