Herbalife is opgericht in het jaar 1980 door Mark Hughes. Mark Hughes ontwikkelde een programma om op gewicht te blijven en begon met het verkopen van dit programma vanuit zijn de kofferbak van zijn auto(!). Dit gewichtbeheersingsprogramma sloeg aan en al snel werd afvallen met Herbalife bekend bij het grote publiek. Inmiddels kent bijna de gehele wereld Herbalife, maar hoe werkt het afvallen eigenlijk? We vertellen je er meer over in dit blogartikel. Lees verder voor meer informatie.

Hoe werkt Herbalife?

Wanneer je wilt afvallen met Herbalife heb je de keuze uit Herbalife shakes, tussendoortjes of voedingssupplementen. De shakes kunnen zowel gebruikt worden om af te vallen, maar bijvoorbeeld ook om aan te komen. Wanneer je bijvoorbeeld kampt met overgewicht is het mogelijk om een twee maaltijden per dag te vervangen door shakes. Het wordt aangeraden om het ontbijt en/of de lunch te vervangen door deze shakes.

Een Herbalife shake bevat in totaal 220 Kcal en dit is inclusief de halfvolle melk, waarmee je de shake maakt. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de shakes aan te vullen met vezel- of kruidentabletten voor een extra goed resultaat.

Meedoen aan een cursus

Wanneer je moeite hebt met afvallen is het tevens mogelijk om gebruik te maken van een afvalcursus. Tijdens deze 12-wekelijkse cursus komen verschillende mensen bijeen om zichzelf te wegen en zichzelf op te meten. Degene die na deze 12 weken uiteindelijk het meeste afvalt kan een geldbedrag winnen. Deze cursus kan voor veel mensen de extra motivatie betekenen die ze nodig hebben bij het afvallen. Veel mensen hebben immers moeite met afvallen en kunnen hier en daar wel extra motivatie gebruiken. Daarnaast worden er tijdens deze cursus verschillende presentaties over een gezonde levensstijl gegeven. Zo is deze cursus naast motiverend ook nog eens informatief. Naast Nederland zijn we ook actief in Frankrijk met Herbalife membre webshop.

De kritiek op Herbalife 

Ondanks dat Herbalife wereldberoemd is, ontvangt het merk vanuit verschillende hoeken kritiek. De kritiek op Herbalife is vooral gericht op de agressieve verkooptechnieken die het bedrijf gebruikt. maar bijvoorbeeld ook op de hoge prijs van de producten. Herbalife werkt wereldwijd met verschillende distributeurs die de producten voor een hoge prijs in moeten kopen. Veel distributeurs lopen uiteindelijk tegen het feit aan dat ze producten niet kunnen verkopen, waardoor ze dus met een zeer prijzige voorraad komen te zitten. In ieder geval kunnen de tegenstanders van Herbalife het succes van het bedrijf niet ontkennen. Herbalife is inmiddels een miljoenenbedrijf en heeft misschien ook wel miljoenen met over de gehele wereld geholpen met afvallen.

Wil jij nu ook eens proberen af te vallen met Herbalife? Dan raden we je aan om eens contact op te nemen met een distributeur bij jou in de buurt. Zij kunnen je in de meeste gevallen voorzien van advies op maat.