Een training vergt veel kracht en inspanning van bodybuilders, atleten en andere sporters. Hierdoor heeft deze groep vaker pre – workout supplementen nodig; producten die vlak voor de traning ingenomen worden, zodat je een ware energieboost krijgt. Een zo een product is Rich Piana’s 5150 Pre – Workout.

Over 5150 Pre – Workout

5150 Pre – Workout bevat een aantal bestanddelen, die nodig zijn om het uiterste uit een training te halen. Een daarvan is L – Citrulline, een aminozuur die in de nieren wordt omgezet naar een andere aminozuur L – arginine en stikstof oxide. Aangezien er ernorme hoeveelheden arginine verloren gaan tijdens een training, is dit bestanddeel erg belangrijk, L – arginine zorgt er nl. voor dat de bloedstroom in het lichaam optimaal blijft, waardoor vermoeidheid verminderd wordt.

Een andere aminozuur die ook in de 5150 Pre – Workout zit, is beta – alanine. Van dit aminozuur is bekend dat het de effecten van melkzuurvorming tijdens een training reduceert doot als een buffer te werken tegen het zuur. Melkzuurvorming is het gevolg van een verminderde aanvoer van zuurstof naar de spiercellen toe. Dit wordt ervaren als een brandend gevoel, waardoor trainingen vaak afgebroken moeten worden.

Waar dit product ook bekend om staat, is haar hoog gehalte aan caffeine; 5150 Pre – Workout bevat 8 verschillende caffeinesoorten, goed voor bijkans 400 mg aan caffeine! Dit zorgt voor een enorme energieboost tijdens je training.

Kort samengevat, is de 5150 Pre – Workout een perfecte combinatie van ingredienten die zowel de beperkende factoren tijdens een training opheffen, alsook een bron van energie zijn.

Gebruik en dosering

Van de 5150 Pre – Workout, heb je dagelijks maximaal 1 maatschepje nodig, die opgelost in water, vlak voor de training ingenomen moet worden. Aangezien deze pre – workout supplement hele grote hoeveelheden caffeine bevat, is het erg belangrijk, dat aanbevolen doseringen niet overschreden worden!

Tot slot

Heel wat atleten en sporters hebben pre – workout supplementen nodig, om het uiterste te kunnen halen uit een training. Dit is alleen te realiseren als het juiste supplement gebruikt wordt. Deze supplementen moeten namelijk alle ingrediënten hebben, om zowel het uithoudingsvermogen en de concentratie te verhogen alsook beperkende factoren zoals vermoeidheid te verminderen. Zo een supplement is 5150 Pre – Workout.