Beste Spinbike

Opzoek naar de beste spinbike ? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli  2020

Spinningbike Fitbike Race 8

Virtufit Indoor Cycle S1

USA Company Spinningbike

Ben je van plan thuis te gaan trainen? De spinbikes zijn zeker een aanrader in huis. Het verhoogt de beweging van je lichaam. Beschik je niet over een eigen fiets of krijg je geen tijd naar buiten te gaan om te fietsen? Met de spinbikes in huis kun je elk moment van de dag fietsen en hoe lang je ook wilt. Er zijn verschillende soorten indoor bike, wij beschikken over de beste kwaliteit aan spinbikes. Wil je een spinfiets kopen dan kun je bij ons het beste vinden om af te vallen of om in conditie te blijven.

NaamGeruisloosPedaaltypeAandrijvingMeer informatie
Spinningbike Fitbike race JaToeclipsV-beltBekijk Prijs
Virtufit Indoor Cycle S1 JaCombi- pedalenV-beltBekijk Prijs
USA company spinningbike ToeclipsKettingBekijk Prijs
Powerpeak SpeedbikeToeclipsKettingBekijk Prijs
Spinbike Startrac JaCombi- pedalenV-beltBekijk Prijs

Spinningbike Fitbike Race 8 magnetic basic

De spinningbike fitbike race 8 magnetic basic is heel goed in huis als je voor het eerst wilt gaan trainen thuis. Je hoeft je niet druk te maken dat je de rest van je mensen in je huis gaat storen met deze beste spinbike, het is heel stil. De spinningbike heeft een hele mooie design. Deze spinningbike heeft ook zijn voordelen zoals:

 • Comfortabel in gebruik, je hoeft je helemaal niet druk te maken over rugklachten.
 • De weerstand wordt geregeld met een magneet in plaats van vitblokje. Waardoor je niet steeds hoef te vervangen, het slijt niet.
 • Door de V-belt werkt de spinningbike heel erg stil.

De beste spinningbike kan ook nadelig zijn als je niet de juiste kleding aandoet wanneer je gaat trainen. Je aandacht gaat weg van het trainen. Deze beste spinning bike is vooral geschikt voor beginners. Het is zeer handig om in je huis te hebben. Zowel man als vrouw kunnen dit gebruiken. Leeftijd maakt hierbij niet uit. De spinning bike beschikt over handmatig bedienbare magneetrem, toeclips, v-belt, vliegwielgewicht van 20 kg. De spinningbike is zeer stabiel, het komt ook emt een trainingscomputer waarop de trainingstijd, snelheid, totale afstand, aantal rotaties per minuut, afstand en calorieverbruik worden geregistreerd.

Ook te koop via:

Virtufit Indoor Cycle S1

De virtufit indoor cycle s1 heeft een hoge kwaliteit en een fantastisch design waarop je geruisloos kunt fietsen. De bewegingen die je op de spinning rad maakt zijn net echte bewegingen op een racefiets. Je kunt er heel rustig mee trainen of juist snel. De snelheid bepaal je zelf. Het is een hele goede manier om af te vallen en zeker een aanrader om thuis mee te trainen vooral als je de deur niet uit wilt. De virtufit etappe 1 heeft ook zijn voordelen zoals:

 • Je traint geruisloos ermee.
 • Het heeft een hoge belastbaarheid.
 • Je kunt hem overal op de vloer neerleggen zonder dat je de vloer beschadigd.
 • Je kunt de spinbike stellen op basis van je houding en lichaamslengte.

De  virtufit spin bike kan ook nadelig zijn als je hem niet waterpas op de vloer plaatst, het is daardoor niet in balans en je kunt niet comfortabel fietsen. Op de spinning apparaat is zelfs het stuur horizontaal en verticaal te stellen. Je kunt hierdoor ook meerdere posities nemen. Deze spinbike is goed voor sprinters, want je kunt door de meerdere posities ook een sprintpositie aannemen. Het is ook voor zowel jong als oud. Met de antislip coating is er een extra grip en de levensduur is wat langer. De virtufit spinbike beschikt over een stevig frame, combi-pedalen, V-belt en vlieggewicht van 23 kg.

Ook te koop via:

USA Company Spinningbike

De USA company spinningbike is helemaal vanuit America nu eindelijk in Europa verkrijgbaar. Deze spinning bikes zijn heel bekend en ook te vinden in de sportschool. Nu kun je hem ook kopen voor je eigen thuisgebruik met een redelijk prijs. Net als alle andere spinningbike heeft de USA ook zijn voordelen zoals:

 • Het heeft een aantal verschillende weerstanden door het vilt remsysteem.
 • Je kunt het uitbreiden met een computer om al uw trainingswaarde af te lezen zoals de tijd, snelheid, afstand en verbrande calorieën.

De spinningbike kan ook nadelig zijn als je hem niet goed kunt gebruiken. Het is daarom altijd goed om iemand te vragen naar begeleiding als de handleiding niet duidelijk is. het is zowel voor jong als oud, maar ervarend trainers kunnen dit eerder aanschaffen. De spinningbike beschikt over een vliegwiel, ketting en toeclips. Verder is het stuur en zadel verstelbaar en het heeft ook transportwieltjes.

