Beste activity tracker

Opzoek naar de beste activity tracker? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Fitbit charge 4 

Fitbit Charge 3

Xiaomi Mi Band 4

Ben je ook op de hoogte van een activity tracker? Een activity tracker is heel populair. Het is zeer bijzonder, omdat je het alleen op je lichaam moet dragen om bepaalde activiteiten te meten. Er zijn verschillende soorten activity trackers met elk hun eigen of meerdere functies. Sommige van de activity trackers hebben meer parameters, zoals de activity tracker met hartslagmeter. Daarom is het goed om eerst goed te kijken welke merk het beste bij jou past. De activity tracker meet het aantal genomen stappen, het aantal verbrande calorieën, hartslag en slaappatroon. Maar dit verschilt per merk, sommige activity tracker meet dit alles en sommige maar een paar. Het ligt aan jou welke jij nodig hebt. We hebben de beste activity tracker merken en ze zijn van top kwaliteit. Je kunt de activity tracker beste koop door eerst de verschillende merken na te gaan. Wij hebben de beste activity tracker 2019.

NaamGPS trackerStappentellerApplicatie voor smartphoneMeer informatie
Fitbit charge 4 JaJaAndroid 7Bekijk Prijs
Fitbit charge 3 JaJaAndroid | iOSBekijk Prijs
Xiaomi mi band 4 NeeJaAndroid | iOSBekijk Prijs
Fitbit inspire HR JaJaAndroid | iOSBekijk Prijs
Samsung Galaxy Fit e JaJaAndroid | iOSBekijk Prijs

Fitbit Charge 4

De Fitbit charge 4 is een activity tracker hoger dan de fitbit charge 2 die verschillende soorten sporten ondersteund zoals atletiek, cross fit, fietsen, golf, hardlopen, hiken, multisport, slapen, stappen, tennis, traplopen en voetbal. De metingen die verricht worden zijn zeer nauwkeurig. Het wordt ook wel sporthorloge fitbit genoemd.

De fitbit charge 4 heeft ook zijn voordelen zoals:

 • Je kunt ook makkelijk betalen vanaf je pols met de fitbit pay.
 • Het heeft verschillende sensoren die de verschillende activiteiten meet.
 • De fitbit charge 4 heeft een GPS, je kunt op je telefoon zien wat de gemiddelde snelheid en afstand is die je hebt gelopen. 
 • Batterij gaat heel lang mee.
 • Je kunt ook muziek luisteren.

De fitbit charge kan ook nadelig zijn als je niet beschikt over de juiste telefoon. Als je geen android versie 7 of hoger hebt dan kun je de fitbit charge 4 niet bedienen. Als je een iphone hebt moet dat 5s of nieuwer zijn. De fitbit charge 4 heeft geen belfunctie.

De fitbit charge 4 is geschikt voor een ieder. Maar het is vooral handig voor hardlopers of mensen die aan verschillende soorten sport doen. Het heeft een stappenteller fitbit functie.

De activity tracker dames is heel handig, maar is ook te gebruiken door mannen en tieners. Zolang je over een smartphone bezit met de juiste eisen.

De beste fitbit beschikt over een ingebouwe GPS, het heeft de mogelijkheid om hartslagfunctie te meten. Ook nog caloriemeter, stappenteller, afstandmeting, actieve zone minuten en is waterbestendig tot 50 meter.

Ook te koop via:

Fitbit Charge 3

De fitbit charge 3 is een activity tracker met meerdere mogelijkheden. Het is nog mooier vergeleken met de oude modellen, omdat het een groter scherm heeft. De fitbit charge 3 herkent je activiteiten en kan het daardoor meten. Het is nog steeds goedkoop, maar hoe deze nog recent is, is de fitbit charge 2 aanbieding.

De voordelen van de fitbit charge 3 zijn:

 • Je kunt ermee zwemmen, het scherm is waterdicht.
 • Het heeft een lange batterijduur.
 • Je kunt met deze activity tracker berichten beantwoorden en ook nog gesprekken opnemen of afdrukken.
 • De display is groter, waardoor je de statistieken duidelijker kunt lezen en niet steeds je app op je telefoon hoeft te gebruiken.

