Een training vergt veel kracht en inspanning van bodybuilders, atleten en andere sporters. Hierdoor heeft deze groep vaker pre – workout supplementen nodig; producten die vlak voor de traning ingenomen worden, zodat je een ware energieboost krijgt. Een zo een product is Kill It van Rich Piana 5% Nutrition.

Over Kill It

Kill It is, zoals eerder gezegd, een pre – workout of trainingssupplement, die in poedervorm verkocht wordt. Het bevat een aantal ingrediënten, waarvan agmatine sulfaat er een is. Agmatine is een neurotransmitter die er voornamelijk voor zorgt, dat de bloedstroom in het lichaam verbeterd wordt. Dit heeft tot gevolg dat nutrienten overal in het lichaam terechtkomen, ook in de spieren. Het resultaat: meer energie voor je workout.

Een ander belangrijk bestanddeel van Kill It, zijn de creatine bronnen magnesium creatine chelate, tri – creatine malaat en creatine pyruvaat. Deze creatine bronnen geven je de kracht en het uithoudingsvermogen, nodig tijdens een intensieve training. Kill It bevat verder hydraterende elektrolyten in de vorm van kokoswater (extracten). Behalve elektrolyten levert het kokoswater ook natrium, kalium, aminozuren en andere, essentiele nutrienten, die nodig zijn voor opbouw van de spieren.

Alhoewel dit de basis ingrediënten zijn, heeft Kill It ook andere bestanddelen, zoals taurine, caffeine anhydrous en smaakstoffen. Uniek aan Kill It is, dat het in vergelijking met andere, soortgelijke supplementen, veel minder caffeine bevat, maar dezelfde energieboost geeft.

Gebruik en dosering

Aangezien je het effect van Kill It tijdens de training moet opmerken, is het aangeraden om het een half uur voor de training al in te nemen. Hiervoor los je 1 maatschepje van de poeder op in 250 ml water, sportdrank of vruchtensap.

Tot slot

Trainen vergt niet alleen discipline, maar ook energie en uithoudingsvermogen. Rich Piana’s Kill It komt daarbij als geroepen; met bestanddelen die erop gericht zijn je een energieboost te geven en het uithoudingsvermogen te vergroten, is Kill It het perfecte product voor hen, die er ook echt voor gaan.