Beste Gewichtsvest

Opzoek naar de beste gewichtsvest ? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Tectake gewichtsvest

Tunturi gewichtsvest

Tunturi gewichtsvest

Ben je van plan zwaar te gaan trainen? Een gewichtsvest kan een handje helpen. Je hoeft niet verder te gaan zoeken, want bij ons kun je de beste weight vest kopen, helemaal in jouw voordeel. Deze gewichtsvesten kunnen je heel snel helpen om af te vallen en je gewenste figuur te vormen. Kun je niet tegen zware gewichten aan je lichaam, geen probleem, deze gewichtsvesten zorgen ervoor dat je nog steeds goed gaat bewegen. Het is maar een vest met gewichten. De gewichten zijn ook te verwijderen, zodat je zelf kunt bepalen welke gewicht het beste is voor jou. Het is heel handig om te gebruiken tijdens het trainen. We hebben verschillende soorten merken. Bekijk eens de verschillende soorten gewichtsvesten van top kwaliteit.

NaamMateriaalGewichtVerstelbaarMeer informatie
Tectake gewichtsvest Polyester10kgJaBekijk Prijs
Tunturi gewichtsvest Nylon10kgJaBekijk Prijs
Tunturi gewichtsvest Neopreen5kgJaBekijk Prijs
Strongman crossfit mobility Nylon15kgJaBekijk Prijs
Kettler gewichtsvest Nylon10kgJaBekijk Prijs

 

Tectake gewichtsvest

De tectake gewichtsvest is een gewichtsvest waarbij de gewichten verwijdbaar zijn. Het heeft een gewicht van totaal 10 kg die aan jouw lichaam zal hangen. Vind je dat te zwaar bij bepaalde trainingen dan kunnen ze verwijdert, wordt tot hoeverre jij het kunt verdragen.

De tectake heeft ook nog enkele voordelen zoals:

 • Gewichten aanpassen. Ben je bezig met een bepaald training, maar vind je het zwaar om verder te gaan ermee. Met de tectake gewichtvest kun je de gewichten verwijderen totdat het te verdragen is.
 • De tectake is gelukkig ook makkelijk te onderhouden, het kan makkelijk met de hand gewassen worden.
 • Ben je dik of slank, de gewichtsvest past zeker bij jou, het is universeel.

De nadelen van de tectake kan zijn dat het in het begin niet comfortabel aanvoelt. Je kunt niet op je gemak trainen, waardoor je de training niet afrond.

Heb je al ervaring met trainingen en wil je nu je spieren opbouwen? De tectake is daarvoor helemaal geschikt. Maar wil je normaal gaan trainen om af te vallen of fit te blijven, dan kun je dit ook gebruiken. Ben je een loper of fietser, je mag dit zeker ook aandoen.

De gewichtsvest Tectake is niet bestemd voor alle leeftijden. Te jonge kinderen kunnen dit niet gebruiken en de oudere mensen ook niet vooral als ze aan gezondheidsproblemen lijden.

De tectake bestaat uit 4 klittenbanden achterop om ervoor te zorgen dat het een ieder past. Het heeft ook nog zilveren reflectorstrepen, 8 verwisselbare gewichten. Het materiaal van deze gewichtsvest is oxford polyester, polyurethaan of ijzerzander.

.

Ook te koop via:

Tunturi gewichtsvest

De tunturi gewichtsvest is een verstelbaar gewichtsvest met een gewicht van 10 kg. Deze gewichtsvest is heel bijzonder, je kunt ook hardlopen hiermee. De gewichten zijn verwijderbaar om de nodige draagbare gewicht te stellen.

De tunturi gewichtsvest heeft ook zijn voordelen, dat zijn:

 • Een goed houvast, de tunturi heeft brede banden waarbij je geen schouder of rugklachten krijgt.
 • Je kun je training zelf opbouwen door zelf het gewicht te bepalen.
 • Deze gewichtsvest is heel comfortabel, je krijgt geen vervelend gevoel.

De tunturi gewichtsvest heeft ook zijn nadelen. Als je het niet goed vaststelt kan dit vervelend aanvoelen op je lichaam waardoor je niet meer wilt trainen.

Ben je iemand die regelmatig een stukje gaat hardlopen of wandelen dan kun je de tunturi gewichtsvest omdoen om je training nog vlotter te doen verlopen. Het is de beste gewichtsvest hardlopen.

