Beste Enkelgewicht

Opzoek naar de beste enkelgewicht? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op juli 2020

Tunturi enkel-polsgewichten

Tunturi enkelgewichten

 VirtuFit verstelbare enkelgewichten

Met enkelgewichten maak je trainingen zwaarder, waardoor wedstrijden lichter worden. De enkelgewichten over de voet of rond de enkels geven extra weerstand bij het hardlopen of wandelen. Verwijder je de enkelgewichten dan loop je weer vederlicht. Voor personen die een hoger niveau en meer uitdaging wil in zijn/haar prestaties is de opdruksteun de perfecte middel. Je kan het gebruiken voor een tal van sporten, van hardlopen tot balsporten. Je kan het zelfs voor zwemmen gebruiken, let wel erop dat je hierbij de enkelgewichten niet te zwaar worden voor je. Dit natuurlijk om ongelukken te voorkomen. In onderstaande artikel geven wij informatie over 5 enkelgewichten voor jou.

NaamMateriaalGewichtMaatMeer informatie
Tunturi enkel- en polsgewichtNylon2x1kgOne sizeBekijk Prijs
Tunturi enkel- en polsgewichtNeopreen2x1kgOne sizeBekijk Prijs
VirtuFit verstelbare enkelgewichten Nylon2x2kg--Bekijk Prijs
RS SportsNeopreen2x3kg--Bekijk Prijs
Avento pols/enkelgewichten Neopreen2x1kgOne sizeBekijk Prijs

Tunturi enkel- en polsgewichten

Met de Tunturi kan je je work-out uitdagender en intensiever maken, het kan zowel voor de polsen als voor de enkels gebruikt worden. De gewichten zorgen voor extra inspanning voor de spieren tijdens het sportenm fitnessen, hardlopen of gewoon yoga. Hierdoor worden de spieren extra getraind en gevormd. De enkelgewichten en polsgewichten worden geleverd in verschillende uitvoeringen. Begin eerst met de lichte optie van 2 x 1.0 kg.  Indien deze gewichten te makkelijk worden dan kan je overstappen naar zwaardere manchetten. Het klittenband van deze gewichten geven en stevige sluiten.

Enkele voordelen van de Tunturi is het zachte materiaal die comfortabel is en geen irritaties geeft. Het is gemakkelijk mee te nemen en op verschillende plekken te gebruiken. De specificaties van dit product zijn als volgt, de afmetingen zijn (LBH): 21 x 13 x 6 cm. Het heeft een gewicht van 2 x 1.0 kg. Het komt in een set van 2 stuks met klittenband en is one-size. Het materiaal is Nylon.

Ook te koop via:

Tunturi enkelgewichten

Met deze enkelbanden of polsbanden laat je spieren extra werken. De manchetten komen met klittenband die ervoor zorgen dat het makkelijk te dragen en weg te halen is. Door het zachte materiaal ondervind je geen last en irritaties.

Het materiaal is neopreen dat maakt het comfortabel en zacht, maar het is ook stevig. Ze zijn makkelijk overal mee te nemen, je kan het voor elke sportactiviteit gebruiken. De specificaties van dit product zijn als volgt, de afmetingen zijn (LBH): 21 x 8 x 6 cm. Het heeft een gewicht van 2 x 1.0 kg. Het komt in een set van 2 stuks met klittenband en is one-size. Neopreen wordt aangeboden hetzij als vaste rubber of latex- vorm en wordt gebruikt in diverse toepassingen, zoals laptop sleeves, orthopedische beugels (pols, knie, etc.), en sportartikelen. Het absorbeert geen water en wordt zelfs in duik pakken gebruikt. Het is dik, zacht, comfortabel en luchtig.

Ook te koop via:

VirtuFit verstelbare Enkel en polsgewichten

De VirtyFit verstelbare Enkel en Polsgewichten geven je de mogelijkheid om meer te halen uit je trainingen. Je kan het gebruiken tijdens het joggen, cardio oefeningen en alle andere fitness activiteiten. De spieren worden extra belast met deze enkel/pols gewichten, dit zorgt voor extra calorie verbranding. De vetverbranding wordt ook verhoogd, en vergeet de spieren niet. Je bereikt extra spiermassa hiermee.

