Iedere sporter of mensen die aan het lijnen zijn, hebben vast weleens gehoord van eiwitshakes. Eiwitten ondersteunen een snel herstel van de spieren na het sporten. De meest makkelijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen is door middel van een eiwitshake. Het gebruik van eiwitshakes kan in plaats van of naast de gewone maaltijd.

Herstel na het sporten

Het lichaam gebruikt dus eiwitten voor het herstel na het sporten. Bij het sporten beschadigen de spieren namelijk enigszins en de eiwitten zorgen ervoor dat deze spieren beter en sneller herstellen. Het wordt aangeraden om 1,2 tot 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht te nemen bij wedstrijdsporten en bij recreatief sporten is 0,8 tot 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht voldoende. Eiwitshakes helpen het lichaam dan sneller te herstellen.

Eiwitrijk voedsel

Om voldoende eiwitten binnen te krijgen bij het sporten kun je ook eiwitrijke voeding consumeren. Echter, je hebt dan een redelijke hoeveelheid voedsel nodig om maar een kleine hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Daar zijn de eiwitshakes handig voor. Deze zijn gemakkelijk te maken en snel te consumeren waardoor er in een korte tijd voldoende eiwitten geconsumeerd kunnen worden.

Eiwitshakes en afvallen

Eiwitshakes is het ideale voedingssupplement om te gebruiken tijdens het afvallen. Een eiwitshake kan dan worden gebruikt als maaltijdvervanger. In plaats van de lunch of het diner kan een eiwitshake worden genuttigd. De eiwitten in de shake zorgen voor een verzadigd gevoel en onderdrukken de honger, wat prettig is tijdens het diëten. Het is belangrijk dat tijdens het afvallen gekeken wordt naar een eiwitshake met zo min mogelijk calorieën. Dit omdat calorieën worden omgezet tot suikers en vervolgens in het lichaam worden opgeslagen als vet. Precies hetgeen dat iemand die aan het afvallen is niet wil. Daarnaast stimuleren eiwitten de vetverbranding en dus helpen ze bij het afvallen.

Als maaltijdvervanger

Verder kan shake weleens ingezet worden als maaltijdvervanger bij een drukke periode op je werk. Veel mensen nemen niet de tijd om te lunchen omdat hun werk af willen hebben. Een maaltijdshake kan hier uitkomst voor bieden. Het is gezond, gemakkelijk en snel om op te eten en daarnaast geeft het een snelle en langdurige verzadiging.