Heb je lichaamsklachten of zwakke spieren, is het afgeraden om deze gewichtsvest te dragen. Je kunt het beste de arts raadplegen. Ook kleine kinderen mogen dit niet aandoen, omdat ze nog in de groeifase zijn.

De tunturi gewichtsvest bestaat uit 8 gewichten gevuld met zand, elk met een gewicht van 1.25 kg. Het bestaat ook uit een comfortabel luchtdoorlatend materiaal. Ook nog verstelbare bandjes, zodat het goed past.

Ook te koop via:

Tunturi gewichtsvest

De tunturi gewichtsvest is een makkelijk draagbare gewichtsvest van 5 kg. Het is super handig voor het hardlopen. Je kunt zeker wel een aantal kilometers hardlopen hiermee. Het is een uitdaging om verder te lopen.

De tunturi 5 kg heeft ook nog zijn voordelen:

 • Je kunt makkelijk nog extra hardlopen, waardoor je meteen sterker voelt.
 • Je kunt ook bepakking mee nemen, terwijl je deze gewichtsvest om hebt. Het voelt niet vervelend aan.
 • Je rug voelt helemaal niet warm aan, omdat het lucht doorlaat.

De tunturi 5 kg kan wel nadelig zijn als je de gewichten niet goed verdeeld kun je vervelend gaan voelen en stoppen met trainen.

De tunturi gewichtsvest is handig voor hardlopers. Het gewicht die je draagt is niet zo zwaar, zodat je ook nog je rugzak met water of andere benodigdheden kunt meenemen.

Het is geschikt voor een ieder, omdat de gewichten vest niet zo zwaar is, maar hou wel rekening met kinderen die nog in de groei zitten of ouderen die lichaamsklachten hebben. Raadpleeg een arts in zo een geval.

De tunturi gewichtsvest 5 kg beschikt over gewichten die samen 5 kg vormen, het heeft ook nog neopreen als materiaal. Wil je jouw telefoon opbergen dan is er ook een speciaal vakje hiervoor. De verstelbare banden zijn zeker ook aanwezig voor comfort.

Ook te koop via:

Strongman crossfit mobility

De strongman crossfit mobility heeft een gewicht van 15 kg. Het is ook verstelbaar en je bereikt je niveau van fitheid heel snel. Je bereikt je trainingsdoelen heel snel, omdat de gewichtsvest zwaar is.

De strongman weight vest heeft ook zijn voordelen:

 • Je kunt multifunctionele oefeningen doen hiermee. Elk oefening die je doet, voelt zwaar aan, maar het bereiken van een fit gevoel duurt niet lang.
 • Het is makkelijk aan te doen, omdat je het kunt stellen.
 • De gewichten zorgen ervoor dat je heel zwaar kunt gaan trainen.
 • Het is waterresistent, je kunt in onweer gebruikmaken hiervan.

De strongman crossfit mobility kan nadelig overkomen als het niet goed gedragen wordt. Je lichaam is niet meer in balans, waardoor je pijnen kunt krijgen.

De strongman gewichtsvest is goed voor sporters en atleten die heel lang bezig zijn met hun trainingen. Door aan een stuk te trainen heb je snel een aantal oefeningen afgerond. Je kunt meerdere oefeningen doen die te maken hebben met je spieren.

Dit is niet altijd geschikt voor normale trainers, omdat het gewicht die je draagt nogal zwaar is voor een beginner. Het is afgeraden voor mensen met een hartafwijkingen, want een verkeerde beweging kan verkeerd aflopen. Ook de kleine kinderen mogen dit niet gebruiken.

De strongman crossfit mobility beschikt over 4 gewichten die samen 15 kg vormen. Het is gemaakt van adembenemend materiaal.

Ook te koop via:

Kettler

Het kettler gewichtsvest is heel handig voor versterkingsoefeningen. Het heeft een gewicht van 10 kg en is zeer handig voor krachttrainingen of hardlopen. Je kunt de gewichten ook verwijderen, zodat je rustig kunt klimmen naar een steeds hoger gewicht.

De kettler heeft zijn voordelen wanneer je het gaat gebruiken.

 • Je kunt alle soorten trainingen verrichten hiermee zonder last te krijgen van pijnen.
 • Het is zeer comfortabel om aan te doen en kan ook in de winter gedragen worden. Het kan onder elke jack aangetrokken worden.
 • Het past bij een ieder, je hoeft niet speciaal forsgebouwd te zijn.

