Beste Weegschaal

Opzoek naar de beste weegschaal? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Medisana PS 402 

 

Medisana BS 444 connect

Brabantia  personenweegschaal 

Ben je van plan te gaan trainen en wil je het gewicht bijhouden? Een weegschaal is hierbij zeker nodig, zoek niet verder, want bij ons vind je de beste weegschaal van top kwaliteit. Dit is niet zomaar een weegschaal, het bepaalt niet alleen je gewicht, maar ook het vetpercentage, een echte aanrader in huis. Ben je overgewicht, geen nood, het is een goede weegschaal waarop elk menselijk kan gaan staan. Het motiveert je ook steeds meer om op je voeding te letten. Plaats het zeker ergens waar je het altijd kan zien om te wegen. Wil je een eigen weegschaal in huis? Bekijk de verschillende soorten weegschalen van super goed materiaal.

NaamAnaloog of DigitaalMateriaalKleurMeer informatie
Medisana PS 402 personenweegschaal DigitaalGehard glasZwartBekijk Prijs
Medisana BS 444 connectDigitaalGehard glasWitBekijk Prijs
Brabantia personenweegschaal DigitaalGlasWitBekijk Prijs
Medisana PSD analoge AnaloogKunststofWit/ GrijsBekijk Prijs
Medisana BS 440 connectDigitaalGlasZwartBekijk Prijs

 

Medisana PS 402 personenweegschaal 

De medisana PS 402 personenweegschaal maakt helemaal geen fouten tijdens het wegen. De medisana weegschaal weegt het gewicht zonder enig afwijking. Je kunt het ook makkelijk plaatsen waar je het wilt. Hij staat heel goed in de badkamer, waar je regelmatig je gewicht kan bijhouden.

De medisana personenweegschaal heeft veel voordelen. Enkele hiervan zijn:

 • Goede kwaliteit: het lijkt misschien eng om op zo een weegschaal te staan, maar hij is super stevig en kun je gewicht verdragen, vooral zwangeren kunnen gerust erop staan, omdat je ook niet hoeft te bukken
 • Verplaatsbaar: dit weegschaal is handig en helemaal niet zwaar. Een ieder kan hem optillen en verplaatsen naar een ander plek.

De medisana weegschaal heeft ook zijn nadelen. Wanneer je teveel erop gaat staan om het gewicht te weten, krijg je het gevoel van onzekerheid over jezelf. Je gaat nog strenger op je voeding letten wat heel erg mis kan lopen vooral als het om je gezondheid gaat.

Ben je bezig om je gewicht op peil te houden, dan is de medisana weegschaal het goede personenweegschaal. Bijvoorbeeld voor het eten en na het eten kun je dit op peil houden.

De medisana is geschikt voor alle leeftijden, voor zowel jong als oud, obese of superslank, het maakt helemaal niet uit. Maar ook voor mensen met een chronisch ziekte die moet letten op hun gewicht en zwangeren is dit de betrouwbare weegschaal. Let er wel op dat het gewicht tot 180 kg moet blijven.

De medisana PS 402 personenweegschaal beschikt over sensoren die de weegschaal automatisch uitschakelt, batterij, overbelastingsindicator, lcd scherm, veiligheidsglas, step on inschakeling, keuze tussen kg en ponden.

.

Ook te koop via:

Medisana BS 444 connect

De medisana BS 444 connect, is een bijzondere weegschaal, het doet aan lichaamsanalyse. Wil je meer dan alleen het gewicht weten, kan dit alleen met medisana BS 444. Het meet behalve het gewicht ook je vetpercentage, vochtpercentage, BMI berekening en je spier- en botmassa.

De medisana BS 444 heeft ook zijn voordelen zoals:

 • Efficienter gezondheid: door al de percentages bij te houden heb je een balans over je lichaam.
 • De meetresultaten zijn ook terug te vinden, dit maakt het nog makkeliker om bij te houden hoe je lichaam eerder was en hoe het nu is in gezondere toestand.

Wat heel erg nadelig kan overkomen met de medisana BS 444 is als je een windows phone hebt dan kun je deze niet koppelen met het weegschaal. En als je helemaal in het donker zit, is het ook moeilijk af te lezen, want het weegschaal is niet verlicht.

De medisana BS 444 is heel goed voor mensen die aan overgewicht lijden en willen afvallen. Met deze weegschaal hou je de meest belangrijke factoren in de gaten zolang het tot een gewicht van 180 kg blijft.

