Is het kweken van spieren of afvallen de enige reden om te gaan werken? Wij vinden van niet. Het is namelijk ook waardevol om aan je lichaam te werken als je je gewoon fitter wilt voelen. Hoe je dat doet? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Ontspannen lichaam

Of je het verwacht of niet; ook een ontspannen lichaam vergt juist inspanning. Lekker lui op je bank zitten met je favoriete serie is helaas niet altijd een oplossing. Er zijn namelijk heel wat work-outs die eigenlijk niet al te veel inspanning kosten en tegelijkertijd zorgen voor een rustgevend gevoel. Hierbij kun je denken aan een wandeling maken in de natuur of een yoga sessie. Ga lekker op pad en geniet van fluitende vogels en de geur van gras en planten. Wil je echter helemaal zen worden? Dan zou je ook meditatiemuziek kunnen luisteren tijdens je work-out.

Onderschat ook de waarde niet van voeding als het aankomt op een ontspannen lichaam. Er zijn namelijk heel veel producten die zorgen voor een zogenoemde ‘rush’, denk bijvoorbeeld aan dingen zoals koffie en eten met veel suikers. Kies in plaats daarvan ingrediënten waar je wel rustig van wordt. Neem in plaats daarvan fruit met veel vitamine C, zoals een kiwi.

Je lichaam detoxen

Als je wilt detoxen, betekent dat dat je je lichaam wilt ontdoen van afvalstoffen. Je kunt hier allerlei ingewikkelde methodes voor kiezen, maar het kan ook op een makkelijkere (en goedkopere) manier.  Er zijn heel veel theorieën en behandelingen ontwikkeld die zouden helpen bij detoxen, maar dit is nooit echt wetenschappelijk bewezen. Kies je voor detoxen, dan kun je je het best focussen op gezonde voeding die je kunt vinden van de schijf van 5. Ga dus niet voor gekke drankjes, maar maak een lekkere smoothie met veel groene groente en drink voldoende water. Misschien is een vegan dieet wat voor jou! Je lichaam doet uiteindelijk zelf de rest.  

Energieker aan je work-out beginnen

Beter in je vel zitten hangt ook een groot deel af van de juiste mindset. Positief blijven is daar al één van. Daarnaast is het belangrijk dat je een routine creëert, zodat je je nieuwe levensstijl ook makkelijker vol kunt houden. Plan deze momenten goed in, want dat betekent dat je tijd neemt om aan jezelf te werken en dat mag! Zorg ervoor dat je in de goede mood komt door bijvoorbeeld een eiwitshake te nemen en je favoriete muziek op te zetten.