Beste Roeitrainer

Opzoek naar de beste roeitrainer? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Virtufit row 450 

Joy sport air power 

Body sculpture 

Ben jij op zoek naar een roeitrainer? Zoek niet verder, bij ons vind je roeitrainers van de beste kwaliteit. Het is te merken aan de naam dat het om roeibewegingen gaat. De roeitrainer is zodanig opgesteld om jouw lichaam in topconditie te houden, het is beter dan de tunturi roeitrainer. Je wilt vast ook je eigen apparaten in huis om te trainen, als je naar de gym gaat moet je soms een hele tijd wachten totdat een roeiapparaat vrij is. Met de beste roeitrainer van ons val je nog sneller af, omdat je zelf kan bepalen wanneer je gaat trainen. Wil je een eigen roeitrainer in huis, bekijk dan onze top merken, wij hebben de beste roeitrainer 2020 van.

NaamInstelling weerstandLCD displayGewichtMeer informatie
Virtufit row 450 HandmatigJa25kgBekijk Prijs
Joy sport air power LuchtweerstandJa25kgBekijk Prijs
Body sculpture HandmatigNee-Bekijk Prijs
Bonn Germany concept 2.2 ElektronischJa31.5kgBekijk Prijs
Virtufit foldable HandmatigJa38kgBekijk Prijs

Virtufit row 450 

De virtufit row 450 roeitrainer is bekend om zijn weerstandssysteem. Ben je iemand die graag door de hele dag traint en woon je met meerdere mensen in huis? De virtufit row maakt helemaal geen geluid en je hebt de meest comfortabele positie tijdens het trainen.

De virtufit heeft ook voordelen zoals:

 • De silent magnetic; tijdens het schakelen tussen de 10 verschillende weerstanden, maakt het nauwelijks geluid. Het irriteert, jou helemaal niet tijdens trainen en ook niet de mensen in je omgeving.
 • Het is makkelijk opklapbaar na gebruik. Je hoeft helemaal niet lang bezig te zijn om dit terug te zetten.

Natuurlijk is er ook een nadeel. Als je niet gewend bent dat iemand jouw spullen gebruikt, ga je het ook nooit merken als iemand zit te trainen.

Werk je elke dag en is trainen jouw ontspanning? Met virtufit row 450 kun je in alle rust trainen, geen geluidsoverlast. Je houdt jezelf hierdoor fit, ontspant en slankt af.

Deze apparaat is geschikt voor alle leeftijden zowel voor jong en oud. Je neemt een makkelijke houding aan dus geen last van je rug. Maar heb je gezondheidsproblemen of ben je ouder dan 35 jaar is het wel raadzaam om eerst je arts te raadplegen.

De virtufit row 450 beschikt over PU wielen, vandaar dat hij zo stil is en heeft ook een space saver, zodat je dit makkelijk kan opklappen voor verplaatsing. Het heeft ook nog antislip pedalen, verstelbare voetriemen en een scherm waarop je kan bijhouden hoe lang je traint en hoeveel calorie je verbruikt.

Ook te koop via:

Joy sport air power 

Train je graag door de dag heen? Dan is joy sport air power het beste roeitrainer voor jou. Deze roeitrainer is van hoge kwaliteit waardoor het een lange levensduur heeft. Je hoeft helemaal niet te vrezen dat het apparaat stuk gaat als je zo vaak traint.

De joy sport air power heeft ook voordelen zoals:

 • Geen slijtage vanwege de hoge kwaliteit, je hoeft niet steeds een roeimachine kopen.
 • Dit apparaat is zodanig opgesteld dat je een hele goede houding hebt om snel in topconditie te zijn.

De joy sport air power kan ook nadelig zijn, omdat het wel geluid geeft. Als je de hele dag door denkt te trainen kan dat storend zijn voor de rest van de mensen in je omgeving.

Ben je een alledaagse trainer? Dan is de joy sport power het beste apparaat voor jou. Je hoeft niet te vrezen dat je dit apparaat gaat moeten vervangen na elke maand of jaar. Het is ook geschikt voor zeer ervaren trainers die met een hoge tegendruk trainen. Dit apparaat heeft de mogelijk vooral voor de zware trainers.

Dit apparaat is geschikt voor alle leeftijden, tenzij je  gezondheidsproblemen hebt. Bij gezondheidsproblemen of wanneer je zwakke spieren hebt. is het goed om eerst de arts te vragen voordat je mag starten, omdat het een hoge tegendruk heeft.