Deze weegschaal is niet geschikt voor alle leeftijden. Want niet een ieder beschikt over een geschikte telefoon die gekoppeld kan worden hieraan. Maar wat wel kan, als een kind of wat oudere persoon wilt meten dan moet iemand hun bijstaan die wel over een smartphone beschikt gekoppeld hieraan. Hou er ook rekening mee dat er alleen 8 personen erop mogen meten. Het is ook de beste weegschaal voor sporters.

De medisana BS 444 beschikt over bluetooth, batterij, mogelijkheid tot koppeling op je saturatiemeter, bloeddrukmeter en activity tracker. Het heeft verder gehard glas en antislip bodem.

Ook te koop via:

Brabantia personenweegschaal 

De brabantia is een personenweegschaal die digitaal afweegt. Het meet alleen het gewicht, maar zeer nauwkeurig. Het is vooral heel veilig, wil je hem in de badkamer plaatsen dan kun je dat gerust doen. Het glijdt niet af en is stabiel op de vloer, geen vrees om eraf te vallen.

De voordelen die Brabantia met zich meebrengt zijn:

 • Antislipvoetjes: je hoeft helemaal niet te vrezen dat de weegschaal gaat schuiven wanneer je erop staat, omdat het over antislip doppjes bevat. Vooral heel veilig voor de zwangeren
 • Nauwkeurig en duidelijke resultaten: twijfel je aan je resultaat? Doe dat niet, want dit weegschaal weegt per 0,1

Wat nadelig kan zijn is als je de BMI wilt berekenen na het zien van je gewicht, je dit niet kunt doen met deze weegschaal.

Wil je een gezondlevenstijl door te letten op je gewicht. Dan is de Brabantia digitale weegschaal heel erg geschikt voor jou. Door het gewicht steeds bij te houden bereik je heel snel je doelen. Ben je op dieet dan is dit superhandig.

De brabantia weegschaal is geschikt voor een ieder en voor elk leeftijdsgroep. Maar let erop dat er geen kinderen alleen erop gaan staan. Mensen die ook slecht zijn ter been is dit afgeraden om te voorkomen dat ze gaan vallen.

De brabantia beschikt over anti slip beschermdoppen, batterij, lcd scherm.

.

Ook te koop via:

Medisana PSD analoge 

De medisana PSD analoge is een makkelijke personenweegschaal. Je kunt hiermee de gewichten duidelijk lezen. Deze weegschaal weegt alleen gewicht, het heeft geen smartfunctie. Hierop staan is ook niet gevaarlijk. Het is makkelijker af te lezen dan een digitale weegschaal

De medisana PSD analoge weegschaal heeft ook vele voordelen.

 • Deze weegschaal is heel simpel af te lezen.
 • Het plateau is groot genoeg en kan elk voetmaat er op.

De medisana kan ook nadelig zijn, omdat de analoge weegschaal met veerspanning gaat. Dit kan ervoor zorgen dat de resultaten na een tijd niet meer betrouwbaar gaan zijn. Het is ook moeilijk verplaatsbaar, omdat het zwaar is.

Vind je analoog makkelijker dan digitaal dan is deze weegschaal voor jou. Ook wat oudere mensen of slechtziende kunnen deze weegschaal goed gebruiken, omdat het een grote en leesbare display heeft. Heb je een grote voetmaat en daarom nooit goed kunnen staan op een weegschaal. Met deze analoge personenweegschaal is dit heel snel opgelost.

De medisana PSD is geschikt voor alle leeftijden, maar ben je slecht ter been dan is het afgeraden. Je kunt ook iemand vragen om voor je te kijken wanneer je erop staat. Maar hou er rekening mee dat het alleen een gewicht tot 150 kg kan verdragen.

De medisana PSD analoge beschikt over een antisliplaag en een stevige metalen behuizing.

.

Ook te koop via:

Medisana BS 440 connect

De medisana BS 440 connect, is voordeliger, omdat het niet alleen het gewicht, maar ook de BMI, vetpercentage, botmassa, spiermassa en vochtgehalte meet. Het beschikt over een smartfunctie die het nog makkelijk maakt om te lezen en te bedienen.

De medisana BS 440 heet ook zijn voordelen zoals:

 • Smartfunctie, je kunt alle metingen bedienen via een smartphone. Er wordt een speciale app geinstalleerd om de metingen te lezen.
 • Goede bodem, je hebt een antislip bodem waarvan je helemaal niet kan afglijden. Heel handig voor de oudere mensen.

