Beste Opdruksteun

Opzoek naar de beste opdruksteun? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

2020

Avento pushup grip

Tunturi roterende opdruksteun

12 in 1 push-up bord

Voor de het versterken van meerdere spieren in het bovenlichaam zijn opdruksteunen de beste manier. Push ups verbranden snel calorieën en de opdrukoefeningen kan je overal doen. Bij traditionele push ups gebruik je je ellebogen en polsen voor de push up. Door opdruksteunen te gebruiken kom je tijdens deze oefening hoger van de grond, dit geeft meer strekking en rek aan de spieren. Door hoger te gaan, moet je dieper zaken. Dit geeft meer training aan de schouders, borst en triceps. Hieronder geven wij informatie en uitleg over 5 opdruksteunen die je kan gebruiken om je oefeningen een boost te geven.

NaamMateriaalGewichtGeschikt voorMeer informatie
Avento push-up grip Kunststof1kgArmenBekijk Prijs
Tunturi opdruksteunMetaal1kgBorst/ rugBekijk Prijs
12-in-1 push-up bordABS1.3kgBorst/ rug/ schoudersBekijk Prijs
Body & Fit Kunststof--Armen/ borstBekijk Prijs
Perfect Push Up Kunststof2kgArmenBekijk Prijs

Avento push-up grip

De avento pushup grip geeft meer training aan de boven- en armspieren. De opdruksteunen zorgen voor minder belasting van de polsen en maken de oefeningen tegelijkertijd zwaarder. Dit geeft meer spiermassa.

De opdruksteunen zijn stijlvol gemaakt, de grip is van foam en de poten steken een beetje uit voor betere werking. Het materiaal waarvan de opdruksteun is gemaakt is kunststof, en is tot 120kg belastbaar. De steunen kunnen op elk gewenste oppervlakte gebruikt worden, zonder vrees voor uitglijden. De rubberen doppen aan de onderkant zorgen ervoor dat de opdruksteun stevig vasthecht aan de ondergrond. De armen en borsten worden flink getraind met een goede opdruksteun als Avento. Het wordt alleen uitdagender door de schouders en buikspieren optimaal te trainen, met de Avento worden deze ook bij betrokken. De Avento gemaakt van plastiek met zachte rubberen handgrepen zorgt voor een comfortable grip en training. Het is voorzien van anti-slip aan beide uiteinden, zodat je op elke ondergrond kan trainen.

Ook te koop via:

Tunturi roterende opdruksteun

Opdrukoefeningen zijn de klassiekers binnen de krachtsport. De push up zorgt voor versterking van het bovenlichaam en je kunt het overal doen. De Tunturi is speciaal ontworpen om de opdrukoefeningen in de juiste houding en met comfort te doen, je schouders en polsen worden ontlast en de belangrijkste focyus worden de spieren van de rug, borst, biceps en triceps. Je spieren moeten met deze opdruksteun harder werken, omdat je borst dieper moet zakken.

De Tunturi is gemaakt voor comfort en om de juiste houding te bieden tijdens opdrukoefeningen. Je kan het makkelijk gebruiken voor elke niveau en het versterken van je bovenlichaam. Je kan het op elke ondergrond gebruiken, het wordt per paar geleverd met een gewicht van 520gram. Je kan het makkelijk in je sporttas meenemen naar de sportschool of gewoon makkelijk thuis gebruiken.

Deze opdruksteunen kunnen een maximaal gewicht van 110kg aan, ze zijn comfortabel in gebruik en staan voor veiligheid en kwaliteit. Je kan hiermee je juiste spieroefening geven aan de borsten, rug, triceps en biceps.

Ook te koop via:

12 in 1 push-up bord

Als topsporter heb je spiermassa nodig om je duels te winnen. Met dit multifunctionele push-up bord train je op efficiënte wijze jou boven lichaam. Dit bord is geschikt voor ervaren sporters en onervaren sporters. Met zijn unieke kleurencodes is het eenvoudig en simpel om de verschillende spiergroepen (biceps, schouder, borst en rug) weer in optimale vorm te krijgen.

