Beste Kettlebell

Opzoek naar de beste kettlebell? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Kaytan kettlebel

Fit essentials kettlebell

Tunturi PVC kettlebell

Wil je jouw training nog zwaarder maken? De kettlebell is een hele goede equipment om mee te trainen. Het heeft een groot gewicht die jou training nog makkelijk maakt. Vergis je niet dat een kettlebell alleen voor 1 soort oefening geschikt is. Je kunt het voor meerdere oefeningen gebruiken. Alle soorten spieren worden heel snel en zonder enig moeite verstevigd. Wat is een kettlebell? Er zijn verschillende soorten kettlebells, elk met hun eigen gewicht en merk. Voordat je een kettlebell kopen is het handig dat je eerst bekijkt hoe elk kettlebell in elkaar zit en waarvoor het geschikt is. Zo kun je de juiste keus maken.

NaamGewichtMateriaalOefeningenMeer informatie
Kaytan kettlebell 6kgGietijzer en vinylAerobicsBekijk Prijs
Fit essentials kettlebell 6kgCementOefeningen voor hele lichaamBekijk Prijs
Tunturi PVC kettlebell 2kgPVCOefeningen voor het hele lichaamBekijk Prijs
Women’s health soft 8kgGietijzerFull body oefeningenBekijk Prijs
Avento kettlebell 12kgKunststof/ cementCardioBekijk Prijs

Kaytan kettlebell

De kaytan kettlebell is heel goed wanneer je zwaar wilt trainen. Het is vergroot je spieren en je kracht. Je kunt het aanschaffen om thuis te gebruiken, de gym hoef je niet meer te bezoeken. Je kunt thuis een tal van oefeningen doen om je lichaam en gezondheid te veranderen. Voordat je een kettlebell set kopen dien je de voordelen eerst te weten.

De kaytan kettlebell heeft ook zijn voordelen.

 • De kettlebells rollen niet, het heeft een vloer vriendelijke vinyl coating, met een platte onderkant.
 • Door de brede handvat kun je nog meer trainingen en oefeningen doen.
 • De kettle bell versterken je spieren over je hele lichaam.

Het nadeel van een kettlebell is dat het kan vallen op je voet als je hem niet goed vasthoud. Of als je hem laat vallen, maar niet in de juiste houding bent kan dit pijn gaan doen. De Kaytan kettlebell is geschikt voor zwaartrainers en mensen die aan aerobic willen doen. De kettlebell is het beste geschikt voor hun, omdat ze hun spieren van het hele lichaam willen versterken. De Kaytan kettlebell is voor zowel man als vrouw. Als tiener kun je het ook gebruiken onder begeleiding van een expert. Zo leer je de juiste houding en oefeningen. Het gewicht van de kettlebell is 6 kg, terwijl vroeger de kettlebell 4 kg gebruikt werd. De  Kaytan is gemaakt van gietijzer en vinyl. De kettlebell heeft een breed handvat.

Ook te koop via:

Fit essentials kettlebell

De fit essentials kettlebell is geschikt voor een hele lichaamstraining. Als je doelen hebt om snel af te vallen dan kun je dit snel bereiken, omdat het je kracht, uithoudingsvermogen en balans verhoogt. Je verbrandt hierdoor ook sneller vet. De fit essentials kettlebell heeft ook nog zijn voordelen:

 • De kettlebell rolt niet op de vloer en het is zodanig opgebouwd, zodat het de vloer niet beschadigd. Je kunt het heel makkelijk vastpakken.
 • Door de aantrekkelijke kleur wordt trainen nog plezierig gemaakt.

Er zijn ook nog nadelen van de fit essentials kettlebell. Als je handen te glibberig zijn kan dit vervelend zijn om te houden waardoor hij uit je hand kan glijden en op je voeten vallen. Dit kan zeer pijnlijk zijn, want het heeft een gewicht van 6 kg. De fit essentials kettlebell is geschikt voor alle sporters die wat zwaarder willen trainen. Voor de dames is dit nog leuker vanwege de aantrekkelijke frisse kleur. Maar de mannen maken er ook werk van door ze op de juiste manier te gebruiken. Heb je misschien rugklachten dan is het beter om eerst je huisarts te raadplegen voordat je dit gaat gebruiken. De fit essentials kettlebell is gemaakt van cement.

Ook te koop via:

Tunturi PVC kettlebell

De tunturi PVC kettlebell is een kettlebell met een laag gewicht, namelijk 2 kg. Het is een snelle training om je spieren in ontwikkeling te brengen. Het is zeker aangeraden in huis als je gewend bent om thuis te trainen, maar je kunt het ook meenemen naar de gym. Het is wel mogelijk te verplaatsen, omdat het alleen 2 kg is. de tunturi pvc kettlebell heeft ook zijn voordelen zoals:

 • Je kunt je heel lichaam hiermee trainen zoals je spierkracht, coordinatie, flexibiliteit en kernstabiliteit.
 • Je kunt het makkelijk schoonmaken vanwege het gladde laag.
 • Het pvc kettlebell is goedkoperen dan de ijzeren kettlebell

De tunturi pvc kettlebell heeft ook zijn nadelen, als je gewend bent om een hoger gewicht te gebruiken en ineens over gaat naar de 2 kg dan is het demotiverend voor jou. Deze kettlebell is gemaakt van PVC en is gevuld met zand. Je kunt hierdoor makkelijk vele oefeningen mee doen. Deze PVC kettlebell is vooral geschikt voor beginners.

