Beste Enkelgewichten 

Opzoek naar de beste enkelgewichten ? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Tunturie enkel en polsgewichten 

Tunturi enkel- en polsgewichten 

Tunturi variabele 

Ben je een hardloper en wil je nog intensiever trainen? Je enkels hebben een goede steun nodig om zonder enig ongemak te trainen. Bij ons kun je gewichtjes kopen Wij hebben de beste enkelgewichten die jou training nog zwaarder maken. Je kunt na een tijd oog mee gaan doen aan wedstrijden, want het wordt heel makkelijk voor je om te hardlopen. De enkel gewicht geeft jouw enkels extra weerstand, zodat het lopen heel licht wordt als je hem verwijdert. Het is een echte aanrader in huis, je mag hem ook aandoen als je naar de gym gaat. Ben je moe van het lenen van een enkelgewicht en vind je het niet zo hygiënisch? Schaf nu je eigen enkel gewichten aan met verschillende merken en super goed materiaal. Wij hebben de beste enkelgewichten.

NaamMateriaalGewichtEnkel/ Pols gewichtenMeer informatie
Tunturi enkel- en polsgewichten Neopreen2kgJaBekijk Prijs
Tunturi enkel- en polsgewichten Nylon2x4kgJaBekijk Prijs
Tunturi variabele Neopreen2x2.25kgJaBekijk Prijs
XCO shape set Metaal2x1kgPolsBekijk Prijs
SpartacusNylon0.5kgJaBekijk Prijs

 

Tunturie enkel en polsgewichten 

De tunturie enkel en polsgewichten zijn speciaal ontworpen om jou enkel en pols meer weerstand te bieden. Het maakt trainen nog zwaarder, zodat je jouw doelen sneller kunt bereiken. Je kunt ze heel makkelijk vastmaken, zodat het niet eraf valt tijdens het trainen.

De tunturi enkelgewicht en pols gewichten hebben ook nog zijn voordelen zoals:

 • Je kunt ze voor verschillende functies gebruiken zoals tijdens fitness, yoga, tennis, martial arts, schaatsen en voetbaltraining.
 • Het is heel makkelijk te verplaatsen, je kunt ze meenemen in je tas wanneer je gaat sporten.
 • Het is goed verstelbaar dus ook makkelijk te dragen voor elk enkel of pols

Er zijn ook nog nadelen, als je hem niet goed vastmaakt kan hij steeds eraf glijden, dat is heel vervelend wanneer je druk bezig bent met het trainen.

De tunturi enkel- en polsgewichten zijn gemaakt voor atleten en sporters. Ben je een beginner of ervarend trainer dan kun je hem gebruiken.

Het is gemaakt voor zowel jong als oud. Zodra je in staat bent te trainen is dit heel handig om te gebruiken. Maar als je enkel of polsproblemen hebt, is het beter om de arts eerst te raadplegen.

De tunturi enkel- en polsgewichten beschikken over een stevig en zacht neopreen materiaal, het heeft ook nog een gewicht van 2 kg. Er is een klittenbandsluiting, zodat het makkelijk vast te maken is voor elk gewenste maat.

.

 

Ook te koop via:

Tunturi enkel- en polsgewichten 

De tunturi enkel- en polsgewichten zijn special gemaakt voor mensen die nog harder willen trainen. Wil je meedoen aan een wedstrijd of ben je zeer ervarend dan kun je deze enkel- en polsgewichten gebruiken. Het maakt jouw training nog intensiever en uitdagender.

De tunturi enkelgewicht en pols gewicht hebben ook voordelen zoals:

 • Je hoeft helemaal geen dure dingen aan te schaffen om te gaan trainen, deze simpele enkel- en polsgewichten doen goed hun werk.
 • Ze zijn heel zacht en geven geen pijn wanneer je hem aandoet.

De tunturi enkel en polsgewichten hebben ook nadelen. Als je nog niet genoeg ervaring hebt en hem iets boven je enkel of pols gaat plaatsen kan dat een drukking geven die pijn of zelfs een blessure veroorzaakt tijdens het trainen.

De tunturi enkel- en polsgewichten zijn vooral geschikt voor ervarende sporters die een stapje verder willen gaan. Je kunt nog harder gaan trainen of zelfs meedoen met een wedstrijd.

