Beste Huidplooimeter 

Opzoek naar de beste huidplooimeter ? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Huidplooimeter van Baseline

Praktische huidplooimeter

Virtufit huidplooimeter

Met een huidplooimeting wordt de huidplooidikte gemeten, hiermee kan je gemakkelijk de aanwezige hoeveelheid vet onder huid bepalen. Met de huidplooi meter wordt de vetmassa op een nauwkeurige manier gemeten. Om dit te doen wordt de huidplooi op verschillende plaatsen van het lichaam gemeten en hiermee wordt de vetmassa van het lichaam geschat. De dikte van de huidplooi geeft leidraad voor het schatten van de vetmassa. In dit artikel geeft ik meer uitleg over 5 verschillende huidplooimeters en hun werking.

NaamMateriaalNauwkeurigheidGeschikt voorMeer informatie
Huidplooimeter Baseline Kunststof50mmArmen en benenBekijk Prijs
VetpercentagemeterStof70mmArmen en benenBekijk Prijs
Virtufit huidplooimeter Kunststof--Armen, buik, heupenBekijk Prijs
Body Mass Tape Kunststof--Armen, taille, benenBekijk Prijs
Lubeez huidplooimeterPlastic80mmArmen en benenBekijk Prijs

Huidplooimeter van Baseline 

Deze huidplooimeter van Baseline is gemaakt van kunststof, hiermee kan je op een makkelijke manier de huidplooi meten. Met de resultaten kan je een evaluatie van het vetpercentage in het lichaam doen. Een hoog percentage aan vet kan de sportprestaties beïnvloeden op een negatieve manier.

1 van de belangrijkste kenmerken van deze huidplooimeter is de gebruiksvriendelijkheid. Het kan tot 50mm nauwkeurig afgelezen worden. Het is voordelig om populaties op grotere schaal te screenen. Het komt met een handleiding en tabellen voor gegevensvergelijking.

Je kan de huidplooidikte op vier plaatsen van het lichaam meten met deze huidplooimeter.Het zuinige model van de huidplooimeter is uitgerust met een veerbelaste arm die ervoor zorgt dat de “knijp” reproduceerbaar is.

De huidplooi wordt gemeten op de volgende plaatsen: De bicepshuidplooi dit is de voorkant van de midden bovenarm. De tricepshuidplooi, dit is de achterkant van de midden bovenarm. De subscapilaire huidplooi dit is onder de punt van het schouderblad. De supra-iliacale huidplooi dit is vlak boven de bovenrand van het heupbeen.

Ook te koop via:

Praktische huidplooimeter

Nauwkeurige huidplooimeter voor het meten van het lichaamsvet. Het komt samen met een handleiding en heeft een meetbereik tot 70 mm.

Om een goed beeld van de lichaamsstelling te krijgen is het meten van de vetpercentage essentieel. Hiermee kan de voedingstoestand bepaald worden waarin iemand zich verkeerd. Om een gebalanceerd voedingsschema te kunnen opstellen is het meten van de vetpercentage en vetvrije massa belangrijk. Deze huidplooimeter maakt dat feilloos mogelijk.

Met deze huidplooimeter kan je zeer nauwkeurig het lichaamsvet meten, het wordt door zowel artsen als fysiotherapeuten en diëtisten gebruikt. Zelfs personal trainers kunnen gebruik maken ervan, jij zelfs kan gebruik maken ervan.  De beschreven 4-punts meting, geeft u daarbij een zeer goede houvast.

Enkele kenmerken van de huidplooimeter zijn: het is eenvoudig een constante druk uit te oefenen bij het meten, het geeft een zeer accurate lezing en is tot op de millimeter nauwkeurige. Het heeft een meetbereik van 0 tot 70 millimeter, wordt gebruikt door personal trainers, diëtisten en medici.Het is klein en licht om mee te nemen, het gewicht is ongeveer 20 gram. De afmetingen zijn 16,5 cm * 10 cm.

Ook te koop via:

Virtufit  huidplooimeter

De Virtufit is een huidplooimeter die je de optie geeft om nauwkeurig de huidplooi op 7 plekken op het lichaam te meten. Bij een normale huidplooimeter is de kans groot dat je spiermassa meeneemt bij het meten, Virtufit heeft bij zijn ontwerp dit probleem helemaal geëlimineerd.

Te veel vet lichaamsvet kan leiden tot hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en een te hoog cholesterol. Met de Virtufit kan je tijdig de vetmassa’s opsporen en aanpakken, om een meting te doen pak je tussen duim en wijsvinger de massa op, plaats vervolgens de huidplooimeter 1 cm onder de vingers, het resultaat wordt meteen getoond op het display.

