Je lichaam heeft bepaalde stoffen om optimaal te kunnen werken. Heeft hij die niet, dan kan er van alles misgaan. Ook Magnesium is een belangrijk mineraal die je lichaam niet zonder kan. Magnesium heb je onder andere nodig voor je botopbouw, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen, voor opbouw van lichaamseiwit en het goed functioneren van de spieren. Je kunt hieruit dus ook uitmaken dat het zorgt voor de stevigheid van je skelet en dat is natuurlijk heel belangrijk. We zien verder dat Magnesium ook nog energie uit je voeding vrijmaakt, je weerstand tegen spanning en stress verhoogd en dat het je geheugen en concentratievermogen versterkt.

Ons lichaam kan geen Magnesium aanmaken en dat wil dus zeggen dat je het uit je voeding moet halen. Vele mensen houden niet bij hoeveel vitaminen en mineralen we eigenlijk in ons lichaam krijgen en het zou dus kunnen voorkomen dat we een tekort hebben aan een of ander vitamine. Als je een tekort hebt aan Magnesium, dan zijn er een aantal symptomen die je een signaal kunnen geven. Enkele magnesium tekort symptomen zijn:

Je spieren ontspannen zich niet genoeg. In dit geval heb je meer Calcium dan Magnesium in je lichaam.

• Je bent gevoeliger voor stress. We zien dat je lichaam meer Magnesium verbruikt door stress en dan beland je in een vicieuze cirkel.
• Energie neemt en weerstand nemen af.
• Het kan een trombose (bloedstolsels) veroorzaken. Wanneer dit in je ader blijft zitten, kan het een beroerte of haartaanval veroorzaken. Voordat dit gebeurt moet je dus wat aan je Magnesiumtekort doen.

Er zijn tal van producten die vol zitten met Magnesium zoals tarweproducten, bananen, schelpdieren, kokos, frambozen, roggebrood, noten en pinda’s, bonen, sojaproducten en granen. Er zitten producten bij die je gewoon dor de dag kunt eten en die je niet hoeft klaar te maken. Het is dus niet moeilijk om wat aan je Magnesium te kort te doen.