Beste Battle Rope

Opzoek naar de beste battle rope? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Matchu Sports battle rope

Battle Rope focus fitness

Battle Rope in hoes

Wil je jouw training nog intensiever maken? Dat kan zeker met de battlerope. Je zult je afvragen hoe een touw zoveel effect kan hebben. Inderdaad heeft het veel effect, want je bent continu bezig en gebruikt een grote kracht. Dit is een heel goed cardio training en het zijn ook gym ropes. Wil je gezond en fit blijven dan is de battlerope zeker een aanrader. De oefeningen die je hiermee doet moeten inderdaad erop lijken alsof je in een battle bent, dit is het leuke ervan. Ben je gestrest dan kun je de training ropes ook goed gebruiken om te ontstressen. Zoek niet verder, want wij hebben verschillende soorten battle rope diameter. Bekijk de specificaties en maak een keus om zo de juiste battle rope kopen.

NaamMateriaalGewichtLengteMeer informatie
Matchu Sports battle ropeNylon8kg9mBekijk Prijs
Battle rope focus fitnessTouw9mBekijk Prijs
Battle rope__11kg10mBekijk Prijs
Battle rope focus fitness Touw__12mBekijk Prijs
Tunturi battle rope Nylon10kg12mBekijk Prijs

Matchu Sports battle rope

Trainen met de beste battle ropes is heel intens en leuk. Het is eerder gebruikt door voetbal spelers en vechters, maar in deze tijd blijkt het ook goed te helpen tijdens fitness. Met de battle rope maak je steeds zwaaiende bewegingen om het bovenlichaam te versterken. Na een paar seconden voel je het in je spieren en weet zeker dat het je verder zal helpen. Het is vooral een hele goede cardiotraining. De battle rope heeft ook nog als voordeel dat het je handen niet bezeert, want het heeft een omhulsel aan de uiteinden. Heb je een kleine woning dan kun je dit ook gebruiken, want het is al te gebruiken in een ruimte van 5 meter. Een nadeel hiervan is dat het sneller voor slijtage kan zorgen als je op een ruw achtergrond gaat trainen. Het is een duur nylon materiaal, dat betekent dat het niet makkelijk te slijten is. De matchu batttlerope heeft een gewicht van 8 kg. Maar hoe kun je de battlerope vastmaken, het makkelijkst kun je hem bevestigen met een haak aan de muur in de grond of om een boom heen slaan. Zolang het goed bevestigd is om je training soepel te laten verlopen. Het is geschikt voor zowel man als vrouw en ook voor beginners.

Ook te koop via:

Focus Fitness battle rope 

De focus fitness battle rope is zeker nodig om je training complete te maken. De kracht die je hier uitoefent, is zeer groot, je uithoudingsvermogen bevordert. Jij mag zelf bepalen hoe intensief je training mag zijn. Dit kun je doen door de bewegingen die je continu uitvoert. Het is wel een zware training, maar je kunt je trainingsdoelen hiermee sneller bereiken. Voordeel van deze battle rope is dat het voor versterking en groei zorgt van je arm, borst, schouders en rompspieren. Er zijn tal van een oefeningen die je kunt doen hiermee. Tijdens sommige oefeningen traint je heel lichaam. Een nadeel hiervan kan zijn dat jij als beginner de eerste keer pijnen kunt krijgen. Maar geef niet op en blijf door trainen. Je zult merken dat het makkelijker wordt. Verder kan een ieder gebruikmaken hiervan, omdat je zelf de snelheid en beweging gaat bepalen. De focus fitness ropes is gemaakt van touw en heeft ook een omhulsel aan de uiteinden, zodat je geen pijn krijgt.

Ook te koop via:

Battle rope in hoes

De battlerope in hoes is 10 meter lang en heeft een gewicht van 11.3 kg. Het is een heel goed battle rope om je conditie te verbeteren. Het leuke van deze battlerope is dat je aan samenwerkingsoefeningen kunt doen. Vanwege de hoes zijn deze fit ropes volledig beschermd. Hierdoor voorkom je slijtage. Alhoewel het is aangeraden dat je niet op een ruw vloer moet trainen. Voordeel van deze battle rope is dat je hem zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Het is verder ook nog makkelijk te bevestigen wanneer je wilt trainen. Aan de uiteinden heb je en hulsel die je kunt vasthouden zonder dat je handen pijn krijgen. Het is geschikt voor een ieder, ben je een beginner of een expert je kunt zeker gebruikmaken hiervan. Vooral de mensen die het leuk vinden om buiten te trainen voor frisse lucht is dit zeker geadviseerd. Een heel handige fitness touwen.