Er worden drie methodes bij de VirtuFit Digitale Huidplooimeter gebruikt namelijk, de 3-punts meting, bij vrouwen meet je de triceps, boven de heup en het bovenbeen. Bij mannen wordt op drie andere punten gemeten. Bij de 4-puntsmeting worden de huidplooien op de buik, boven de heup, de triceps en het bovenbeen gemeten. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Bij de 7-puntsmeting worden de huidplooien op de buik, borst

Ook te koop via:

Vetpercentagemeter en meetlint

De Body Mass Tape is gemaakt om vetpercentages nauwkeurig te kunnen bepalen. Het wordt gebruikt door personal trainers, medici en diëtisten.

Enkele kenmerken van dit product zijn: het is snel, accuraat en eenvoudig. De Body Mass tape spant zichzelf aan, het meet de voorruitgang door de omvang van bijv. de triceps, biceps of taille te meten. Het is makkelijk de spieromvang meten met de Body Mass Tape, de metingen kunnen uitgevoerd worden met 1 hand. Het is klein en licht om mee te nemen en weegt maar 45 gram.

Je kan met deze tape heel snel en nauwkeurig de meting doen van de borst, armen, taille en billen. De drukknop optie geeft een precieze werking van de tape. Trek het meetlint rondom het lichaamsdeel dat je wil meten, door de knop ingedrukt te houden. Als je dit hebt gedaan vergrendel je het apparaat door de tape vast te klemmen in de cirkelvormige gleuf. Laat de knop in het midden los en laat het meetlint rustig terugtrekken om de correcte pasvorm toe te passen. Deze tape is makkelijk in gebruik en klein en licht om mee te nemen, het gewicht is ongeveer 20 gram. De afmetingen zijn 16,5 cm * 10 cm.

Ook te koop via:

Huidplooimeter pro

LUBEEZ is voor professionals gemaakt, de duale veren geven een consistente meting. Het kan tot 80mm nauwkeurig meten, het komt met een handleiding.

De meeste artsen, professionals, fysiotherapeuten en personal trainers over de gehele wereld maken gebruik ervan. De pistool grip en duale veren maken het een nauwkeurig en consistente meetapparatuur die zeer duurzaam en professioneel is. De handleiding wordt geleverd in het Engels, deze geeft leidraad voor de 4-puntsmeting met deze apparaat. Met de 4-puntsmeting meet je op de buik, boven heup, triceps en bovenbeen voor de perfecte resultaten. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen gedaan worden.

Enkele kenmerken van Lubeez zijn, de duale veren die consistente meting geven. Een tot in de details beschreven handleiding over het gebruik ervan. Het heeft een makkelijk afleesbare schaal de zeer nauwkeurige resultaten geeft. De pistoolgrip zorgt voor een makkelijke bediening. De Huidplooimeter Pro is 27,5*25*6 cm groot en weegt 150gram. De gekalibreerde kaakwijdte heeft een bereik tot 80mm.

Ook te koop via:

Meer informatie huidplooimeter

Zoals je ziet zijn alle vijf producten, meetinstrumenten die het meest door medici, diëtisten en professionals gebruikt worden. Maar dat wil niet zeggen dat jij het niet zou kunnen gebruiken. Met behulp van de gemeten huidplooien kan een voorspelling worden gedaan over de totale lichaamsvetmassa. De metingen zijn gebaseerd op de veronderstelling dat het vet regelmatig verdeeld is over het lichaam en de dikte van huidplooien dus maat is voor de hoeveelheid subcutaan vet die representatief is voor de totale hoeveelheid lichaamsvet. Met behulp van referentietabellen kan een schatting worden gemaakt van de vetmassa en de vetvrije massa van het lichaam. De patiënt moet voor deze meting kunnen zitten of staan.

 

Met de Baseline economy, Vetpercentagemeter/ Praktische Huidplooimeter LUBEEZ, VirtuFit Digitale Huidplooimeter, Vetpercentagemeter en Meetlint Lichaam LUBEEZ en de Huidplooimeter Pro LUBEEZ kun je makkelijk je eigen huidplooien meten. Zowel medici als diëtisten kunnen dit ook gebruiken als meetinstrument voor hun patiënten. Ze komen allemaal met een handleiding aan instructies voor het gebruik.

Voor degenen die een digitale aflezing prefereren is echter de Virtufit een perfecte aflossing. De Virtufit geeft een digitale weergave van de meting. Dit is makkelijk af te lezen voor degenen die dit prefereren.