Eiwitshake en afvallenAfvallen houdt veel mensen bezig. Veel mensen voeren zelfs een dagelijkse strijd tegen de overtollige kilo’s. Overgewicht strookt nu eenmaal niet met het schoonheidsideaal. Je kunt proberen tevreden zijn met je eigen lichaam en de overtollige kilo’s, maar vaak is deze tevredenheid slechts schijn. Wie bovendien lekker in zijn vel zit, straalt en leeft vaak gelukkiger. Dat willen we toch allemaal? Je kunt op diverse manieren afvallen, maar niet alle afvalmethodes zijn even gezond en even effectief. Een effectieve manier van afvallen is het drinken van eiwitshakes. Dit valt onder het eiwitdieet en dit dieet is zeker aanbevelenswaardig als je snel en blijvend wilt afvallen.

Waarom afvallen met eiwitshakes?

Dankzij het eiwitdieet blijf je je spiermassa goeddeels behouden en verlies je juist veel vet. Je kunt cardio doen om het proces te bevorderen en eventueel ook krachttraining, zodat je zeker weet dat je je spiermassa blijft behouden. Een eiwitshake heeft als belangrijk voordeel dat het je een verzadigd gevoel geeft. Je zult dus geen last meer hebben van een hongerig gevoel.

Eiwitshakes

Afvallen met eiwitshake is eenvoudig. Je vervangt een maaltijd (ontbijt, lunch of diner) door middel van een shake. Voordat je kunt beginnen met het dieet zul je eiwitpoeder moeten aanschaffen. Er zijn diverse soorten whey, zoals de eiwitpoeder ook wel worden genoemd, verkrijgbaar. Je kunt eventueel ook kritisch naar de beschikbare smaken kijken, zodat je zeker weet dat je de juiste smaak kiest. Het is natuurlijk vervelend als je een shake drinkt die qua smaak niet lekker is. Bij diverse shops zijn er proefpakketten verkrijgbaar. Zo kun je kennismaken met de diverse smaken en uiteindelijk kun je van de lekkerste smaak eiwitpoeder bestellen.

Het drinken van een eiwitshake is eenvoudig. Je doet de whey samen met water in een shakebeker. Even roeren of schudden en je kunt het drinken. In plaats van water kun je ook melk in de shakebeker of blender doen. Dan lijkt het net alsof je een overheerlijke milkshake drinkt. Je kunt er ook fruit aan toevoegen.

Tip: Bekijk op onze website het aanbod eiwitpoeders op de markt, lees ervaringen en kijk welke het beste aansluit. Er worden meer dan 50 eiwitpoeders vergelijken op basis van kwaliteit, smaak, prijs en andere zaken. Bekijk hier het aanbod eiwitpoeders.

Een paar kilo afvallen

Ook als je slechts een paar kilo af wilt vallen kun je kiezen voor het eiwitdieet. Je kunt dan bijvoorbeeld het ontbijt of de lunch vervangen en in plaats van broodjes of Brinta kiezen voor een eiwitshake. Het voordeel is dat het maken van zo’n shake zo klaar is en dat geldt ook voor het opdrinken.

Kiezen voor het eiwitdieet

Soms lees je dat het beter is om niet af te vallen door middel van een dieet, maar alleen je eetpatroon aan te passen. Het aanpassen van je eetpatroon is zeker nodig, maar het is ook zeker aan te raden om een dieet zoals het eiwitdieet te proberen. Op deze manier val je snel af en tijdens het dieet kun je al aan de slag gaan met het veranderen van je eetpatroon. Ook je leefpatroon veranderen is belangrijk. Probeer voldoende te rusten, te sporten en stress te voorkomen. Op deze manier is de kans klein dat je later te maken krijgt met het jojo-effect.

Afvallen en fitness

Niet alleen mensen met overgewicht willen afvallen. Veel bodybuilders hebben ook te maken met ‘overgewicht’. Bodybuilders zijn namelijk ofwel aan het cutten ofwel aan het bulken. Cutten wordt ook wel droog trainen genoemd. De bedoeling is dat ze (veel) vet verliezen en dat ze juist spiermassa behouden. Het is helaas een mythe dat je vet kunt omzetten naar spieren. Dit is helaas fysiologisch niet mogelijk. Tijdens het cutten is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Een eiwitdieet is dan ook zeker aan te bevelen. Ook als bodybuilder kun je dus prima afvallen met eiwitshakes.

Afvallen en gezond eten

Afvallen lijkt eenvoudig en het klinkt heel logisch. Gezond eten is belangrijk voor een gezond lichaam en om wat kilo’s af te vallen. Dat is het niet alleen. Je kunt nog zo gezond eten, maar daar alleen val je niet van af. Zeker als je voldoende eet. Alles wat je eet moet je ook weer verbranden en als je wilt afvallen dan moet je meer verbranden dan je binnenkrijgt.

Tips om af te vallen

Deze onderstaande kunnen helpen bij het volgen van het eiwitdieet.

  • Wordt bewust van je eetgedrag. Je kunt voordat je definitief begint met afvallen eerst een eetdagboek bijhouden. Vervang na het bijhouden van hetgeen wat je eet bijvoorbeeld de zakken dropjes voor snacktomaatjes of een handje ongebrande walnoten. Dit verzadigd en is veel gezonder dan snoep of een zak chips.
  • Informeer je omgeving. Vertel wat je wil en hoe je dit wil bereiken. De steun van de mensen om je heen is belangrijk als je deze poging wilt laten slagen. Zij zullen er voor zorgen dat jij door moeilijke momenten heen komt en doorzet!
  • Zoek een sport die je leuk vindt, hou je van zwemmen, ga dan baantjes trekken. Buitenmens? Hardlopen of fietsen is een optie. Zorg dat je op een normale dag voldoende beweging krijgt door de trap te nemen i.p.v. de lift en ‘s avonds even een wandeling te maken voordat je op de bank ploft!

Teleurgesteld in andere afvalmethodes?

Misschien vraag je je na de zoveelste poging en afvalmethode af: wat is dan wél de oplossing? Er is helaas geen wonderpil die er voor kan zorgen dat je de volgende dag veel gewicht bent verloren. Geloof niet dat je kan afvallen zonder enige moeite te doen maar laat de afslankmaatregelen ook niet zó drastisch zijn dat ze je je levensvreugde ontnemen. De drie belangrijkste pijlers blijven voeding, je oefeningen doen en een goede levensstijl aan houden.

Op gewicht blijven

Heb je je streefgewicht behaald dankzij het eiwitdieet? Probeer vervolgens gezond, gevarieerd en regelmatig te eten. Fruit, groente, noten, krenten, magere zuivel, vis. Niet te veel alcohol, vet en suiker. Beweeg zo veel mogelijk. Slaap en drink genoeg, want slaapgebrek en dorst laten ons vaak onnodig eten. Zorg verder dat je positieve associaties koppelt aan het op gewicht blijven. Denk bijvoorbeeld niet: ‘Wat jammer dat ik geen snoep meer mag eten’, maar ‘Wat heerlijk dat ik mijn lichaam dat ongezonde suikergoed niet meer aandoe!’.