Beste Vetmeter

Opzoek naar de beste vetmeter ? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Digitale vetmeter

Body Mass Tape

Huidplooimeter PRO

Wat is een vetmeter en waarvoor heb je het nodig? De naam zegt het al, dit is een apparaat die het percentage vet van jouw lichaam meet. Met een vetmeter kun je thuis zelf je vetmassa berekenen. Wil je dus je vetgehalte meten maar wil je daarvoor niet speciaal naar de diëtist? Dan komt zo een vetmeter handig uit. Het vetpercentage is de totale hoeveelheid vet gedeeld door je totale lichaamsgewicht. Hoe hoger je vetpercentage, hoe hoger de totale hoeveelheid vet. Deze resultaten kunnen voordelig zijn voor jou als je bijvoorbeeld gewicht wilt verliezen, maar ook als je wilt aankomen. Met een vetmeter kun je dit thuis berekeken en binnen een paar minuten weet je de uitslag. Opzoek naar een goede vetmeter? Dez koopgids zet de vijf beste meters op een rij.

NaamAnaloog of Digitaal MateriaalKleurMeer informatie
Betrouwbare Vetmeter - Digitale Verpercentage MeterDigitaal Kunststof Grijs
Body Mass Tape-PlasticWit
Huidplooimeter PRO en Body Mass Tape-PlasticZwart
Digitale Bluetooth Personen WeegschaalDigitaalGehard glas en kunststofZwart
Body Mass Tape DigitaalDigitaal-Oranje-grijs

 

 

Betrouwbare Vetmeter – Digitale Verpercentage Meter

Deze digitale vetmeter of huidplooimeter geeft je een zeer nauwkeurige meting van je lichaamsvetpercentage. De vetmeter is betrouwbaar, omdat het niet beschikt over de menselijke foutmarge. De vetmeter geeft de dikte van de huidplooi direct aan op het  scherm. Het heeft trouwens een foutmarge van slechts 0,2 millimeter. Je bent dus verzekerd van een precieze meting van je vetpercentage. Dit product wordt daarom ook veel gebruikt door zowel medici als fysiotherapeuten en personal trainers. De vetmeter berekent trouwens ook je BMI. De BMI meter houdt geen rekening houdt met de hoeveelheid spiermassa en het vetpercentage van een persoon.

Door gezonde voeding te gebruiken kun je ervoor zorgen dat je vetpercentage niet al te hoog wordt.  Maar je kunt gezonde voeding ook combineren met bewegen. Een klassieke weegschaal is in zulke situaties niet ideaal om te gebruiken. Je krijgt namelijk een beter overzicht als je je vetmassa meet. Een weegschaal kan  aangeven hoeveel kilo je weegt maar kan niet je vetpercentage meten. Het  vetpercentage is namelijk ook belangrijk om te weten. Want wist je bijvoorbeeld dat spieren zwaarder zijn dan vet? Als je dus afvalt en minder vet hebt maar je spieren opbouwt dan weeg je misschien zwaarder, maar ben je gezonder.

Met deze digitale vetmeter heb je altijd inzicht in je huidige vetpercentage. De vetmeter is geschikt voor iedereen die gezond af wil vallen en hun vetpercentage willen meten. De vetmeter gaat verder dan een weegschaal en kan dus gebruikt worden voor gezond afvallen. Ideaal om te gebruiken na het sporten of in samenwerking met je weegschaal.

Specificaties:

 • Digitale vetmeter
 • Materiaal: kunststof
 • LCD scherm

 

Voordelen

 • Licht van gewicht
 • Berekent ook BMI
 • Nauwkeurige meting
 • Lat huidplooidikte zien

Nadelen:

 • Geen

Ook te koop via:

Body Mass Tape

Wil je eenvoudig de omvang van je biceps, triceps of taille meten? Dat kan met deze body mass tape. Het is een praktisch meetlint voor je lichaam. Het heeft een zelfspanner waarmee je altijd nauwkeurige metingen kunt doen. Het product word zowel gebruikt door diëtisten, personal trainers en medici. Het is een meetlint om de omvang te bepalen van hoofd, heupen, armen, benen en taille. Gezond sporten en afvallen zijn nodig als je wilt afvallen. Toch kan het moeilijk zijn om de juiste stimulans te vinden. Dit wordt gemakkelijker met een duidelijk doel voor ogen. Het hangt er ook vanaf wat je wilt bestellen. Wil je alleen extra kilo’s kwijt of wil je ook af van de extra centimeters. Dan is het een goed idee om eens in de zoveel tijd de omvang van je buik of armen en benen te meten met een body mass tape.

Een speciale lichaamsvet meetlint of body mass tape helpt je om je omvang accuraat te meten. Dat is niet alleen heel handig voor mensen die willen afvallen, maar ook voor mensen die spieren willen kweken. Het is super gemakkelijk in gebruik. Je hoeft het alleen maar om je heen te vouwen en het vast te klikken. Je kunt dan rustig en goed het exacte aantal centimeters aflezen. Het voordeel van deze meetlint is dat de meetlint zich zelf strak kan laten zetten. Hierdoor trek je nooit strakker dan de vorige keer en is je meting elke keer weer accuraat. Het heeft een lengte van 150cm.