De nadelen van een fitbit charge 3 zijn:

 • Deze activity tracker werkt niet altijd met alle Huawei telefoons.
 • Deze activity tracker beschikt over geanodiseerd aluminium deze heeft sporen van nikkel. Indien je allergisch bent voor nikkel kan dit nadelig zijn.
 • Het is een activity tracker met GPS in combinatie met je telefoon.

De fitbit charge 3 is geschikt voor alle sporters, maar ook voor mensen die het heel druk hebben met hun werkzaamheden. Met deze activity reageer je heel snel op gesprekken of reageer je wel even in het kort de berichten. Sommige mensen trainen door op trappen te klimmen, er is ook een trappenteller mogelijkheid.

De fitbit charge 3 is geschikt voor een ieder, zolang het de juiste telefoon heeft. Het meet de hartslag, calorie en stappen.

Ook te koop via:

Xiaomi Mi Band 4

De xiaomi mi band 4 is een volledige activity tracker met een kleuren scherm. De metingen zijn zeer accuraat. Het is heel mooi om te zien en past bij elk kleding. Voor zo een multifunctionele activity tracker heeft het een zeer redelijke prijs. Het heeft een Europees versie.

De voordelen van een xiaomi mi band 4 heeft ook zijn voordelen. Deze zijn:

 • Het heeft een levensduur van 20 dagen.
 • Het heeft handige functies zoals activity tracker hartslag, smartphone meldingen en het bedienen van muziek.
 • Het heeft een 2.5D glasbescherming en is valbestendig.
 • Je kunt de kleuren bandjes verwisselen.
 • Het is waterbestendig tot 50 meter, je kunt het instellen op verschillende zwemmodi zoals freestyle, rugslag en vlinderslag.

De nadelen van een xiaomi mi band 4 ook zijn nadelen:

 • Het is waterbestendig, maar je mag hem niet gebruiken in warm water.
 • Geen fitness tracker GPS
 • Geen uitgebreide dashboarding voor activiteiten.
 • De display is klein waardoor je de app gaat moeten gebruiken.

De xiaomi mi band 4 is geschikt voor een ieder. Het is mooi om te zien en je kunt hierdoor ook veel complimenten krijgen.

Deze activity tracker is geschikt voor zowel man als vrouw en ook voor tieners. Je zult er geen problemen mee krijgen en kunt heel veel activiteiten laten meten.

De xiaomi mi band 4 beschikt over een stappenteller, caloriemeter, het heeft een hartfunctie meting, afstandmeting, een amoled scherm een 135mAh batterij. Het heeft verder kleuren banden.

Ook te koop via:

Fitbit Inspire HR

De fitbit inspire HR is gebruiksvriendelijk en heeft een hartslagmeter die jou helpt om de hartfuncties bij te houden. Hierdoor heb je een gezond leven. Deze activity tracker heeft alle activiteiten en herkent ze allemaal zodra je het aandoet.

De fitbit inspire HR heeft ook zijn voordelen zoals:

 • Het is waterbestendig en kan tot 50 meter in water gaan.
 • Het meet 24/ 7 alle activiteiten.
 • Het heeft een batterijduur van 5 dagen.
 • Het heeft GPS in combinatie met je telefoon.

De nadelen van fitbit inspire HR is dat het niet mogelijk is om berichten van een snelle reactie te voorzien. Het werkt ook niet optimaal met sommige Huawei smartphones.

De fitbit inspire HR is geschikt voor een ieder. Het registreert je activiteiten tijdens wandelen, zwemmen en fietsen. Heb je een alarm nodig tijdens slapen dan kun je deze ook gebruiken. Het maakt een onderscheid tussen diepe en lichte slaap.

Het is geschikt voor zowel man en vrouw, ook voor de tieners die de aantal stappen, hartslag en calorie willen meten.

De fitbit inspire HR beschikt over twee bandjes, een oplader en een handleiding.

Ook te koop via:

Samsung Galaxy Fit e

De Samsung galaxy fit e is heel stevig en gemaakt voor vele functies.je kunt ongehinderd verder gaan met verschillende activiteiten. Je krijgt slimme meldingen, omdat het gekoppeld is met je smartphone. Het voelt helemaal niet vervelend aan wanneer je hem aandoet.

