Er bestaan allerlei soorten shakes die je kan gebruiken om af te slanken, Je hebt voorgemixte drankjes en poeders waar je zelf nog water moet aan toevoegen, naast allerlei verschillende smaken van chocolade over vanille tot aardbei en cappuccino. Maar hoe gebruik je dit soort shakes nu het best?

Lekker en gemakkelijk

Een hoogstaande culinaire ervaring zijn ze niet maar heel wat soorten dieetshakes zijn wel erg lekker, zeker als je ze op de juiste manier klaarmaakt. Als je ze in poedervorm koopt en ze zelf nog met water moet mixen dan doe je er goed aan dit met een echte mixer te doen en niet met de hand zo lost het poeder zich beter op. Als je je drankje op een milkshake wil doen lijken en lekker romig maken dan kan je een paar ijsblokjes in het water doen alvorens te gaan mixen.

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2020/08/12/yoghurt-dieet/

Erg voedzaam

Maaltijdvervangende shakes zitten barstenvol goede voedingsstoffen. Ze bevatten niet alleen veel eiwitten, mineralen en vitamines maar ze zijn ook erg laag gedoseerd in vetten, suikers en koolhydraten, alle stoffen die je lichaam best kan missen dus.

Op die manier vormen ze een ideale voedingsbron voor wie snel wil afslanken zonder een ingewikkeld en moeilijk dieet te moeten volgen. Je vervangt simpelweg je huidige maaltijden door een aantal shakes in functie van de hoeveelheid calorieën die je dagelijks wilt consumeren. Daarnaast eet je in principe niets meer behalve eventueel wat groenten, fruit of magere yoghurt en zo ben je er zeker van dat je je dieetdoelen op afzienbare tijd zult bereiken.

Spreid je shakes door de dag

Het grootste obstakel voor mensen die willen afvallen is vaak het allesoverheersende hongergevoel. Dat maakt het erg moeilijk om niet tussendoor te gaan snacken en om voldoende energie over te houden voor je werk en je gezin. Daarom is het belangrijk je dagelijkse calorie-inname met dieetshakes ook niet te laag te zetten. 500 calorieën minder dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid is al een mooie limiet, veel lager moet je niet gaan anders gaat je lichaam te erg protesteren.

Uitgelicht: https://be-slank.nl/blog/2020/09/02/alizonne-dieet/

Het is ook slim om de shakes zoveel mogelijk door de dag te spreiden. Zo kan je misschien tussen twee shakes wel even honger krijgen maar zit je tenminste niet de hele dag met een hongerig gevoel. Ook is het slim om zo nu en dan een stuk fruit te eten, vooral dan fruit dat weinig calorieën bevat. Dit zal je de nodige vezels geven die ook maken dat je je goed gevuld voelt. Denk er wel aan dat je de calorieën van het fruit bij je dagelijkse calorie-inname moet tellen.