Specificaties:

 • Kleur: wit
 • Materiaal: plastic

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik
 • Licht van gewicht
 • Trekt zichzelf strak

Nadelen

 • Geen

Ook te koop via:

Huidplooimeter PRO

Dit is een complete set bestaande uit een huidplooimeter, een vetmeter en een body mass tape. Dankzij de set heb je ten alle tijde een duidelijk inzicht over zowel de omtrek van je lichaamsdelen en ook je lichaamsvetpercentage.  Met de huidplooimeter en de body mass tape is het eenvoudig om de perfecte  inzicht te krijgen in zowel de omtrek van lichaamsdelen als je lichaamsvetpercentage. Met de  huidplooimeter  kun je eenvoudig een constante druk uitoefenen, dankzij de duale veren en de pistoolgrip. Zo kan er een nauwkeurige vetmeting worden verricht. De meetlint is accuraat voor het bijhouden van de omtrek van verschillende lichaamsdelen. Het voordeel van deze meetlint is dat het zichzelf aanspant. Ook oefent het altijd dezelfde hoeveelheid druk uit. Op die manier kun je je vooruitgang  snel, precies en eenvoudig volgen.

Met deze complete set krijg je een een handleiding erbij met foto’s waarin exact staat aangeven waar je de metingen moet verrichten en hoe je dit op de juiste manier kunt doen. Inbegrepen bij de huidplooimeter is een online video waarin instructies worden aangegeven waar en hoe je de metingen kunt verrichten. Met de handige software kun je de gemeten resultaten eenvoudig invoeren en direct zien welk vetpercentage je hebt. Met zo een complete set hoef je al deze middelen niet meer los te verkopen. Je kunt niet alleen je vetpercentage meten, maar tegelijk ook de omvang van je buik, armen en benen. De set is een handige hulpmiddel voor sporters of als je wilt afvallen of bijkomen. Hiermee kun je alles accuraat bijhouden.

Specificaties:

 • Materiaal: plastic
 • 3-in-1 set

Voordelen

 • Eenvoudig en nauwkeurig meten
 • Huidplooimeter geeft consistente meting
 • Eenvoudig bedienen door pistoolgrip
 • Body mass tape heeft zelfspanner
 • Body mass tape heeft slotsysteem

Nadelen

 • Geen

Ook te koop via:

Digitale Bluetooth Personen Weegschaal

Deze elektronische smart bluetooth weegschaal geeft je een compleet overzicht van je lichaam. Het geeft een snelle en nauwkeurige analyse van tal van parameters dankzij de ingebouwde sensoren en een Bluetooth 4.0-communicatiemodule. Al de resultaten worden nadien ook verzonden naar je smartphone. De resultaten worden ook opgeslagen voor je. Deze weegschaal maakt gebruik van 2xAAA batterijen. De batterijen worden in de fabriek in de balans opgeslagen. De weegschaal activeert zichzelf door er op te staan ​​of een last te plaatsen met het minimaal aangegeven gewicht. Het is ook mogelijk om de balans handmatig te starten door op de knop onderaan de schaal te klikken.

De weegschaal beschikt over een automatische tarrafunctie. Enkele seconden nadat een meting is uitgevoerd wordt dit weergegeven op het scherm. De batterij-indicator bevindt zich in de rechterbovenhoek van het display. Zorg ervoor dat de weegschaal op een voldoende hard en vlak oppervlak staat. Door op de knop aan de onderkant van het apparaat te drukken kun je de eenheden voor het meten van he gewicht instellen. De weegschaal is heel licht van gewicht en gemaakt van schadebestendig, gehard glas.  Vier symmetrisch geplaatste sensoren zorgen voor maximale meetnauwkeurigheid. De weegschaal maakt ook de meting van intern lichaamsvet, spiermassa en lichaamsvetmassa mogelijk. Verder berekent het de BMI en dagelijkse caloriebehoefte. De weegschaal meet op basis van lengte, gewicht, leeftijd en geslacht. Dankzij deze weegschaal kun je thuis zelf controleren of je last hebt van overtollig lichaamsvet. Een goede weegschaal met meerdere functies dan een normale weegschaal die we kennen.

Specificaties:

 • Kleur: zwart
 • Computergeheugen van 8 personen
 • Veilig gehard glasoppervlak
 • Automatisch aan-/uitschakelen

Voordelen

 • Bluetooth module
 • Berekent BMI en caloriebehoeft
 • Meet lichaamsvet, spiermassa
 • Helder LCD scherm
 • Meet nauwkeurig

Nadelen

 • Geen

Ook te koop via:

Body Mass Tape Digitaal

De digitale body mass tape maakt het mogelijk om de borst, taille, heupen, biceps, triceps en meer op te meten. Deze digitale meetlint beschikt over een geheugenmodule. Daardoor  onthoud het apparaat de gemeten resultaten. De resultaten kunnen afgelezen worden op het scherm. De meetlint heeft ook een locker zodat het meetlint nauwkeurig kan worden vastgezet en niet terug schiet. Er kan gemeten worden in zowel centimeters als inches.