Het niet geschikt voor een ieder, omdat deze enkel gewichten iets zwaarder is en de ouderen of jonge kinderen heel oncomfortabel kan laten voelen.

De tunturi enkel- en polsgewichten beschikken over een stevig klittenband, zodat je hem goed kunt bevestigen, zodat het niet eraf valt. Het is gemaakt van nylon en heeft 2 gewichten van 4 kg.

Ook te koop via:

Tunturi variabele enkel- en polsgewichten

De tunturi variabele enkel- en polsgewichten zijn zwaar en geschikt voor alle sporters. Je kunt hem gebruiken voor meerder activiteiten. Het laat je nooit in de steek en je traint je spieren nog sneller dan eerder.

Er zijn ook nog voordelen die de tunturi variabele enkel- en polsgewichten met zich meebrengen zoals:

 • Je kunt hem gebruiken voor meerdere activiteiten, zolang je enkel en pols erbij bijbetrokken zijn wordt sporten leuker.
 • Het is heel comfortabel om het aan te doen.

Het nadeel van de tunturi variabele enkel- en polsgewicht is dat het niet zo prettig aanvoelt de eerste keer. Het heeft een zwaarder gewicht en kan de eerste keer minder comfort geven. Als het niet goed aangebracht wordt kan dit blessure geven.

Zeer ervarende trainers kunnen deze gebruiken om de spieren nog meer te trainen. Het kan ook gebruikt worden met andere trainingsmaterialen om je doelen sneller te bereiken.

De tunturi variabele enkel en polsgewichten zijn niet gemaakt voor alle leeftijden. Je moet wel gezond zijn aan je enkel en pols. Raadpleeg het beste een arts.

De tunturi variabele enkel- en polsgewichten beschikken over klittenbanden, zodat je makkelijk kunt verwijderen en aandoen. Het heeft 2 gewichten van 2.25 kg. Het materiaal is van neopreen en biedt extra comfort.

Ook te koop via:

XCO shape set

De XCO shape set is multifunctioneel. Je kunt hem gebruiken tijdens het trainen, maar ook in de pauze. Zo verlies je geen tijd en ben je altijd in goed conditie. Het is heel makkelijk om te gebruiken. Met deze shape set kun je snel je doelen bereiken. Wil je eindeloos trainen, maar ook gebruikmaken van de pauzes, dan kun je met deze shape set ook in de pauze bepaalde oefeningen doen.

De XCO shape set heeft ook nog zijn voordelen.

 • Je kunt hem gebruiken voor meerdere oefeningen. Gelukkig hoef je niet meer aan 1 oefening te houden.
 • Het is zeer comfortabel en maakt je training nog makkelijker.
 • Het is ook makkelijk mee te nemen. Waar je ook gaat, kun je gebruikmaken hiervan.

De XCO shape set kan nadelig zijn als je hem aanschaft en niet weet te trainen. Je kunt daardoor verkeerde bewegingen maken en blessures oplopen.

Het is aangeraden voor mensen die genoeg oefeningen weten te doen. Heb je geen ervaring dan kun je ook trainen onder begeleiding van een trainer, zodat je goed gebruik kunt maken hiervan.

De XCO shape set kan gebruikt worden door een ieder. Zolang er genoeg oefeningen zijn en begeleiding dan kun je makkelijk trainen met dit.

De XCO shape set beschikt over 350 gram grit. Het heeft 2 draagbandjes om de gewichten in balans te houden.

Ook te koop via:

Spartacus

De spartacus is een enkel- en polsgewicht die jou training intensiever maakt, maar behalve voor normale trainingen is hij ook goed te gebruiken voor cardiotraining en fysiotherapie. Je kunt het dagelijks gebruiken zonder enig ongemak. Het is gemaakt van zeer hoge kwaliteit en je kunt de gewichten zelf bepalen.

De spartacus heeft ook zijn voordelen:

 • Je kunt hem gebruiken voor het versterken van spieren na blessures en operaties.
 • Je kunt hem makkelijk aandoen onder je kleding.
 • Verhogen van trainingsstimulans en efficientie in sporten zoals fitness, cardio, joggen, fysieke en revalidatieactiviteiten.

