Voor meer spieren te ontwikkelen zijn er een aantal zaken noodzakelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speciaal voedingsschema voor krachttraining. Meestal haal je niet genoeg voedingsstoffen uit alleen je voedsel en dit is waar supplementen een rol kunnen spelen voor meer spieropbouw. In dit artikel ga ik de beste supplementen voor spieropbouw op een rijtje zetten.

Creatine

Creatine is naar mijn mening het belangrijkste voor spieropbouw en hiernaar is het meeste onderzoek gedaan. Er is aangetoond dat er nagenoeg alleen maar positieve kanten zitten aan het gebruik van creatine. Wanneer er grote creatineniveau ’s in de spieren aanwezig zijn, zorgt dit voor meer energie voor korte krachtinspanningen. Dit zal ervoor zorgen dat jij een of twee herhalingen meer kunt doen dan normaal. Als jij per dag 5 gram creatine consumeert zal je jouw explosieve en maximale kracht vergroten. Je wordt dus sterker en je kunt meer herhalingen doen. Een win-win situatie lijkt me! Tip: Uit onderzoek is gebleken dat er geen tot nauwelijks kwaliteitsverschil zit in de verschillende soorten creatine. Ga dus liever voor een goedkopere variant!

Eiwitten (whey)

Eiwitsupplementen hoeven eigenlijk helemaal niet gebruikt te worden, maar als jij wil gaan voor een optimale spiergroei kom je niet onder het eiwitsupplement uit. Bij het inname van de eiwitten speelt ook de timing van inname een belangrijke rol. Daarom zijn de supplementen enorm handig, want je kunt deze op ieder moment van de dag innemen.

In eiwitsupplementen heb je wel een aantal verschillende soorten. Het ene eiwit wordt sneller opgenomen dan de andere. Zorg dus dat je na je training een lekkere eiwit shake nuttigt. En vooral als je traint op een nuchtere maag. 

Pre-workout

Pre-workout zorgt niet direct voor meer spieropbouw. Het is namelijk een oppepmiddel waardoor jij beter gaat presteren. Je krijgt er meer energie van waardoor je zwaarder kunt tillen en meer herhalingen uit kunt voeren. Na eiwitten en creatine is pre-workout het populairste supplement onder bodybuilders. Naast de oppepwerking zorgt pre-workout ook voor meer kracht, focus, pomp en soms ook spierherstel- en opbouw.

Weightgainer

Het laatste supplement dat we gaan bespreken is de weightgainer. Een ervaren krachttrainer zal altijd bulken. Dit wil zeggen dat je meer energie binnen krijgt dan dat je nodig hebt. Hierdoor krijg je een toename van je gewicht. De meeste bodybuilders halen dat overschot van calorieën met gemak, maar voor andere mensen is dit erg lastig. Jongen mensen hebben namelijk over het algemeen een hoger metabolisme waardoor er meer en sneller verbrand wordt.

Heb jij moeite om aan te komen? Dan is vloeibare voeding echt een goede optie. Je mengt de weightgainer met water of melk en je kunt je calorieën makkelijk wegdrinken. Daarnaast is het ook nog een optie om fijngemalen haver bij je whey te doen. Zo maak je ook een soort van weightgainer.

Dit waren ze dan, De beste supplementen voor spieropbouw. Ik hoop dat je dit artikel interessant vond en veel succes met jouw spieropbouw!