Ben je al bekend met groepslessen? Als dit het geval is dan heb je waarschijnlijk al wel een van HIIT gehoord of heb je zelfs al een keer meegedaan. HIIT is misschien een ietwat gekke term, maar het staat voor High Intensity Interval Training. Het is dus een vorm van interval training waarbij de nadruk ligt op een hoge intensiteit. Je hebt weinig tijd voor rust tussen de oefeningen, je traint aan een stuk door. Een training duurt vaak dertig minuten, maar je hebt dan zo hard getraind dat je vaak ongeveer evenveel calorieën hebt verbrand als wanneer je een uur gewoon gaat trainen. Ideaal dus als je weinig tijd hebt.

Inhoud

Wat doe je dan zoal in een HIIT training? In een HIIT training komt van alles aan bod. HIIT is namelijk een vorm van krachttraining en cardio in elkaar. Je kan dus allerlei soorten oefeningen verwachten als je aan een HIIIT training meedoet. Je kan prima meedoen, maar verwacht wel dingen als kettlebells, dumbbels, medicijnballen, battle ropes of elastieken die gebruikt worden in de training.

Voordelen

De HIIT training kent een aantal voordelen. Een van de voordelen die voor de meeste mensen het zwaarst weegt is dat je veel traint in weinig tijd. Het principe van HIIT training zorgt ervoor dat je veel oefeningen in weinig tijd gedaan krijgt. Een ander voordeel is dat HIIT heel goed is voor je conditie. Doordat je weinig rust krijgt en non-stop doorgaat bouw je gemakkelijk en snel conditie op. Daarnaast is een voordeel dat HIIT helpt bij gewichtsverlies. Je kan een HIIT zelfs doen bij een personal training in Haarlem of ergens anders in Nederland. Veel personal trainers gebruiken de HIIT training een op een met hun cliënt om hem of haar zo te helpen afvallen. Personal training in Haarlem of ergens anders in Nederland in de vorm van HIIT is dus een goed idee als je gewicht wil verliezen. Neem na de training nog een eiwit supplement en laat je spieren optimaal herstellen.

Nadelen

Zijn er dan ook nadelen aan HIIT? Het is maar hoe je het bekijkt. Je kan de training lastig bedenken, waardoor je deze vorm van trainen altijd doet in een les. Je kan dus niet op ieder gewenst moment zomaar een HIIT training doen, je bent gebonden aan lestijden. Voor sommige mensen is dat een nadeel. Verder is een nadeel dat er veel spullen nodig zijn, je hebt een training niet even zomaar opgebouwd.