Ook te koop via:

Women’s Health Soft kettlebell

De women’s health soft kettlebell een zachte kettlebell, het heeft een gewicht van 8 kg, maar is vooral geschikt voor vrouwen. De opbouw van deze kettlebell is zeer aantrekkelijk voor vrouwen, het heeft een uniek design met een textielhoes. Het is een alles in 1 tool waardoor je een full-body workout kunt doen. De voordelen van women’s health soft kettlebell zijn:

 • Het is ook geschikt voor cardio-, kracht, – en flexibiliteitstraining.
 • De vrouwen kunnen met deze kettlebell vooral concentreren op de heupen, dijen en taille.

De kettlebell kan ook nadelig zijn als je geen ervaring hebt, het is nogal zwaar en een verkeerd beweging kan jouw pijnen geven. Het is gemaakt van gietijzer en heeft een gewicht van 8 kg. Deze kettlebell kan het beste door ervarend sporters gebruikt worden. Het is altijd goed om gewichten op te bouwen, zodat je lichaam een goede vorm krijgen. Bekijk de eigenschappen goed als je voor het eerst gaat gebruiken voordat je kettlebell 8 kg kopen.

Ook te koop via:

Avento kettlebell

De avento kettlebell is heel geschikt voor een mix kettlebell training. Je kunt aan kracht, flexibiliteit en cardiotraining doen. De avento kettlebelle heeft ook nog zijn voordelen zoals:

 • Het heeft een inlegvel, zodat je aan diverse oefeningen kunt doen.
 • Het is goedkoop te verkrijgen.
 • Het is makkelijk schoon te maken, omdat het van plastic is.

De avento kettlebell kan nadelig zijn wanneer je hem niet goed gebruikt, als je verkeerd optilt kan dit voor spierpijnen zorgen. Het heeft nogal een zwaar gewicht. Deze kettlebell is gevuld met cement en heeft een gewicht van 12 kg. Het is geschikt voor zowel man en vrouw. De avento kettlebell is makkelijk en snel om je spieren te ontwikkelen, want het heeft een kettlebell gewicht van 12 kg.

Ook te koop via:

Meer informatie kettle bell

De avento kettlebell is zeer voordelig wanneer het gaat om het trainen. Je kunt heel snel je trainingsdoelen bereiken. De voordelen hiervan zijn:

 1. Het is makkelijk schoon te maken, vanwege de verschillende materialen waarvan hij gemaakt is.
 2. Je kunt heel veel oefeningen doen, zelfs je heel lichaam wordt getraind hierdoor.
 3. De kleuren motiveren je om verder te trainen.
 4. Het is goedkoper dan de gym. Je schaft dit alleen 1 keer aan en traint er altijd mee.

Nooit gedacht dat de kettlebell set zo voordelig zou zijn in huis. Het heeft verschillende gewichten en is daarom geschikt voor een ieder. Ben je een beginner dan kun je starten met de laagste gewicht. Het heeft ook verschillende kleuren die zeer aantrekkelijk en motiverend is tijdens de training. Elk kettlebell heeft weer een ander merk en zijn eigenschappen. Het is daarom altijd goed om aan de hand van de beschrijvingen en specificaties na te gaan waarvoor hij dient. Zo alleen kun je kijken welke het beste bij jou past. Wij hebben de beste kettlebells, koop geen tweedehandse, maar nieuwe. Het is helemaal niet duur en je bent er zeker van dat het niet beschadigd gaat raken. De vulling hiervan is verschillend, maar levenslang. De kettlebell is een echte aanrader in huis, vooral voor de vrouwen is dit een “must”. De meeste vrouwen willen een mooi figuur, met de kettlebell kun je extra gaan werken aan je dijen, heupen en billen. Voordat je denkt, heb je een mooi figuur wat heel motiverend is om verder te trainen voor een gezond levensstijl.

 

Kettlebells hebben ook hun voor en nadelen. De voordelen van de kettlebells zijn:

 • Verstevigen van je romp, door een goede houding aan te nemen zorg je voor stabiliteit aan elk deel van je romp. Weg met rugklachten!
 • Je krijgt een betere balans en houding van je lichaam. Door elk keer op de juiste manier te trainen met een kettlebelle, verstevigen je spieren, het wordt strakker en neemt de juiste houding aan.
 • Er zijn oefeningen waarbij je zelf sterker wordt van de kettlebell. Heb je ooit moeite gehad om de jampot open te doen, na de trainingen met een kettlebell is dit binnen een seconde open.

De kettlebell kan ook nadelig zijn, omdat je geen begeleiding hebt wanneer je thuis traint. Je kunt verkeerde bewegingen gaan maken die voor meer pijn zullen zorgen. Dit kan demotiverend zijn waardoor je stopt met trainen. Niemand wilt trainen met blessures. Maar daarom is het ook goed om een beetje aan zelfstudie te doen welke oefeningen gedaan kunnen worden met een kettlebell en hoe, zoals squat met kettlebell. Je kunt ook aan een ervarend persoon vragen. Ben je van plan kettlebells kopen? Zorg ervoor dat je altijd goed geïnformeerd  bent voordat je voor een kettlebell kiest. Zoek niet verder, want bij ons heb je de beste kettlebell.