De joy sport air power beschikt over een goed gelagerd zitje, voetsteunen en voetriemen. Verder heeft het een AIR-weerstandssysteem, dit is een zeer grote tegendruk, zodat je snel in topconditie bent. Ook heeft het een scherm waarop je de tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik en hartslag kunt bijhouden.

Ook te koop via:

Body sculpture

Ben je geen zware trainer? Als je een beginner bent of iemand die niet graag zwaar wilt trainen, maar alleen om fit te blijven. Dan is body sculpture het juiste apparaat voor jou. Met deze apparaat hoef je helemaal niet te voorzeren met de bewegingen.

Er zijn vele voordelen die de body sculpture met zich meebrengt zoals:

 • Soepele roeibeweging, je hoeft helemaal geen druk te zetten om deze bewegingen te maken. Zeer goed voor snel vermoeide handen.
 • Magnetische remsysteem waardoor je niet met een spanning hoef te zitten om te gaan remmen.

De body sculpture kan nadelig zijn voor zware trainers, omdat zij met een hoge tegendruk trainen, de soepele roeibewegingen doet hem niets.

Ben je een beginner en wil je het rustig aandoen dan is body sculpture heel goed voor jou. Heb je een hoge leeftijd bereikt, maar wil je fit blijven dan is dit een aanrader. Het heeft soepele roeibewegingen waardoor je de handen niet hoeft te vermoeien. Je blijft in topconditie zonder enig vermoeienis.

Deze apparaat is wel geschikt voor alle leeftijden, omdat het heel soepel is. Maar toch is het altijd goed om een arts te raadplegen in geval van gezondheidsproblemen.

De body sculpture beschikt over een comfortabele zitting, voetensteun en voetriem. Het heeft ook nog een scherm waarop je aantal bewegingen, tijd, afstand,  calorieën,, bewegingen of tijd kunt bijhouden.

Ook te koop via:

Bonn Germany concept 2.2

De bonn Germany concept 2.2 is een hele goede apparaat voor mensen die regelmatig willen trainen. Vooral in de fysiotherapie wordt dit ook gebruikt. Als je bepaalde klachten hebt in het lichaam kan dit apparaat het oplossen door te trainen.

De bonn germany concept 2.2 heeft ook zijn voordelen:

 • Dit apparaat kan tegen zware belasting, je hoef je niet druk te maken dat het kapot gaat.
 • Hoge kwaliteit; dit apparaat gaat jaren mee zonder verslijten.
 • Makkelijk verplaatsbaar; je kunt het makkelijk opklappen, zodat je het overal kan meenemen.

Dit apparaat kan nadelig zijn voor mensen met een lage weerstand. De roeiers zijn niet zo soepel.

Heb je een ongeluk gehad en kan dit alleen verbeterd worden met speciale fysiotherapeutische oefeningen? De bonn germany concept 2.2 kan helpen hierbij. Maar ook voor de mensen die groter gebouwd zijn is dit apparaat een aanrader, het kan tegen zware belasting.

Dit is een geschikt apparaat voor alle leeftijd, maar er moet wel rekening gehouden worden als er bepaalde lichaamsproblemen aanwezig zijn.

De bonn germany concept 2.2 beschikt over een comfortabele zitting, voetensteun, vliegwiel met een ketting die de geluid dempt. Het beschikt ook over een LCD display  waarop je zelf je programma kunt schrijven en ook een race kunt doen tegen de computer. Je kunt aan de hand van de heart rate control programma’s de cardio doelen behalen.

Ook te koop via:

Virtufit foldable water resistance row 900

De virtufit foldable water resistance row 900 is een hele leuke apparaat. De bewegingen die je hierbij moet maken zijn hetzelfde als in een echte roeiboot in water. Het vraagt om veel kracht als je deze apparaat wilt gebruiken. Trainen lijkt meer op een avontuur.

De virtufit foldable water resistance row 900 heeft veel voordelen voor bepaalde van ons:

 • Dit apparaat heeft tegenkracht, je kunt hierdoor je topconditie sneller bereiken.
 • Hoge intensiteit, je traint alle spieren van je lichaam.

De virtufit foldable water resistance row 900 kan nadelig zijn voor mensen met weinig weerstand. Want dit apparaat vraagt naar veel kracht.

