In het hectisch leven van tegenwoordig, hebben wij vrijwel dagelijks, te maken met stress, die op zijn beurt zorgt voor andere, ongewenste effecten z.a een verslechterd immuunsysteem, verlies in concentratievermogen en energie, enz. Supplementen kunnen helpen, deze effecten enigzins af te zwakken en de Ashwagandha KSM – 66 is vanwege haar positieve uitwerking, een van de meest bekende in haar soort.

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een struiksoort, die behoort tot de familie van de tomaat. Het groeit voornamelijk in droge gebieden zoals India, Noord Afrika, het Midden – Oosten en tegenwoordig ook in bepaalde delen van Afrika. De Ashwagandha is reeds lang in gebruik binnen de Ayurveda en staat bekend om haar versterkend effect op het immuunsysteem. Het schijnt ook te helpen bij angst en depressie, verbeteren van het geheugen en leervermogen, ontstekingen en het tegengaan van andere gevolgen van stress. Dit heeft ertoe geleid dat de plant nu ook opgenomen wordt in de Westerse medicatie en daar immense populair is.

Gebruik en dosering Ashwagandha KSM – 66

De Ashwagandha kennen we hier vnl. in de vorm van capsules waaraan het extract van de plant is toegevoegd. Het extract, dat meestal verkregen wordt uit de wortel van de plant, komt in een breed – spectrum voor, waaronder ook de KSM – 66. Aangezien uit onderzoek is gebleken, dat dit extract het meest effectief is, hebben de meeste Ashwagandha supplementen KSM – 66 als toevoeging. Over het algemeen wordt aanbevolen om tweemaal daags 600 – 1000 mg te gebruiken. Capsules worden verdeeld over de dag, ingenomen met water. Overschrijdt in geen geval de aanbevolen, dagelijkse hoeveelheid.

Advies

Bij supplementen is het vooral belangrijk, dat je het niet gaat gebruiken als vervanger voor je dagelijkse maaltijden. Hetzelfde geldt voor Ashwagandha KSM 66: gebruik het slechts als aanvulling en zorg elke dag, voor een gevarieerd, gezond dieet. Een ander belangrijk punt is het consulteren van je huisarts, in geval je andere medicatie gebruikt en van plan bent, Ashwagandha KSM – 66 te gaan gebruiken. Voor zwangere vrouwen is het bijvoorbeeld niet aangeraden om dit supplement te gebruiken.

Tot slot

Stress, concentratiestoornissen, angst en depressie, het komt velen van ons bekend voor, omdat we het weleens meegemaakt hebben. Supplementen als Ashwagandha KSM 66 komen als geroepen, omdat deze producten op natuurlijke wijze ervoor zorgen, dat ons immuunsysteem versterkt wordt, waardoor de effecten van stress aanzienelijk verminderen.