De medisana BS 440 connect kan ook heel nadelig zijn, omdat het niet zal werken zonder een smartphone. En het is helemaal niet veilig om te gebruiken tijdens zwangerschap.

Heb je een strak dieet dan is dit het beste weegschaal om alle metingen bij te houden. Je koppelt je smartphone eraan en kan gelijk aan de slag. De metingen worden heel duidelijk weergegeven in een grafiek. Ben je onder behandeling van een dietiste en moet je op alle factoren letten, schaf dan de medisana BS 440 connect aan.

De medisana BS 440 is niet geschikt voor alle leeftijden, omdat de kleine kinderen niet gaan kunnen werken met een smartphone, ook niet alle oude mensen. Het aflezen kan moeilijk worden voor hun, maar een ervarend persoon kan dit wel regelen voor hun.

De medisana BS 440 connect beschikt over meetsensoren, bluetooth, app voor iOS en android, geheugen opslag voor 8 gebruikers.

.

Ook te koop via:

Meer informatie weegschaal

Een weegschaal is heel geschikt wanneer je van plan bent te trainen en het gewicht met nog meer factoren wilt bijhouden. De voordelen hiervan zijn:

 1. Optimaal resultaat, zodra je ervoor voelt om te gaan wegen kun je gebruikmaken van een weegschaal.
 2. Makkelijk te lezen, de cijfers zijn heel duidelijk te zien.
 3. Motiveert, een weegschaal motiveert je eerder om aan je dieet te houden
 4. Stabiel, een weegschaal is heel erg stabiel. Je hoeft niet te vrezen dat je eraf valt.

Wat is een goede weegschaal? Het was misschien niet zo duidelijk waarom een weegschaal zo belangrijk is, maar nu zie je dat het behalve het gewicht ook andere factoren kan meten. Niet alleen het gewicht is belangrijk, maar ook het vochtgehalte en vetgehalte spelen een rol bij het afvallen. Je gaat dit alles ook moeten bijhouden wanneer je denkt af te vallen. Er zijn verschillende merken met verschillende functies en gebruikswijze. De leeftijden en doelgroepen zijn ook belangrijk voor het gebruiken van een weegschaal. Hier maakt het niet uit als je een beginner bent of ervaren persoon. De kwaliteit en prijs van de weegschalen verschillen. Wil je eentje waarmee je overal kan gaan of waarop je zonder vrees kan staan? Er zijn heel veel modellen, maar nog nooit duidelijk geweest waarvoor ze allemaal dienen. Het zijn ook de beste personenweegschaal 2019. Er is zowel een personenweegschaal als een lichaamsanalyseweegschaal. De metingen zijn zeer betrouwbaar, je vindt de beste weegschaalvetpercentage. De weegschaal met lichaamsanalyse is wel wat duidelijker, maar ook wat duurder. Zolang je het kan gebruiken waarvoor het nodig is dan is dit raadzaam. Het is een weegschaal die BMI berekenen. Het is altijd goed om eerst alle merken door te nemen voordat je een keuze maakt.

 

De weegschalen hebben ook nog hun voor en nadelen. Dit kan heel handig zijn voordat je een weegschaal gaat kopen.

 • Er zijn zowel analoge als digitale weegschalen. Dit is geschikt voor een ieder. De keuze mag zelf gemaakt worden.
 • De kwaliteit van de weegschalen zijn heel goed, je kunt zelf zien aan de verschillende materialen van de verschillende weegschalen.
 • Het is makkelijk te verplaatsen.
 • Het is heel stabiel op de vloer en glijdt niet af.
 • De weegschalen zijn heel stevig
 • De gewichten worden ook aangegeven tot hoeverre de weegschaal dit kan verdragen

 

Er zijn ook enkele nadelen die de weegschaal met zich kan meebrengen namelijk:

 • Ruimte: als je over een klein ruimte beschikt kan dit nadelig overkomen, want je kunt steeds botsen tegen de weegschaal. Dit kan heel pijnijk zijn.
 • Je weegschaal kan onstabiel worden als je het op een vloer zet met vloerbedekking
 • Als je hebt gegeten of alleen even hebt gedronken kun je niet gaan wegen, je krijgt de juiste waarde niet.
 • Bepaalde medicatie gebruik kunnen ook zorgen voor een gewichtsschommeling waardoor je gaat twijfelen over de waarde van de weegschaal.