De spartacus kan ook nadelig zijn. Als je hem niet goed aandoet tijdens een blessure kan dit voor nog meer schade zorgen.

Het is geschikt voor mensen met cardio problemen of voor degene die fysiotherapeutische behandelingen nodig hebben.  De normale sporters kunnen dit nog steeds gebruiken.

De spartacus is geschikt voor mannen, vrouwen en tieners. Maar heb je een blessure of een gezondheidsprobleem zoals cardio of fysiotherapeutisch dan is het goed om een arts te raadplegen voordat je dit gebruikt.

De spartacus bestaat uit metaalkorrels. Het is te verkrijgen in zes verschillende gewichtscategorieen van 0.5 kg, enkelgewichten 1 kg, 1.5 kg, 2 kg, 2.5 kg en 3 kg. Het heeft klittenbanden, zodat je hem goed kunt vastmaken.

Ook te koop via:

Meer informatie enkelgewichten

De enkelgewichten helpen heel goed tijdens het trainen en ook nog enkele gezondheids activiteiten. De enkelgewichten hebben voordelen zoals:

 1. Spiermassa opbouwen en verstevigen. Heb je zwakke spieren dan kan dit snel verstevigd worden hierna.
 2. Makkelijk aan te doen. Je kunt hem heel goed bevestigen.
 3. Ga je op reis of heb je andere lokaties waar je wilt trainen, dan kun je het meenemen.
 4. Het is helemaal niet schadelijk voor je huid en voelt niet vervelend aan.

Waarom zijn enkelgewichtjes zo belangrijk? Zodra je hoort enkelgewichten dan denk je aan iets zwaar aan je voeten, inderdaad is het iets zwaar aan je voeten, maar het voelt niet vervelend aan. De enkelgewichten zijn zeer geschikt voor trainers en mensen met gezondheidsproblemen. Je kunt hiermee snel genezen. Het is ook goed voor fysiotherapeutische behandelingen. Raadpleeg daarom altijd een arts voordat je het gaat gebruiken. Er zijn verschillende soorten enkelgewichten van verschillende materiaal. Je kunt daarom zelf kiezen welke het beste bij jou past. Ben je een beginner of juist een ervarend trainer dan kun je kiezen welk gewicht het beste bij jou past. De enkelgewichten zijn gemaakt van verschillende materialen, jij mag zelf kiezen welk materiaal jou comfortabel laat voelen. De enkelgewichten hebben een hele goede kwaliteit, omdat ze je ook helpen met het bevorderen van spieren. Je kunt daardoor makkelijk meedoen aan een wedstrijd, omdat je tijdens de wedstrijd geen enkelgewicht om hebt waardoor het lichter aanvoelt. Het is altijd goed om goed door te nemen waarvoor elk merk dient voordat je enkelgewichten kopen. Ze zijn allemaal goed, maar elk lichaam verschilt. Maak zelf een keus welk enkelgewicht jouw lichaam aankan of laat een arts, fysiotherapeut of ervarend trainer dat bepalen voor jou.

 

 

Elk enkelgewicht heeft ook nog zijn voor- en nadelen. Je kunt deze altijd goed bekijken voordat je een keus gaat maken. De voordelen van de enkel gewichtjes zijn:

 • Met enkelgewichten kun je verschillende oefeningen gaan doen
 • Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en in sommige gevallen ook tieners
 • De enkelgewichten zijn goed voor je gezondheid, het verstevigd je spieren.
 • Het is niet alleen voor trainers, maar ook voor het sporten zoals tennis, yoga, schaatsen of voetbal.
 • Het is makkelijk aan te doen.
 • Je kunt ze makkelijk verplaatsen.

De nadelen van de gewichten enkels zijn:

 • Als je zwak bent kun je situatie nog meer gaan verergeren met de gewichten voor enkels.
 • Als je gebruikmaakt van een rollator is het niet handig om dit te gebruiken, want je lichaam is niet in beweging.
 • Je kunt verwondingen oplopen.
 • Heb je een gezondheidsprobleem en ga je zonder advies van een arts trainen dan kan dit voor moeilijkheden zorgen.
 • Meerdere delen van je lichaam kunnen schade oplopen.