De samsung galaxy fit e heeft ook zijn voordelen zoals:

 • Heeft een compact en strak display, zodat je al je gegevens overzichtelijk kunt bekijken.
 • Je kunt de samsung galaxy fit app ook installeren op een apple iphone.
 • Het is gemaakt van duurzame, superlichte materiaal, waardoor het geen hindernis is in je workout.
 • Je kunt je activiteiten blijven volgen zonder dat je de verbinding met je smartphone kwijtraakt.

De nadelen van een samsung galaxy fit e is dat het defect kan raken als je meer dan 50 meter onder water gaat.

Het is geschikt voor een ieder die hun activitetien wilt bijhouden. Je kunt het overal en altijd meenemen. Het maakt helemaal geen draagvorm.

Het is geschikt voor zowel man als vrouw en ook voor tieners.

De samsung galaxy fit e beschikt over hartslag functie, caloriemeter, stappenteller, afstandmeting en GPS.

Ook te koop via:

Meer informatie activity tracker

De activity tracker is heel voordelig, vooral wanneer het gaat om trainen. Je kunt het bijhouden zonder dat je er last van krijgt en het is binnen handbereik. Enkele voordelen van de activity tracker zijn:

 1. Je kunt je smartphone eraan koppelen. Hierdoor kun je alles beheren en opslaan op je telefoon.
 2. Je kunt een gezond leven leiden, omdat het je hartfunctie bijhoudt.
 3. Ze zijn waterbestendig waardoor je ook je activiteiten in het water kunt bijhouden.
 4. De batterij van de activity tracker is lang blijvend.

Heb je ooit afgevraagd waarom een horloge zo belangrijk is? De activity tracker is niet zomaar een horloge. Je kunt meerdere functies uitvoeren met behulp van je smartphone. Je zult je afvragen waarom je een horloge nodig hebt, terwijl je een telefoon bij de hand hebt. Er zijn verschillende metingen die gedaaan worden met de activity tracker zoals stappen meten, calorieen en je slaappatroon in sommige gevallen. Het is een activity tracker hardlopen. Door deze dingen bij de hand te hebben, bouw je een gezond levenstijl op. Ja, het is letterlijk bij de hand houden, want je draagt het om je pols. Er zijn verschillende soorten activity trackers met verschillende eigenschappen. Het is altijd goed om eerst goed te laten informeren welke het beste bij jou past, omdat niet allemaal over dezelfde functie beschikken. Sommigen hebben een functie meer of is zelfs mooier opgebouwd. In plaats van steeds de tijd in de gaten te houden kun je een activity tracker aanschaffen. Je hoeft helemaal niet te voorzeren hiermee en kunt ongestoord verder met trainen. Het valt er niet af. Een echte aanrader om mee te trainen voor een gezond levensstijl. Alvorens je koopt moet je de activity tracker vergelijken.

 

De activity tracker heeft ook zijn voor en nadelen. De voordelen van de activity tracker zijn:

 • De metingen zijn zeer accuraat. Als je gaat lopen meet het precies het aantal stappen die je maakt. Dit is heel handig om te weten hoe aktief je bent.
 • De hartfrequentie is ook zeer betrouwbaar, hoe harder je rent hoe nauwkeuriger hij wordt.
 • Het is geschikt voor jong en oud. Vooral de oudere mensen gaan meer parameters nodig hebben om te weten hoe hun gezondheid in elkaar zit.
 • Je hebt de metingen bij de hand, dat betekent dat je gemotiveerd raakt om meer te trainen totdat jij je doelen bereikt.

De nadelen van een activiy tracker zijn:

 • De metingen voor stappen kunnen afwijken als je hele snelle of juist kleine stappen gaat maken.
 • Het aantal calorieen die verbrand wordt is niet nauwkeurig, dit is nadelig, omdat je vanwege deze metingen je voeding gaat aanpassen, dit kan ongezond zijn.
 • Je kunt op den duur niet meer zonder je activity tracker. Overal waar je gaat, ga je deze mee willen nemen. Precies hoe we niet onze telefoon kunnen kan dit ook gebeuren met de activity tracker.