Ben je iemand die graag intensief sport en altijd op zoek is naar de grenzen van je eigen kunnen? Dan weet je dat discipline cruciaal is en dat je voor je passie veel moet opofferen. Niemand hoeft je te vertellen dat een goede nachtrust en gezonde voeding je prestaties nog meer vergroot. Je let op je voeding en je weet dat sporters vooral een grotere behoefte aan eiwitten hebben. Alles wat je nodig hebt om te kunnen presteren, haal je in principe uit je dagelijkse voeding. Toch zijn er situaties waarbij je met kwalitatief goede voedingssupplementen nog meer rendement uit je inspanningen kunt halen. Voor intensieve sporters kunnen voedingssupplementen met BCAA bijzonder effectief zijn.

eiwitten

Wat is BCAA?

BCAA is een afkorting dat staat voor Branched Chain Amino Acid. Dit zijn bepaalde aminozuren, de bouwstenen waaruit eiwitten zijn opgebouwd. Het gedeelte ‘Branched Chain’ verwijst naar de chemische structuur. Onder BCAA aminozuren verstaan we de aminozuren isoleucine, valine en leucine. Deze aminozuren zijn voor ons lichaam essentieel. Er zijn twee manieren waarop je lichaam aminozuren binnenkrijgt die nodig zijn voor de aanmaak van eiwitten. Uiteraard halen we ze uit ons voedsel, maar we zijn ook in staat om van voedingsbestanddelen zelf aminozuren te maken. Bij de BCAA aminozuren is dit niet het geval. We hebben niet de mogelijkheid om ze van andere stoffen te maken. We halen ze uitsluitend uit voeding. Isoleucine, valine en leucine zitten in vrijwel elk eiwitrijk voedsel, maar soms is voeding niet genoeg.

Een extra behoefte aan BCAA

Intensieve sporters maken meer spierweefsel aan. Wij hebben eiwitten nodig, niet alleen voor extra spieren, maar ook voor herstel na inspanningen. Eiwitten vervullen een zeer belangrijke functie in diverse stofwisselingsprocessen en zonder de juiste bouwstenen kunnen we minder goed presteren. Ben je een intensieve sporter, dan merk je dat je met extra BCAA in je voeding beter presteert, je trainingsdoelen sneller bereikt en ook sneller herstelt na een grote inspanning. Body Supplies levert je BCAA supplementen van de allerhoogste kwaliteit.

Het assortiment en de service van Body Supplies

Je kunt een groot aantal supplementen met deze essentiële aminozuren online bestellen. Je kunt kiezen uit supplementen in vloeibare vorm of als poeder. Vloeibare supplementen voeg je toe aan je dagelijkse voeding en van supplementen in poedervorm maak je bijvoorbeeld een gezonde eiwitshake. Als je na een intensieve trainingssessie of wedstrijd een eiwitshake neemt, krijgt je lichaam snel en in makkelijk verteerbare vorm die aminozuren binnen waaraan het behoefte heeft.