Het enige wat je hoeft te doen is de opdruksteunen in de juiste kleur te plaatsen, rood staat voor borst, geelstaat voor de biceps, groen is voor de rug en blauw is voor de schouders. Door zijn ergonomische opdruksteunen en zijn handige grip zal het gewicht gelijkmatig worden verdeeld, waardoor de polsen en ellebogen minder worden belast.

De voordelen van dit product zijn, je kunt je spieren trainen en calorieën verbranden. Het is een uitstekend design met antislip. Het wordt meegeleverd met de push up bord, twee opdruksteunen en de handschoenen.

Ook te koop via:

Body & Fit opdruksteun

Met Body & Fit krijg je voor je schouders en borsten de complete training. Deze kunststof opdruksteun biedt de juiste uitdaging bij je push ups. Je oefeningen kunnen verbeteren met deze opdruksteun en je plosen worden niet meer zoveel belast. Je krijgt een goede grip door de foamlaag, zowel voor je handen als de ondergrond.

De Body & fit komt in de kleuren zwart gecombineerd met blauw. Het heeft een foamlaag voor comfort en anti-slip, je kan je oefeningen uitvoeren op een makkelijke manier. Met de opdruksteun bereik je veel meer hoogte en dit geeft op termijn meer spierkracht in je armen en borsten. De buikspieren en schouders worden automatisch meegenomen en gevormd. Het biedt de juiste uitdaging voor al je oefeningen. Je kan het gebruiken voor alle oefeningen waarbij een opdruksteun nodig is. Vanwege de antislip kan je overal aan de slag zonder zorgen te maken voor het uitglijden ermee.

Ook te koop via:

Perfect Push Up V2

De Perfect Push Up is een opdruksteun met draaibeweging, het komt met 2 handgrepen die stevig op de grond gaan. Met deze opdruksteun breng je je oefeningen naar een hoger niveau, en creëer je meer beweging voor de spieren in je bovenlichaam. De soepelheid van de spieren en gewrichten worden verbeterd.

Bij traditionele push ups dwing je je armen en polsen in een onnatuurlijke houding, wat kan zorgen voor ongemakken en pijn. De draaiende bewegingen van de Perfect Push gaan dit tegen en zorgen voor een natuurlijke beweging tijdens de push ups. De opdruksteunen zijn zodanig ontworpen dat ze met ondersteunen stevig op een ondergrond vastgezet kunnen worden, voor geen enkel verschuiving. Het eigengewicht is zo minimaal mogelijk, maar het draaggewicht is heel groot. Je kan je meenemen in je sporttas of gewoon in auto voor elke gewenste locatie. Deze opdruksteun komt met stalen kogellagers wat hem duurzaamheid en stevigheid geeft.

Ook te koop via:

Meer informatie opdruksteun

Opdruksteunen bieden de perfecte hulp bij het trainen van de spieren in je bovenlichaam, je kan afhankelijk van de oefeningen de buikspieren ook trainen. Er zijn ook meer geavanceerdere modellen waarmee je de gewrichten ook een beurt geeft. Al met al is de opdruksteun er om tijdens push ups je houding en balans te verbeteren.

 

Voor een betaalbare opdruksteun kan je kiezen voor eentje die gemaakt uit kunststof of foam, wil je iets duurzamer gaan kies je voor eentje van metaal of chroom. Ook heb je de optie om te kiezen tussen een model die pootjes heeft, zoals de Avento Push-up Grips, Tunturi of de Body&Fit, aan de onderkant en stevig tegen de vlakte zullen hechten. Of eentje waarvan de onderkant een geheel is een plat tegen de grond zal zitten zoals de Perfect Push Up V2 en de 12 in 1 Push-Up-Bord. De 12 in 1 Push-Up-Bord heeft verder ook kleuren instructies voor de oefeningen gericht op een bepaald lichaamsgedeelte.