Het klittenband zorgt voor makkelijk verstelbaarheid en stevige sluiting, waardoor het stevig om je enkels of polsen blijven. Het gewicht van de Virtufit enkel/polsgewichten is 2kg per band, dit zorgt voor 4kg aan gewichten in totaal. Hiermee haal je het beste uit elke training en voeg je extra uitdaging toe aan de training. Deze enkel/polsgewichten zijn gemaakt van nylon materiaal, dit zorgt voor comfort en duurzaamheid. De VirtuFit heeft een lengte van 34cm en een breedte van 13.5cm en komt in een set van 2.

Ook te koop via:

Enkelgewichten

Deze enkelgewichten zijn te gebruiken voor zowel de enkels als polsen. Het is gemaakt van neopreen, neopreen wordt aangeboden hetzij als vaste rubber of latex- vorm en wordt gebruikt in diverse toepassingen, zoals laptop sleeves, orthopedische beugels (pols, knie, etc.), en sportartikelen. Het absorbeert geen water en wordt zelfs in duik pakken gebruikt. Het is dik, zacht, comfortabel en luchtig. Dit materiaal is aan de binnenzijden van de gewichten gebruikt om irritatie te voorkomen aan de huid.

De gewichten kan je gebruiken om extra uitdaging toe te voegen aan je sportactiviteiten. Hierdoor kan je meer spiermassa en uithoudingsvermogen ontwikkelen, want de spierontwikkeling wordt op een natuurlijke manier gestimuleerd.

De pols -/ enkelgewichten zijn uitgevoerd met stevige klittenband sluiting.  Dit product heeft de volgende eigenschappen, het heeft een klittenband sluiting, het wordt geleverd per paar (2x3kg). Het is verkrijgbaar in de gewichten: 1,5 en 3,0 kg. De afmeting: LxB 43cm x 20cm.

Ook te koop via:

Avento pols/enkelgewichten

De Avento pols/Enkelgewichten zijn ontwikkeld met het ook op comfort en gemak. Het gebruikte materiaal is neopreen, met zand en ijzer vulling. Je enkels en polsen worden heel actief getraind, de Avento wordt veel gebruikt bij hardlopen, aerobics, luchtboksen, kortom dynamische oefeningen. Het is de beste tool om je helpen om je spieren te trainen na een blessure.

De Avento komt met klittenband sluiting wat het aandoen en weghalen heel makkelijk maakt. De neopreen materiaal voorkomt irritaties en is comfortabel. Het is zeer makkelijk te gebruiken bij bijna alle work-out sessies. Als je als hardloper of serieuze trainer je resultaten naar een hoger niveau wil tillen is de Avento de perfecte oplossing voor jou. Je kan deze gewichten als enkelgewichten of polsgewichten gebruiken, je hoeft niet aparte polsgewichten te kopen.

Het is toch goed als je bij het gebruiken van enkel en polsgewichten erop let dat je deze niet te lang gebruikt. Het biedt goede resultaten als het zorgvuldig en beperkt wordt gebruikt, je kan het beste lichte gewichten gebruiken om overbelasting van de enkels en polsen te voorkomen.

Ook te koop via:

Meer informatie enkelgewichten

Als je graag een uitdaging toevoegd aan je trainingen dan zijn de enkelgewichten de beste optie vooe jou. De gewichten zijn ontzettend makkelijk in gebruik. Het neopreen materiaal in de Tunturi, RS Sports en Avento geven minder irritatie aan d huid. Maar ga wel na of je niet allergisch bent voor dit materiaalsoort. Indien wel dan zijn de Tunturi met Mylon en Virufit de perfecte oplossing voor jou. Verder is het ook handig om de afmetingen van de producten na te gaan.

 

Er zijn er enkele zaken waarop gelet moet worden bij het gebruiken van enkelgewichten. Als je een blessure hebt is het gebruik van enkelgewichten verboden, na de herstelperiode is het aangeraden om met lichte gewichten te beginnen. Niet alleen tijdens een blessure, ook tijdens het begin zijn lichte gewichten aangeraden. Naar gelang kan je de gewichten opvoeren.

Balletdansers of zwemmers kunnen er juist van profiteren, omdat de gewichten de spieren van de enkels verstevigen en helpen om tijdens wedstrijden of optredens goed te presteren.