Als je wilt afvallen dan is sporten en gezond eten dus heel belangrijk. Natuurlijk wil je weten hoeveel je bent afgevallen en daarvoor kun je dus de omvang van verschillende lichaamsdelen meten. Je kunt dus de omvang van je buik meten, maar ook je benen en armen. Op deze manier wordt het makkelijk om je doel te bereiken. Door te meten zie je hoeveel je bent afgevallen, dat geeft je ook een stimulans om verder te gaan.

Een speciale lichaamsvet meetlint of body mass tape helpt je om je omvang accuraat te meten. Dat is niet alleen heel handig voor mensen die willen afvallen, maar ook voor mensen die spieren willen kweken. Het is te gebruiken net als een normale meetlint. Je hoeft het alleen maar om je heen te vouwen en het vast te klikken. Je kunt dan rustig en goed het exacte aantal centimeters aflezen. Het voordeel van deze meetlint is dat de meetlint zich zelf strak kan laten zetten. Hierdoor trek je nooit strakker dan de vorige keer en is je meting elke keer weer accuraat. Je kunt de meting goed aflezen op het display.

Specificaties:

 • Afmetingen: 10 x 7 x 2 cm
 • Lengte 100mm

Voordelen

 • Scherm om af te lezen
 • Geheugenmodule
 • Inclusief locker
 • Schiet niet terug

Nadelen

 • Geen

Ook te koop via:

Meer informatie vetmeter

Een vetmeter is een digitaal apparaat dat het vetpercentage van je lichaam meet. Met een vetmeter kun je thuis zelf handig en snel je vetmassa berekenen. Op die manier krijg je een inzicht hoe je lichaamsvetpercentage eruit ziet. De meeste vetmeters geven dat aan in vier hoogtes: laag, normaal, hoog en te hoog. Wil je je vetgehalte meten, dan kun je dat thuis eenvoudig doen met zo een meter. Je kunt  een onderscheid maken tussen vetmeters en huidplooimeters. Bij een huidplooimeter wordt er door middel van knijpen in het handvat druk uitgeoefend waardoor het vetpercentage wordt gemeten. Deze zijn vaak goedkoper dan de vetmeters. Daarbij wordt de vetmassa berekend door middel van een klein stroompje dat door het lichaam gaat. Gelukkig voel je hier niks van. De digitale vetmeters hebben ook nog verschillende functies. Zo kan er ook de BMI van het lichaam worden berekend en bij sommige is er een geheugenfunctie die de vorige metingen opslaat.

Waarom vetpercentage meten belangrijk is

Veel mensen die willen afvallen gebruiken een weegschaal. Maar een weegschaal meet je je gewicht en niet je vetpercentage. Het is juist het vetpercentage dat iets zegt over hoe succesvol je bent met afvallen. Als we over vetpercentage praten dan wordt bedoelt de hoeveelheid lichaamsvet die je hebt. Een van de meest frustrerende aspecten van overtollig lichaamsvet is dat het zich vaak opslaat in de gebieden waar je het absoluut niet wilt hebben. Zo is het genetisch bepaald dat vrouwen meer vet met zich meedragen dan mannen. Dat volwassen vrouwen meer lichaamsvet opslaan dan mannen heeft een belangrijke biologische reden: het vrouwelijk lichaam heeft vetreserves (energiebron) nodig bij een eventuele zwangerschap.

 

Vetmeter gebruiken

Digitale vetmeters werken op batterijen. Je vetpercentage kan het meest nauwkeurig gemeten worden met een vetmeter. Er zijn verschillende manieren om het vetpercentage te meten. Sommige apparaten moet je met beide handen vasthouden en daardoor meten ze vooral de verhoudingen in het bovenlichaam. Ook kun je vet meten door middel van een huidplooi diktemeting. Je plooit de huid, meet de dikte ervan en laat op het resultaat een formule los. Het nadeel is dat de huid  niet overal even dik is. De hoeveelheid vet in het vetweefsel kan verschillen. Er is namelijk een verschil tussen onderhuids vet en de hoeveelheid vet in de buikholte.  Hoe bepaal je dan of je te dik bent? Het kijken naar je dijen en buik en het controleren van je kledingmaat zegt meestal al genoeg. Het weten van een getal kan stimulerend werken voor wie gewicht wil verliezen, maar dat werkt eigenlijk alleen bij een betrouwbaar getal. Wil je toch graag meten, gebruik dan in ieder geval altijd hetzelfde apparaat. Vergelijk de resultaten niet met die van andere toestellen of methodes en bereken ook geen gemiddelde daarvan.

Het meten van je vetpercentage helpt je te begrijpen wat je nou eigenlijk aan gewicht verliest. Dat is handig voor mensen om te weten als ze willen afslanken. Een hoog vetpercentage is bovendien gevaarlijk voor je gezondheid en verhoogt de kans op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.  Daarom is het meten belangrijk.