Ook te koop via:

Battle Rope focus fitness

De battle rope focus fitness heeft een lengte van 12 meter. Het is mooi lang om aan een intense training te doen. Je kunt met een explosieve kracht trainen. Hoe het zo lang is, kun je zelf bepalen hoe je de bewegingen gaat uitvoeren, jij bepaalt zelf hoe krachtig je trainingen zullen zijn. Door deze trainingen zorg je voor versterking en groei van je arm, borst, schouders en rompspieren. Je mag elk moment van de dag trainen, zolang je het nodig vind. Het is gemaakt van touw, vanwege het omhulsel ga je geen pijnen krijgen aan je handen. Niet alleen je handen, maar ook de rest van je lichaam wordt hiermee getraind, dat ligt volledig aan de oefeningen die je gaat doen. Het is de beste fitness touw kopen.

Ook te koop via:

Tunturi battle rope

De tunturi battle rope is gemaakt van touw en is handig te gebruiken voor je trainingen. Het is 12 meter lang waardoor je hem ook op een afstand kunt bevestigen. Je kunt het bevestigen aan een muur, vloer of gewichten. Je pakt de touwen daarna vast en beweegt hem om en om. Een hele goede manier voor het opbouwen van meer conditie. Battle ropes worden ook regelmatig gebruikt bij crossfit, bootcamp of circuittraining. Deze fitness rope kun makkelijk schoonmaken en is zeer stevig, door het wassen van deze rope raakt hij niet beschadigd. Je kunt hem dus ook binnen en buiten gebruiken. Deze battle rope heeft een rubberen handvat die voorkomt dat het touw in je handen snijdt. Je kunt het ook makkelijk meenemen als je ergens anders denkt te trainen. Het is gemaakt van hoge kwaliteit.

Ook te koop via:

Meer informatie battle rope

De fitness rope heeft een heleboel voordelen. Je kunt het gebruiken voor verschillende doeleinden. De voordelen van een battle rope zijn:

  1. Makkelijk schoon te maken, je hoeft je geen zorgen te maken dat het beschadigd zal raken.
  2. Omhulsel, het doet je handen helemaal geen pijn.
  3. Je kunt vele battle rope oefeningen doen hiermee.
  4. Je kunt de lengte ook zelf bepalen.

Had je ooit verwacht dat een battle rope zoveel voordelen met zich mee zou brengen? Het leukst met een battle rope is dat je een heleboel oefeningen kunt doen. Hiermee wordt niet alleen je voetspieren getraind, maar ook de rest van je lichaam. Het is handig als je iemand hebt die je dit alles kan leren. Je zult er zeker veel mee bereiken en heel snel je conditie bereiken. De battle rope is zo lang dat je hem op elk gewenste lokatie kunt vastmaken. Hoe langer, hoe krachtiger je oefeningen zijn. Heb je een klein ruimte dan kun je ook trainen hiermee. Sommige van de battle rope hebben een hoes, dit maakt trainen nog leuker, want je kunt hem buitenshuis ook gebruiken. Wij hebben verschillende merken battle ropes, elk met zijn eigenschap. Het is altijd goed als je de eigenschappen bekijkt, zodat je de keus zelf kunt maken welke het beste bij jou past.

 

Er zijn ook een heleboel voordelen en nadelen van een battle rope. Deze dingen moeten ook altijd goed doorgenomen worden voordat je er een gaat aanschaffen. De voordelen van een battle rope zijn:

  • Je kunt de battle rope overal gebruiken, het is makkelijk verplaatsbaar, denk maar aan een open ruimte. Trainen in de natuur is veel prettig, je kunt hem meenemen en trainen hoe lang je wilt. Het zorgt ook voor motivatie.
  • Met een battle rope bereik je snel jouw conditie, je verbrand heel snel vet zonder dat je er last van krijgt. De trainingen met een battle rope is heel zwaar waardoor je meer energie verbuikt. Het zijn power ropes.
  • Het is een heel goed cardiotraining. Je krijgt een gezond levensstijl en hoeft niet meer te vrezen voor ziekten.

De battleropes hebben ook hun nadelen, wanneer je als beginner hiermee begint, is er kans dat je toch nog pijnen gaat krijgen. Het is daarom handig om een handschoen aan te doen, zodat je nog even eraan kunt wennen. Een ander nadeel kan zijn dat je het zwaar gaat vinden om te trainen, probeer in dit geval eerst heel rustig met de trainingen en daarna ga je elke dag steeds hoger met de trainingen. Het is altijd goed om al deze dingen eerst door te nemen voordat battle ropes kopen.