Hou je van kracht trainingen? Zie de virtufit foldable water resistance row 900 als een zwaar trainingsapparaat, er is een grote tegendruk aanwezig. Voor ervaren trainers is dit zeker een aanrader. Je kunt heel snel je gewenste doelen bereiken met de virtufit foldable water resistance row 900.

De virtufit foldable water resistance row 900 is wel geschikt voor alle leeftijden, maar er moet ook gekeken worden naar de conditie van het lichaam. Raadpleeg daarom altijd een arts bij twijfel.

De virtufit foldable water resistance row 900 beschikt over comfortabele zitting, voetensteun, en brede rails. Het heeft ook een display met 15 verschillende race programma’s waarop je de tijd, tijd per 500 meter, aantal roeislagen, totaal roeislagen, calorie verbranding, hartslag, afstand, klok, recovery, kalender, temperatuur kunt bijhouden.

Ook te koop via:

Meer informatie roeitrainer

Een roeitrainer is een geschikt apparaat om in conditie te blijven. Het heeft ook nog enkele voordelen:

 1. Roeitrainer thuis: krijg je geen tijd om naar de gym te gaan, dan kan de roeitrainers aanschaffen in je huis.
 2. Verplaatsbaar: deze apparaat is makkelijk verplaatsbaar, je kunt er dus ook mee reizen.
 3. Comfortabel: je hebt geen rugklachten, maar traint in de meeste comfortabele positie
 4. Lichaamstraining: dit apparaat heeft niet alleen effect op je benen, maar over de rest van je lichaam.

Het is steeds duidelijk geworden dat roeitrainers heel handig kan zijn. Wanneer je een roeitrainer hebt hoef je geen ander apparaat aan te schaffen om de rest van je lichaam te trainen, de roeitrainer doet het al. Het leuke van de roeitrainer is dat ze in verschillende merken voorkomen. Je kunt zelf een keus maken welke bij jou het beste zal uitkomen.

 Zo heb je merken waarbij je meer kracht moet zetten of juist soepele bewegingen. Het is voor elke doelgroep, ben je ervaren of juist een beginner, ben je jong of oud, je kunt zeker gebruikmaken van de roeitrainer. Je kunt ook een keuze maken gekeken naar je budget. Deze roeitrainers verschillen in kwaliteit en prijs.

Wil je eentje die jaren meegaat zonder slijtage dan kun je een roeitrainer kiezen van hoge kwaliteit. Het is misschien wat duurder, maar je hoeft je geen zorgen te maken over de kosten. Ben je gewend om elke dag te trainen, maar ga je nu op reis.

 Nou dat is helemaal geen probleem, als je de roeitrainers in elkaar klapt, kun je hem ook meenemen in je koffer. Voordat je een roeitrainer kopen is het altijd goed om eerst alle merken door te nemen. Het komt ook voor dat er een roeitrainer aanbieding is, dit kan heel voordelig zijn.

 

De roeitrainers hebben ook nog hun voor en nadelen. Voordat je roeiapparaat kopen is het goed om te kijken naar je voordelen.

 • Hoger gewicht: hoe hoger het gewicht van de roeitrainer, hoe beter dit is, je raakt sneller in topconditie.
 • Kwaliteit: als je een hoge kwaliteit van de roeitrainers aanschaft, is dit veel beter. De kwaliteit is afhankelijk van het materiaal. Hoe hoger de kwaliteit hoe beter het is, omdat het dan niet gaat wiebelen op de grond.
 • Lengte: de lengte van de roeitrainer is zodanig gemaakt, zodat mensen van elk lengte erop kunnen trainen.
 • Weerstanden: een roeitrainer komt met 3 weerstanden namelijk lucht, magnetisch en water. Elk verschilt in werkwijze en kracht, je mag zelf bepalen welke voordeliger uitkomt voor jou.
 • Roeimachine aanbieding: als je een laag budget hebt, kun je ook gebruikmaken van de aanbiedingen.

Er zijn ook enkele nadelen die een roeitrainer met zich kan meebrengen namelijk:

 • Ruimte: als je over een klein woning beschikt kan dit wel veel ruimte in beslag nemen. De bedoeling is dat je comfortabel moet blijven in je omgeving. Met een krap ruimte kan dit vervelend aanvoelen.
 • Blessure: als je ergens een ongeluk hebt dan kun je de roeitrainer moeilijk gebruiken. Want tijdens de trainingen met een roeitrainer spieren worden over je heel lichaam getraind, dit kan in geval van blessure heel pijnlijk zijn en de situatie verergeren.