Mensen doen vaak verschillende pogingen om gezond te eten en om af te slanken. Je kunt bewust afslanken door te kijken naar je eetpatroon en jezelf een gezond eetpatroon aan te leren. Je wordt je bewust van wat je eet en gaat ook je gedrag erop afstemmen. We zijn gewend om na het werk even snel een maaltijd te kopen of iets te gebruiken van een snackbar. Door te veel en te vaak te eten kan dat leiden tot overgewicht. Een gezond gewicht begint bij een gezonde leefstijl. Je gaat je eet- en leefgewoonte dan ook moeten aanpassen. Maar hoe begin je daarmee en kan cannabis olie helpen met afslanken?

 

Overgewicht is uitgegroeid tot een groot gezondheidsprobleem van deze dag. De mens kan kiezen uit heerlijke (fast-food) restaurants, supermarkten met heerlijke hapjes en  snacks en drankjes met veel toegevoegde suikers. Het verminderen van ons gewicht is daarom een uitdagende factor. Bij overgewicht kun je namelijk last krijgen van gezondheidsproblemen zoals een hoge bloeddruk. Het is dus belangrijk dat we ons concentreren op voedzaam eten. Ook is het belangrijk om vooral veel water te drinken.

Cannabis olie

 

Wereldwijd wordt cannabis olie al heel lang in de traditionele geneeskunde gebruikt. Deze olie heeft een krachtige medicinale werking die geschikt is voor verschillende doeleinden. Cannabis olie is een werkzame stof die wordt gewonnen uit bladeren en toppen van industriële hennep. Het is verkrijgbaar in de vorm van capsules en olie. Deze  olie kun je gebruiken voor verlichting van stress en angst. Ook wordt het gebruikt tegen pijnklachten zoals reumatiek en artrose en zelfs sporters gebruiken de olie weleens als ze last hebben van spierpijnen.

 

Cannabis olie en afslanken

 

Ghreline is een hormoon die  ervoor zorgt dat je eetlust wordt opgewekt. Dit hormoon wordt voornamelijk afgescheiden  door onze maagwand. Ghreline geeft een signaal door aan de hersenen waardoor het hongergevoel ontstaat. Cannabis olie kan dit signaal onderdrukken om de eetlust te doen afnemen.  Verwacht niet dat je van de een op andere dag minder honger hebt. De cannabis olie heeft namelijk wat tijd nodig om te kunnen werken. Na enkele weken zul je merken dat je drang om te eten afgenomen is. De cannabisplant bestaat uit verschillende bestanddelen. Een daarvan is cannabidiol en dit kan je helpen met afslanken.

 

Cannabis olie zorgt ook niet voor slaperigheid. Het kan je juist helpen alert en gericht te blijven. Op deze manier heb je energie om te sporten en ben je ook gemotiveerd. Cannabis olie als afslankmiddel is dus een goede hulpmiddelAls je wilt afslanken kan het soms moeilijk zijn om jezelf te motiveren om te sporten. Maar met de olie en een simpele wandeling kan dit makkelijker werken. Bewegen is  namelijke een goede manier om jezelf aan te moedigen vaker naar buiten te gaan om te bewegen.  Verder is er ook een verband tussen een hoog stressniveau en gewichtstoenam. Men gaat meestal tijdens het stressen vaker naar een zak chips grijpen in plaats van een stuk fruit.  Het gebruik van cannabis olie kan ons helpen om stress tegen te gaan. De psychoactieve verbinding THC kan samen met andere actieve verbindingen de druk om ons heen verminderen. Het voorkomen van stress voorkomt dat het lichaam ongewenste hormonen aanmaakt en je hiermee ook aankomt.