Ook te koop via:

Powerpeak Speedbike

Niet altijd kun je op een sportschool trainen zoals je wilt of hoe lang je wilt. Met de powerpeak kan elk persoon hiermee trainen zowel beginners als gevorderde. Je kunt zelfs heel intensief gaan trainen, dat ligt helemaal aan jou. Je bepaalt zelf hoe lang je bezig wilt zijn. De powerpeak heeft ook zijn voordelen zoals:

 • geruisloos trainen door de geruisloze kettingaandrijving
 • comfortabel zitten door de zadel en stuur te verstellen.

Met deze powerpeak kun je heel handig trainen, omdat je een overzicht krijgt van je snelheid, scan, tijd, calorieverbruik, afstand en handpuls. Het komt ook samen met handsensoren waardoor je ook aan hartslagmetingen kunt doen. Als je het niet goed bevestigt kan het onstabiel zitten en je metingen worden hierdoor niet nauwkeurig gemeten. Gebruik de stabiliteitsdoppen om de spinbike stabiel te houden.

Ook te koop via:

De Spinbike startrac Studio 5

De spinbike startrac is een hele stabiele spinbike. Het is zeker te vinden in sportschools. Vond je het altijd lekker trainen met de stratrac in de gym? Schaf het ook aan voor je huis. Je hoeft nooit meer naar de gym te gaan. Het is zeer stevig en comfortabel. De spinbike startrac heeft ook zijn voordeel:

 • het heeft een eigen service dienst waarbij je in geval van storingen binnen een halve werkdag kunt inschakelen.
 • Er is mogelijkheid voor financiering. Heb je een laag budget, maar wil je graag een spinbike dan is dit zeker mogelijk.

Je krijgt garantie op de spinbike, maar geloof het of niet, je gaat helemaal geen gebruikmaken van de garantie, omdat het van zeer goede kwaliteit is. Vind je zwart niet zo aantrekkelijk dan kun je hem krijgen in andere kleuren met eigen logo’s. De spinbike beschikt over motorgestuurde magneetrem, met combi-pedalen en een v-belt.

Ook te koop via:

Meer informatie spinbike

De spinbike is heel handig in huis en je kunt er heel veel mee bereiken. Je trainingsdoelen worden sneller bereikt en kun je gauw aan een mooi figuur komen of juist fit blijven. De spinbike is voordelig vanwege:

 1. Comfort, de zadel laat jou helemaal niet vervelend voelen of geeft geen pijn.
 2. Onderhoud, je kunt het makkelijk vegen, zodat het netjes blijft.
 3. De meeste van de spinbike geven geen geluid. Het is geruisloos.
 4. Je kunt je metingen zien op een scherm.

Was je van plan een spinbike aan te schaffen, maar twijfelde je eraan? Nu is het tijd om er een te plaatsen in je huis. Je kunt er zeker heel veel mee bereiken. Het lijkt misschien niet comfortabel, maar je kunt juist heel goed erop zitten en fietsen zonder enig klachten te krijgen. Je zal denken hoe zit ik op zo een fiets, ik val er zeker af. Nee dat is helemaal niet waar, het is zo heel bevestigd op de vloer en het beschadigd de vloer ook niet. De spinbike zijn in verschillende merken te verkrijgen, elk met hun eigen eigenschap. Sommige hebben meerdere trainingsfuncties die zichtbaar zijn op het scherm. Afhankelijk van wat jij wilt weten en hoe je gaat trainen kun je een spinbike uitkiezen. Trainen is nooit zo leuk geweest vooral wanneer je het thuis kunt doen. Je bepaalt zelf hoe lang je bezig wilt zijn en wanneer. Wacht niet langer en koop bij ons de beste merken pin fietsen. Als je een spinning bike kopen, dan dien je eerst alle merken goed te bekijken.

 

De spinning voordelen en nadelen moeten eerst goed doorgenomen worden, voordat je er een koopt, is het altijd goed om te weten wat de voor en nadelen zijn hiervan. De spinbike voordelen zijn:

 • Weerstand, vanwege de verstelbare weerstanden kun je zelf bepalen hoe zwaar je training moet zijn. Hoe zwaarder hoe sneller jij jouw conditie bereikt.
 • Stresvermindering, ben je van het werk of had je een drukke en dag achter de rug dan kun je ook gaan trainen. Je aandacht is meteen weg van alle negativiteit. Focus je op je lichaam en je bent weer de oude.
 • Vetverbranding, het lijkt misschien zo dat je geen vet verbrand, omdat je op 1 plaats zit, nee dat is helemaal niet waar, je lichaam is continu in beweging waardoor je vet blijft verliezen.

De spin fiets hebben naast hun voordelen ook nadelen. Voor het grootste deel worden je benen eerder getraind, je lichaam of handen hebben niet zoveel effect op een spinbike. Er is ook kans dat je na een paar dagen geen zin meer hebt met een spinbike, het wordt eentonig. Daarom is het handig om dit te combineren met andere training apparaten. De spinbike verbrand ook minder calorieën in vergelijking met andere cardioapparaten. Het is altijd goed om alle eigenschappen eerst goed door te nemen voordat spinbike kopen.