De kettler kan ook nadelig zijn als je het niet goed vastmaakt. Hij kan aan 1 kant gaan hangen en kan pijnen veroorzaken.

Ben je een trainer of wil je even gaan hardlopen of fietsen, dan is de kettler geschikt voor jou. Je gaat helemaal geen vervelend gevoel hebben tijdens het trainen. Het is heel makkelijk om af te vallen hiermee.

De kettler kan een een ieder aandoen, behalve als de arts dat afraad. Hele kleine kinderen mogen ook niet aandoen, want ze kunnen snel moe worden.

De kettler gewichtsvest beschikt over nylon materiaal en uitneembare gewichten. Het bestaat uit verstelbare banden aan de zijkanten die de gewichtsvest passend maken voor een ieder.

Ook te koop via:

Meer informatie gewichtsvesten

Een weighted vest kopen, omdat het helpt je training heel snel te vorderen, het heeft daarom ook zijn voordelen die je motiveert om verder te trainen zoals:

 • Je hoeft helemaal niet te voorzeren, het voelt niet vervelend aan
 • Het is passend voor een ieder, omdat het verstelbare klittenbanden heeft.
 • Het is geschikt voor een ieder zowel beginner als zwaartrainer.
 • Je voelt je helemaal niet benauwd erin, omdat het materiaal luchtdoorlatend is.

Wat is het beste gewichtsvest? Elk gewichtsvest lijkt goed, maar er zijn een paar belangrijke regels die vaak over het hoofd wordt gezien. Voordat je een gewichtsvest kopen moet er altijd op bepaalde punten gelet worden. Denk maar aan de manier van aandoen of gewichten eruit halen. De gewichten zijn aan beide kanten gelijk. Het is helemaal niet gezond als je de gewichten ongelijkmatig houdt aan beide kanten. Al ben je een beginner of een zeer ervarend trainer, de gewichtsvesten zijn ook geschikt voor jou. Er zijn verschillende merken met elk hun eigen gewicht. Je mag zelf bepalen welk gewicht het beste past bij jou. De gewichtsvesten zijn niet alleen voor trainers, maar ook voor normale mensen die helemaal niet trainen. Je kunt het ook gewoon gebruiken in huis of wanneer je even boodschappen gaat doen. Het schuilt heel goed in je jack als je niet wilt dat iemand het moet zien. De gewichtsvesten zijn van zeer goede kwaliteit. Is het heel erg warm of juist te koud. De gewichtsvesten laten lucht door. Het is ook van zeer goede materiaal, zodat je het ook in de winter kunt gebruiken. Ben je niet zeker welk gewichtsvest het beste past bij jou dan kun je het beste eerst de kenmerken lezen van elk vest voordat je een keus maakt.

 

 

De gewichtsvesten hebben ook hun voor en nadelen. Deze dingen moeten altijd in acht genomen worden voordat iets gekocht wordt.

De voordelen van de beste gewichtsvest zijn:

 • Je kunt heel snel gewicht verliezen. Door de gewichtsvest aan je lichaam wordt het nog zwaarder om te trainen, dat betekent veel meer vet verbranding vindt plaats.
 • Helpt om osteoporose te voorkomen. Heb je aanleg of lijdt je aan botdichtheid, dan kan deze gewichtsvest helpen.
 • Je kunt het gewicht vest gebruiken bij alle soorten activiteiten dus niet alleen tijdens het trainen of hardlopen, maar ook tijdens je dagelijkse huishouden. Er wordt ook calorieën verbrand wanneer je huishoudelijke werkzaamheden verricht, de gewichtsvest maakt het nog makkelijker om zo af te vallen.

De nadelen van een gewichtvest zijn:

 • Je bent niet gewend als beginner om een gewicht te dragen op je. Je pezen ook niet waardoor je vervelend kan gaan voelen en stopt met de gewichtsvest.
 • Er zijn sommige mensen die een gewichtsvest verwarren met een kogelvrije vest. Vergis je niet hieraan anders kan het zeer nadelig en levensgevaarlijk worden.
 • Ondanks het lucht doorlaat kan een gewichtsvest in de zomer vervelend aanvoelen. Het wordt heel erg warm van binnen wat niet prettig is.