Afvallen: het lijkt soms op een bijna magisch woord waaraan een ieder wel wilt beginnen. Het vereist echter heel wat doorzettingsvermogen om het doel te bereiken. Ook is het altijd goed om voordat je begint met het afvallen even voor de spiegel te staan en te vragen hoe je het doel wilt bereiken. Er zijn namelijk een heleboel methodes te vinden die allemaal beweren het beste te zijn en kan je dus best wel wat advies gebruiken voordat je de stap waagt:

  • Weet waar je naar toe wilt gaan. Elke reis moet een bestemming hebben en is het niet veel anders dan bij het afvallen. Stel een realistisch doel samen en kijk hoe je die het best kan bereiken. Soms is wat extra beweging alleen al voldoende om af te vallen.
  • Kijk waar je tekort schiet voor een gezonde leefwijze. Eet je soms te veel of beweeg je veels te weinig. Het is vaker een combinatie van beiden en zal je een balans moeten vinden die ervoor gaat zorgen dat het bereikte resultaat ook van lange duur gaat zijn. Jezelf verhongeren en voor de rest niet bewegen gaat inderdaad die extra kilo’s verwijderen, maar vliegen die er weer heel snel aan wanneer je gaat stoppen met het dieёt.
  • Probeer ook maaltijdvervangers als Shakeplus. Niet iedereen heeft de tijd of het disipline om gezonde maaltijden klaar te maken die passen bij het dieёt. Met Shakeplus hoef jij je daarover geen zorgen meer over te maken en heb je binnen ѐѐn echt alles bij de hand.
  • Verander je bewegingspatroon eens ook. Een halfuurtje op de loopbaan mag wel veel lijken, maar is het ook goed om gewoon in jouw dagelijkse activiteiten wat meer beweging in te bouwen. Probeer bijvoorbeeld ook eens een keer lopend naar de winkel te gaan of fiets bij mooi weer gewoon naar het werk.
  • Probeer zoveel als mogelijk water te drinken. Een zoet drankje kan alle moeite die jij voor de dag hebt gedaan om af te vallen teniet doen. Maak het dus tot een gewoonte om alleen maar water te drinken.

Afvallen hoeft dus geen onbereikbaar doel te zijn waar je er eigenlijk gewoon moedeloos van wordt. Met eenvoudige handelingen die je zelf kunt verrichten raak je die extra kilo’s wel kwijt.